nemzetisport.hu 2017.08.20 09:41 Frissítve: 2017.08.20 09:49

„A sírás olyan, mint az ima” – Horváth odamondott Pintéréknek

A labdarúgó NB I 6. fordulójában szombaton három mérkőzést rendeztek, lássuk a meccsek utáni edzői értékeléseket!

Pintér Attila a Balmazújváros elleni meccsen (Fotó: Dömötör Csaba)


 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BALMAZÚJVÁROS 2–1

„Az első félidőben uraltuk a játékot, meg tudtuk szerezni a vezetést. A második félidőben a túlzott nyerési vágytól kissé görcsössé váltunk – fogalmazott az első győzelmét megszerző Puskás Akadémia FC  vezetőedzője, Pintér Attila. – Az előző mérkőzéseken összességében sokkal jobban játszottunk, három találkozón is megszereztük a vezetést, de akkor nem tudtuk növelni az előnyt, és nem sikerült győznünk. Most a vezetés után rúgtunk még egyet, majd kettő-nulla után kaptunk egy elkerülhető gólt, de a nagy nyerni akarás meghozta, hogy három ponttal gazdagabbak vagyunk, és fel tudunk zárkózni. Nagy tétje volt ennek a mérkőzésnek, mindenképpen nyernünk kellett, hogy ragadni tudjunk a többiekre. Gratulálok a csapatomnak!”

Horváth Ferenc (Balmazújváros) a lefújás után az M4 Sport kamerája előtt a rá jellemző módon, vicceskedő, de velős értékelést adott.

„Két tanulságot mondanék. Az első, hogy ahol majális van, oda nem kell ajándékot vinni. A másik, amire rájöttem, hogy a sírás olyan, mint az ima: ha sokáig célzod a megfelelő embernek, akkor meghallgatásra talál” – célzott alighanem Pintér Attila korábbi, a játékvezetőket folyamatosan érintő nyilatkozataira Horváth. Majd ki is fejtette, hogy a bírói ténykedésre gondol, mert a Puskás Akadémia első góljánál szerinte lerántották a balmazújvárosi védőt.

Bozsik Péter az M4 Sport szakértője a sporttelevízió „Góóól!” című műsorában az eset kapcsán elmondta, valóban volt kontakt Szakály Péter és az érkező védő között, de lerántást nem vélt felfedezni a felcsúti középpályás mozdulatában.

MEZŐKÖVESD–BP. HONVÉD 1–2

„Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, úgy gondolom, a második félidő alapján legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Mi kihagyjuk rendre a helyzeteket, az ellenfél meg berúgja. Minimálisan az ikszet megérdemeltük volna, buta gólt kaptunk. Nagyon csalódott vagyok, a kezünkben volt az egy pont, ilyen hibát nem követhetünk el, hogy a végén nem rúgjuk el a labdát. Gólokat szerezhettünk volna a második félidőben, ehelyett mi kaptunk egyet. Tóth Bence meghúzta a hasfalát, már a szünetben kérdéses volt a játéka, kijött, de csak három percet bírt” – idézi a Mezőkövesd vezetőedzőjét, Radványi Miklóst a mezokovesdzsory.hu.

„Az első félidő kifejezetten tetszett, a legjobb idei félidőnk volt, de ehhez kellett az ellenfél is, mert nagyon behátrált. A második félidőt is jól kezdtük, de jött a hazaiak gólja, ezután idegesek lettünk, ez nem a legjobb teljesítményünk volt. Szerencsével megnyertük ezt a meccset. Nagyon nehéz debreceni mérkőzés jön, de megyünk előre. Tudjuk, hogy Kabangu jól fejel, szerencsére jókor volt jó helyen. Sajnálom, hogy az első félidőben nem voltunk nyugodtabbak, mert ha így van, akkor háromgólos előnyünk lehetett volna negyvenöt perc alatt, magunknak tettük nehézzé ezt a meccset” – nyilatkozta Erik van der Meer, a Bp. Honvéd vezetőedzője.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK 1–1

„A csapatom jobban játszott a hazaiaknál, úgyhogy elajándékoztunk két pontot” – kezdte a DVTK trénere, Bódog Tamás, majd megkérdezte, hogy lesgyanús góllal egyenlített-e az Újpest, amire igennel válaszoltak az újságírók.

„Nem baj, ez benne van, mindenki hibázhat. Igazság szerint már korábban le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Megvoltak erre a lehetőségeink, úgyhogy ki kell elemeznünk, miért nem sikerült.”

Ezután arról kérdezték: rossz volt-e nézők nélkül játszani?

„Igen. A mi szurkolóink semmit nem csináltak, mégis megbüntették őket. Ha ez a stadion kéthetente be lesz tiltva, akkor belenyúlnak az esélyegyenlőség elvébe. Hiszen ha az Újpest otthon mindig zárt kapus meccset játszik, akkor reagálni tud erre a helyzetre, mert megszokja. Nekünk ez egy vadiúj történet volt, és ez igaz lesz a többi csapatra is. Ez nem biztos, hogy fair.”

Az újpestiek trénere, Nebojsa Vignjevics szerint csapatának nem kellett volna belemennie a miskolciak játékába.

„Tudtuk, hogy agresszív, harcos, küzdő ellenfelünk lesz. Ezt el akartuk kerülni, mégis belementünk. Aztán kaptunk egy sokkoló gólt. A Diósgyőrnek nagyon nehéz betalálni, úgyhogy az egy-egy reális eredmény. Mi inkább szívből játszottunk, nem hideg fejjel. De mindent megtettünk a sikerért.”

NB I, 2017–2018, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., CSÜTÖRTÖK
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–Haladás 2–0
Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
AUGUSZTUS 18., PÉNTEK  
Debreceni VSC–Vasas 4–1
Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán
AUGUSZTUS 19., SZOMBAT
  
Mezőkövesd–Bp. Honvéd 1–2
Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
Puskás Akadémia FC–Balmazújváros 2–1
Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–1 Budapest, Szusza Ferenc Stadion Vad II István
SZEPTEMBER 6., SZERDA
  
19.30: Paksi FC–Videoton FC
Paks, Városi Stadion
 
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

 

 

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.