NB I: Pintér számít a Puskás Akadémia Maradonájára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 08:29
null
Sallai Roland szombaton pályára lépett a Balmazújváros ellen (Fotó: pfla.hu)
A románok világklasszisát, az FC Barcelonában is megfordult Gheorghe Hagit a Kárpátok Maradonájának nevezték, most pedig megvan a Puskás Akadémia Maradonája is. Mint az a DIGI Sport híradójából kiderül, Pintér Attila vezetőedző Sallai Rolandot nevezte így az NB I-ben utolsó helyezett felcsúti csapat idei első győzelme után.

A Balmazújvárost szombaton 2–1-re legyőző Puskás Akadémiában, az idényben először, csereként pályára lépett az elmúlt szezont kölcsönben még Palermóban, az élvonalban töltő Sallai Roland. A 20 éves támadó egyelőre nem talált új külföldi klubot magának, így a Puskás Akadémiát erősítheti, amelyhez élő szerződés köti. Hogy meddig marad, azt ő sem tudja.

„Kicsit elfáradtam, két és fél hónapja sajnos nem játszottam. Nem tudom, mi lesz velem, még itt sem tudják, én sem tudom. Jó volt játszani, visszatérni ide” – mondta a háromszoros válogatott játékos a szombati meccs után a Sport 24-nek.

„Nekem azt mondták a vezetők, hogy építsem föl, hiszen későn csatlakozott hozzánk – jegyezte meg Pintér Attila Sallai Rolanddal kapcsolatban. – Az is igaz, voltak kérői, de velük az egyesület nem tudott megegyezni. Én számítok rá, hiszen tehetséges játékos. Ő a Puskás Akadémia Maradonája, hiszen azt gondolom, nagyon nagy dolog tíz-tizenegy év alatt olyan játékost kinevelni, aki az olasz első osztályig eljut. Nagyon nagy értéke a Puskás Akadémiának, természetes, hogy számít a csapat az ilyen játékosaira, és nem akarja elherdálni.”

S ha már a Sallai név és Maradona. Az 1982-es világbajnokság Argentína–Magyarország mérkőzésén (4–1) Roland nagybátyja, Sallai Sándor fogta a dél-amerikaiak klasszisát – szó se róla, meggyűlt vele a baja. Az „isteni Diego” két gólt szerzett…


NB I, 2017–2018, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., CSÜTÖRTÖK
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Ferencváros–Haladás 2–0
Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
4911
AUGUSZTUS 18., PÉNTEK
Debreceni VSC–Vasas 4–1
Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán3634
AUGUSZTUS 19., SZOMBAT
Mezőkövesd–Bp. Honvéd 1–2
Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
3215
Puskás Akadémia FC–Balmazújváros 2–1
Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
814
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–1 Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
zárt kapuk mögött
SZEPTEMBER 6., SZERDA
19.30: Paksi FC–Videoton FC
Paks, Városi Stadion
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik