A Puskás Akadémia nyerte az újoncok csatáját a Balmazújváros ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.19. 17:56
null
Molnár Gábor (jobbra) szerezte a PAFC első gólját (Fotó: Dömötör Csaba)
Megszerezte első bajnoki győzelmét az idényben a Puskás Akadémia, miután egy szerencsés és egy bakiparádéba illően komikus gólra a Balmazújváros csak büntetőből tudott válaszolni. Hiába küzdött nagyot Horváth Ferenc csapata, a vendégpontszerzés a falunapot tartó Felcsúton nem sikerült az újoncok csatájában.

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Balmazújváros 2–1 (Molnár G. 8., Knezevic 45+2., ill. Arabuli 64. – 11-esből)
Felcsút, 814 néző. Vezeti: Solymosi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hegedűs Lajos megőrizte helyét a Puskás AFC kapujában a Balmazújváros elleni mérkőzésre is, ami csak annak fényében volt meglepő, hogy a 30 éves játékos az előző fordulóban, a DVTK ellen a szilveszteri bakiparádékba illő gólt kapott.

A mérkőzésről készült képgalériát IDE KATTINTVA tekintheti meg!

A felcsútiak Balmazújváros elleni meccséről sem hiányzott a megmosolyogtató gól, a különbséget az jelentette, hogy ezúttal nem a Puskás Akadémia kapusa volt a szenvedő fél, hanem balmazújvárosi kollégája, Horváth László.

A vendégek hálóőre ugyanis a félidő végén egy szinte céltalanul előrevágott labdával addig ügyetlenkedett – karöltve Rus Adriánnal –, mígnem végül Josip Knezevic az üres kapuba helyezett. Ez már a második hazai gól volt a találkozón, mivel a 8. percben Molnár Gábor kotorta be közelről Knezevic kissé lecsúszott lövése után a labdát.

Az első játékrész a hazaiak fölényét hozta, és bár a vendégeknek is voltak gólveszéllyel kecsegtető lehetőségeik, a pontosabban futballozó Puskás Akadémia vezetése a legkevésbé sem volt érdemtelennek nevezhető. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a félidő közepén Solymosi Péter les miatt – helyesen – érvénytelenítette Molnár újabb gólját.

A második játékrészt mindkét csapat felfokozott idegállapotban kezdte, amit jelzett, hogy a sok, nem túl sportszerű és sérülésveszélyes apró szurka-piszka nyomán összeszólalkozó két szakvezetőt, Pintér Attilát, és Horváth Ferencet kellett megnyugtatnia a játékvezetőnek.

A pályán futballra emlékeztető események is zajlottak, például a mezőny legjobbja, Knezevic lőtt kapufát szabadrúgásból, a vendégek meg az ekkor már sérült bokával futballozó Haris Attilának köszönhetően kiharcoltak egy büntetőt a 64. percben.

Ezt Bacsana Arabuli váltotta gólra, és még szűk félórája maradt a Balmazújvárosnak, hogy egyenlíteni tudjon. Hiába küldött be azonban Horváth Ferenc gyakorlatilag minden bevethető támadót a kispadról, ahogy az egész meccsen, úgy a hajrára fordulva sem igazán tudott a vendégcsapat veszélyes gólhelyzetet kialakítani a hazai kapu előtt.

A Puskás Akadémia a végén már az eredmény őrzésére törekedett és ezt sikerrel tette Pintér Attila együttese, így megőrizte egygólos előnyét – habár ehhez Arabuli utolsó percben eleresztett lövésénél Hegedűs kapus bravúrjára is szükség volt – és végül a szünet előtt mutatott pontosabb játékának köszönhetően 2–1-es győzelmet aratott.

Ezzel a hazaiak megszerezték idénybeli első sikerüket, miközben a szezon során első alkalommal kaptak kettőnél kevesebb gólt egy meccsen. A győzteseknek a találkozó után ráadásul még ünnepelni sem kellett túl messzire menniük, miután Felcsúton éppen az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén rendezik a helyi falunapot.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 6 4 2 12–6 +6 14
2. Videoton FC 5 3 2 9–4 +5 11
3. Ferencvárosi TC 6 2 4 11–4 +7 10
4. Diósgyőri VTK 6 2 3 1 10–9 +1 9
5. Vasas FC 6 2 1 3 5–8 –3 7
6. Mezőkövesd Zsóry FC 6 2 1 3 7–13 –6 7
7. Újpest FC 6 1 4 1 9–9 0 7
8. Szombathelyi Haladás 6 2 4 4–10 –6 6
9. Paksi FC 5 1 3 1 8–7 +1 6
10. Balmazújváros 6 1 2 3 9–9 0 5
11. Debreceni VSC 6 1 2 3 6–6 0 5
12. Puskás Akadémia FC 6 1 2 3 6–11 –5 5

 

NB I, 2017–2018, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., CSÜTÖRTÖK
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–Haladás 2–0
Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
AUGUSZTUS 18., PÉNTEK
Debreceni VSC–Vasas 4–1
Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán
AUGUSZTUS 19., SZOMBAT
Mezőkövesd–Bp. Honvéd 1–2
Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
Puskás Akadémia FC–Balmazújváros 2–1
Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–1
Budapest, Szusza StadionVad II István
SZEPTEMBER 6., SZERDA
19.30: Paksi FC–Videoton FC
Paks, Városi Stadion
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik