Csak a 96. percig bírta ki kapott gól nélkül a Loki Felcsúton

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 20:20
null
Hajtás volt, helyzetek akadtak – gól csak egyetlenegy (Fotó: Földi Imre)
Sokáig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel készül a Partizan Beograd elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzésre a Videoton, de a fehérváriak a 96. percben értékesített Danko Lazovics-büntetővel legyőzték Felcsúton a Debrecent a labdarúgó NB I 5. fordulójának záró mérkőzésén.

 

NB I
5. FORDULÓ

Videoton–DVSC 1–0 (Lazovics 96. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Majd' hét esztendő telt el azóta, hogy Herczeg András utoljára meccselt a Videoton ellen: a 2010. augusztus 29-én lejátszott összecsapás minden bizonnyal kedves emlék a szakember számára, hiszen a Loki akkor hazai pályán 3–1-re nyerni tudott, igaz, a bajnoki cím az idény végén így is a fehérváriaké lett. Azóta nagyot fordult a világ, amit jól jelez, hogy a két csapat legutóbbi hét összecsapását kivétel nélkül a Vidi nyerte meg, és persze esélyesként várta a szombati bajnokit is.

A házigazdára ezen a héten nem várt Európa-liga-mérkőzés (az előző héten remek futballal 1–0-ra megverte a Bordeaux-t, és búcsúztatta a francia együttest), így volt lehetőség arra, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok felépüljenek. Visszatért volna a Bordeaux ellen bordasérülést szenvedő Marko Scsepovics is – a szerb támadó neve szerepelt az előzetesen megadott összeállításban –, azonban a bemelegítésnél kiderült, mégsem tudja vállalni a játékot, így az eredetileg a cserék közé nevezett Ezekiel Henty kezdett.

Fogalmazhatunk úgy is, egy remek támadót egy másik nagyszerű csatárt váltott, ami jól jelzi a fehérváriak keretének erősségét.

Negyedórát kellett várni az első nagyobb hazai lehetőségre: Danko Lazovics nemcsak észrevette, hogy Loic Nego remekül indult be a jobbösszekötő helyén, parádés ütempasszal hozta helyzetbe társát – Nagy Sándornak bravúrt kellett bemutatnia, hogy csapata ne kerüljön hátrányba. A folytatásban is a házigazda irányított, ugyanakkor a DVSC labdarúgói a hazaiak próbálkozásainál teljesen visszaálltak a saját térfelükre, fegyelmezetten, sokat futva tolódtak a labda irányába, így nem jöttek az újabb helyzetek.

Türelemjáték volt ez a javából, érezni lehetett, egyéni villanás szükséges ahhoz, hogy zavarba lehessen hozni a Loki hátsó alakzatát. Ezekiel Henty hozta is, amit várnak tőle, álló helyzetből indítva a cselt két méteren egyet vert Szényei Balázsra, és beadása után csak üggyel-bajjal tudtak középen felszabadítani a vendégek. Aztán Nego jobb oldali elfutása és lapos centerezése jelentett gólveszélyt, ám mert az utolsó passzok pontatlanok voltak, a Loki tartani tudta a számára megfelelő gól nélküli döntetlent.

A fordulást követően sem változott a játék képe, azaz nyomott a Videoton, védekezett a Debrecen, az igazi átütőerő azonban hiányzott a hazaiak játékából. Az 53. percben aztán egy Ezekiel Henty, Pátkai Máté, Suljic Asmir összjáték után jött az újabb hazai lehetőség, a szélső lövését azonban Szatmári Csaba szögletre tudta menteni.

A Videoton vezetőedzője, Marko Nikolics érezte, változtatásra van szükség, a védekező középpályás, Varga József helyére a támadó Mirko Maricsot cserélte be, és jött is az újabb hazai helyzet. Danko Lazovics a jobb sarok mellé lőtt, majd Pátkai Máté szinte a kapu torkából fejelt a jobb sarok mellé.

A gólszerzés érdekében a fehérváriak hatalmas területet adtak az ellentámadásokra a vendégeknek, és ha Könyves Norbert jó döntést hoz, előnyt szerezhetett volna a Loki.

A hátralévő percekben a Videoton mindent megtett, hogy bevigye a győztes találatot, és bár sokáig úgy tűnt, meg kell elégednie az egy ponttal, a hosszabbításban Ezekiel Henty büntetőt harcolt ki, Danko Lazovics értékesítette azt, így a hazai együttes megnyerte a párharcot. A Loki nagyot küzdött, sokáig úgy tűnt, bravúros döntetlent ér el, ám Szatmári Csaba hibája a hajrában végzetesnek bizonyult.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 5 3 2 10–5 +5 11
2. Videoton FC 5 3 2 9–4 +5 11
3. Diósgyőri VTK 5 2 2 1 9–8 +1 8
4. Vasas FC 5 2 1 2 4–4 0 7
5. Mezőkövesd Zsóry FC 5 2 1 2 6–11 –5 7
6. Ferencvárosi TC 5 1 4 9–4 +5 7
7. Szombathelyi Haladás 5 2 3 4–8 –4 6
8. Paksi FC 5 1 3 1 8–7 +1 6
9. Újpest FC 5 1 3 1 8–8 0 6
10. Balmazújváros 5 1 2 2 8–7 +1 5
11. Debreceni VSC 5 2 3 2–5 –3 2
12. Puskás Akadémia FC 5 2 3 4–10 –6 2
NB I, 2017–2018, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 12., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Honvéd–Újpest FC 2–1
Budapest, Bozsik József StadionFarkas Ádám
Vasas–Mezőkövesd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionBerke Balázs
Ferencváros–Paks 1–1
Budapest, Groupama Aréna Erdős József
DVTK–Puskás Akadémia 2–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion Iványi Zoltán
Haladás–Balmazújváros 3–1
Sopron, Városi StadionSzabó Zsolt
Videoton–DVSC 1–0
Felcsút, Pancho ArénaKassai Viktor
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik