A Debrecen nyerte meg a keleti presztízsmeccset

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2018.08.04. 17:54
null
Debreceni öröm a lefújás után (Fotó: Földi Imre)
A Debrecen jó játékkal 2–0-ra legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó NB I 3. fordulójában.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2–0 (Tőzsér 48., Szécsi 82.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Vezette: Erdős

Sokan úgy tartják, ha megnézzük, milyen feliratú mezben látogatnak ki a szurkolók a stadionba, azzal lemérhető, hogy egy futballcsapatot aktuálisan mennyire szeretnek a drukkerei. A bajnoki előtti – hangsúlyozottan nem reprezentatív – felmérés alapján a hazai debreceniek körében a három legnépszerűbb mezfelirat ez volt: Sándor, Dombi, Halmosi.

Mivel a felsoroltak egyike sem játszik már a Lokiban, a találkozó többek között azért is ígérkezett érdekesnek, hogy kiderüljön: a DVSC jelenlegi keretéből kinek lehet esélye letaszítani a nagy elődöket a „trónról”.

Nos, az első tizenöt percben többen is eséllyel pályáztak volna a dobogóra, csakhogy egyik ígéretes hazai támadás sem zárult góllal. A kezdőrúgás után nem sokkal a Diósgyőr védelmének megingását Szécsi Márk használta ki, ám a kapufát találta el, a 10. percben pedig Bódi Ádám 22 méteres lövését figyelték elhűlve a stadionban helyet foglalók, a labda kevéssel kerülte el a jobb felső sarkot.

A válasszal a DVTK sem maradt adós, Nagy Sándornak előbb Vernes Richárd húszméteres bombáját kellett védenie, majd a kipattanóra érkező Busai Attila lapos ismétlését ütötte ki hatalmas bravúrral. A tűzijátékot Haris Attila kilenc méterről leadott, jobb kapufa mellett elsuhanó lövésével a Loki zárta le – ezt követően azonban nem volt említésre méltó esemény.

Az első félidő további részében az váltott ki némi derültséget a nézőkből, amikor a saját tizenhatosánál menteni igyekvő Eperjesi Gábort előbb fejen lőtték a labdával, majd néhány másodperccel később az újabb hazai próbálkozás is az ő testén csattant. A szünet jót tett a mérkőzésnek, alig kezdődött el a második félidő, amikor Tőzsér Dániel megindult a Diósgyőr kapuja felé, jó ütemben megtett cseleivel elérte, hogy a védők csak hátrálni tudjanak, majd a tizenhatos vonalától parádésan lőtt a kapuba.

A gól felszabadította a debrecenieket, akik ettől kezdve uralták a mérkőzést, támadásaik rendszeresen magukban hordozták a lehetőséget a második gól megszerzésére.

A vendégek mentek előre, de nem tudták feltörni a hazaiak védelmét, amikor pedig veszélyesebb helyzetet teremtettek volna, a hazaiak taktikai szabálytalansággal állították meg az akciót. Fernando Fernández kettős cserével igyekezett felrázni a csapatát, nem sok sikerrel. A diósgyőri próbálkozások többnyire elhaltak a középpályán, veszélyt alig-alig hordoztak magukban.A találkozó a hajrában dőlt el végleg, Szécsi Márk fejjel pontosabban célzott, mint az eső félidőben lábbal, és megduplázta a Loki előnyét.

A Diósgyőr továbbra is nyeretlen az NB I jelenlegi idényében, a Debrecen őrzi veretlenségét, és az eddigi teljesítmény alapján szép ősz várhat Herczeg András együttesére.

Nem tudni, legközelebb mennyi Tőzsér-feliratú mezt lehet összeszámolni a Nagyerdei Stadionban, mindenesetre nem zárható ki, hogy a következő napokban érkezik néhány rendelés a középpályás 8-as számú dresszére.

NB I, 2018–2019, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 4., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–MTK Budapest 1–2 Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
837
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Erdős József
4028
Ferencváros–Haladás 3–1
Budapest, Groupama Aréna
Szőts Gergely
7504
AUGUSZTUS 5., VASÁRNAP
18.00:Újpest FC–Kisvárda
Budapest,Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor
18.00:Bp. Honvéd–Paksi FC
Budapest, Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 3 3 11–3 +8 9
2. Debreceni VSC 3 2 1 4–1 +3 7
3. Budapest Honvéd 2 2 7–2 +5 6
4. MTK Budapest 3 2 1 5–5 0 6
5. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
6. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
7. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–5 –2 1
8. Paksi FC 2 1 1 2–4 –2 1
9. Újpest FC 2 1 1 2–4 –2 1
10. Szombathelyi Haladás 3 1 2 5–8 –3 1
11. Diósgyőri VTK 3 1 2 3–8 –5 1
12. Kisvárda 2 2 0–8 –8 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik