Lanzafame és Varga Roland vezényletével nyert a Ferencváros

BORBOLA BENCE, BACSKAI JÁNOS (onlive)BORBOLA BENCE, BACSKAI JÁNOS (onlive)
Vágólapra másolva!
2018.08.04. 20:00
null
Davide Lanzafame duplázott, a Haladás sem tudta megállítani a Fradit (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros hazai pályán 3–1-re legyőzte a Haladást a labdarúgó NB I 3. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Ferencváros–Haladás 3–1 (Varga R. 22., Lanzafame 53., 63. – a másodikat 11-esből, ill. Gaál 50.)
Budapest, Groupama Aréna, 7504 néző. Vezette: Szőts
Kiállítva: Jagodics M. (86., Haladás)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Sem Böde Dániel, sem Kjartan Finnbogason…

A szurkolók hiába keresték a csapatban a Fradi gólvágóját és a nyáron igazolt izlandi csatárt, Thomas Doll – némileg – váratlanul egyik játékosát sem nevezte a kezdőbe. A csúcsék pozícióját Davide Lanzafame foglalta el, aki eddig – az Európa-ligában és az eddigi két bajnokin is – a második vonalból érkezett a kapu elé, árnyékékként riogatta a védőket.

Az olasz futott, küzdött, hajtott, ám nehezen talált utat a hórihorgas szombathelyi védők gyűrűjében a kapu irányába.

Hogy játékba hozza magát, az előző idény gólkirálya olykor visszalépett a labdákért a középpályára, és onnan ugratta ki a szélről bemozgó társait – igazi veszély jobbára ekkor alakult ki a Haladás tizenhatosa előtt.

A vezetést azonban nem Lanzafame, hanem Varga Roland szerezte meg.

Doll elégedett Lanzafaméval, Botkát és a csapat higgadtságát is dicsérte – edzői értékelések itt!

A szélső harmadik bajnokiján negyedik gólját szerezte, ám ez a fajta jó rajt nem szokatlan a játékostól, a gyors futballista az elmúlt idényben ugyancsak alaposan bekezdett – három kör után a mostanihoz hasonlóan négy gólnál járt.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a Ferencváros, ám rengeteg – a teniszből vett kifejezést idecitálva – ki nem kényszerített hiba volt a játékában. Az ellenfél térfelének közepén a megszokottnál több volt az eladott, elpasszolt labda, Király Gábor kapujához közelítve, 30 méteres távolságnál megakadtak a támadások, vagy hiányoztak a kulcspasszok, vagy egyszerűen pontatlanok voltak azok.

A szünetben Thomas Doll nem cserélt, időt hagyott az általa megálmodott kezdőcsapatnak, és annak, hogy Lanzafame nem a második vonalból, hanem feltolt csatárként próbáljon gólt szerezni.

Jó döntés volt!

A Haladás ugyan a fordulás után egyenlített, sőt a hazaiak akkor sem szólhattak volna szót sem, ha Michael Hipp együttese a vezetést is megszerzi, ám aztán jött az olasz csatár… A támadó megszerezte első, majd nem sokkal később második ferencvárosi gólját, és hogy az első milyen sokat jelentett a számára, a gólöröme is mutatta.

Az olasz légiós a Fradi-tábor elé szaladva ünnepelt, fohászkodva az ég felé mutogatott, alighanem óriási kő esett le a szívéről. A játéka látványosan feljavult, a gólnélküliség okozta görcs tovaszállt, a büntetőt magabiztosan értékesítette, Király Gábornak esélye sem volt a lövés hárítására. Bő egy óra elteltével eldőlt a mérkőzés, a Fradi néhány perces megingása után ismét saját kezébe vette az irányítást, a kétgólos előny tudatában türelmesen járatta a labdát, vagy gyors iramváltással a szombathelyi védelem mögé került. A hajrára Thomas Doll a pályára küldte Böde Dánielt, így Davide Lanzafame hátrébb húzódott egy sorral, és – ahogy korábban –, ismét árnyékékként futballozott.

A Haladás, leszámítva a szünet utáni néhány percet, alárendelt szerepet játszott. A hajrá nem hozott különösebb izgalmat, hacsak azt nem soroljuk ide, hogy Szőts Gergely játékvezető nem hallgatta sokáig Jagodics Márk reklamálását – a bíró gondolkodás nélkül előkapta a piros lapot zsebéből, és az öltözőbe küldte a futballistát. A játék kimenetele szempontjából nem osztott, nem szorzott a kiállítás, egyfelől nem sokkal a lefújás előtt történt, másfelől a Haladásban egyébként sem volt annyi erő, hogy megszorítsa a hazaiakat, akár csak izgalmassá tegye a szombat esti kilencven perc hajráját.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2018–2019, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 4., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–MTK Budapest 1–2 Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
837
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Erdős József
4028
Ferencváros–Haladás 3–1
Budapest, Groupama Aréna
Szőts Gergely
7504
AUGUSZTUS 5., VASÁRNAP
18.00:Újpest FC–Kisvárda
Budapest,Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor
18.00:Bp. Honvéd–Paksi FC
Budapest, Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 3 3 11–3 +8 9
2. Debreceni VSC 3 2 1 4–1 +3 7
3. Budapest Honvéd 2 2 7–2 +5 6
4. MTK Budapest 3 2 1 5–5 0 6
5. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
6. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
7. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–5 –2 1
8. Paksi FC 2 1 1 2–4 –2 1
9. Újpest FC 2 1 1 2–4 –2 1
10. Szombathelyi Haladás 3 1 2 5–8 –3 1
11. Diósgyőri VTK 3 1 2 3–8 –5 1
12. Kisvárda 2 2 0–8 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik