A különcsata elmaradt, a fehérvári sorozat folytatódott

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (percről percre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 19:20
Noha előzetesen úgy tűnt, a góllövőlistát holtversenyben vezető Gheorghe Grozav és Futács Márkó különcsatája döntheti el a Mol Fehérvár FC–Kisvárda mérkőzést, egyikük pályára sem lépett, másikuk pedig nem tudott annyit hozzátenni, mint az első négy fordulóban. A listavezető így sem rontott százszázalékos mérlegén, három fejessel 3–0-ra győzött.
Három gólnak örülhettek a fehérvári játékosok (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Három gólnak örülhettek a fehérvári játékosok (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Mol Fehérvár FC–Kisvárda 3–0 (Muszliu 41., Milanov 56., Hodzic 77.)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3679 néző. Vezette: Berke

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

Udvarias taps fogadta a mérkőzés előtti névsorolvasásnál Miriuta Lászlót. A Kisvárda vezetőedzője több mint húsz évvel ezelőtt Győrből érkezett Fehérvárra, majd innen szerződött az Üllői útra – nem volt tehát sokat itt az egykori Vidi középpályása, ám a jelek szerint sokan vannak, akik még emlékeznek rá.

Persze a főszereplők már a mostani labdarúgók – hiányzott azonban Futács Márkó, akiben mostanában a legjobban bíznak a fehérváriak. Az első négy fordulóban öt gólt szerző támadó kisebb sérülés miatt kihagyott néhány edzést a héten, így csak a kispadon kapott helyet, pozíciójában Armin Hodzic kezdte a mérkőzést. Hátul Juhász Roland párja az északmacedón Viszar Muszliu volt, aki most mutatkozott be a Mol Fehérvár színeiben.

Aztán eltelt fél óra, és...

Egyre többször zúgolódtak a hazai nézők. Azt látták ugyanis, hogy a vendég Kisvárda tetszetősen, kulturáltan, az ijedtség legkisebb jele nélkül futballozik – a meccs első szakaszában feltétlenül jobban, mint a házigazda. A fiatal Kovácsréti Márk nem illetődött meg attól, hogy az NB I egyik legjobb játékosa, Loic Nego áll vele szemben: a fiatal szélső cselezett, az első veszélyes lövés is az ő nevéhez fűződött, akkor a kapufa segítette ki Kovácsik Ádámot.

A legtöbb figyelem természetesen Gheorghe Grozav mozdulatait kísérte, a román válogatott játékos minden vendégakcióban szerepet vállalt, sok gondot okozott a hazaiak védelmének, és bizony nem lett volna meglepő, ha az első harminc percben a vendégcsapat vezetést szerez.

A Mol Fehérvár FC szervezetten, de a szokottnál kicsit lassabban futballozott a meccs első periódusában, de a szünet előtt már egyre többször terelődött át a játék a kisvárdai tizenhatos előterébe. Végül nem múlt el az első játékrész gól nélkül: hiába játszott jól a Kisvárda, és volt kissé visszafogott a Fehérvár, Huszti Szabolcs mintaszerűen adott be jobbról, az újonc Muszliu pedig tudta, hogyan kell az embernek jó pontokat szerezni új klubja szurkolói előtt – közelről fejelte a labdát a kisvárdai kapuba.

A második félidőt az elsővel ellentétben jó tempóban kezdte a házigazda, nyoma sem volt az álmos futballnak. Juhász Roland erőteljes fejese jelezte, a hazaiak többet akarnak, majd Georgi Milanov megszerezte azt a bizonyos, a piros-kékek számára idegnyugtatóval felérő második gólt.

Kiderült, mennyit számít például Huszti Szabolcs jelenléte a pályán, a korábbi válogatott futballista szögletből, oldalról elvégzett szabadrúgásból egyaránt kitűnően adott be szinte minden alkalommal, ha ő játszik, ezek a bizonyos rögzített játékhelyzetek ziccerrel érnek fel... A második hazai találattal voltaképpen véget ért a mérkőzés érdemi része, mindkét csapat tudta, a vendégek innen már nem jöhetnek vissza, sokkal erősebb a fehérvári klub annál, hogy ilyen előnyt elszórakozzon. A vendégek nem futballoztak gyengén, de az kiderült, melyik az erősebb csapat, és melyik az, amelyik tudja, hogyan kell megszerezni a győzelmet. Beállt Elek Ákos, hogy még stabilabb legyen az addig is jól teljesítő fehérvári fedezetsor, és talán azért is, hogy kicsit hátrébb húzza a csapat védővonalát. Ez a terv is bevált, mert Armin Hodzic szépen fejezte be az egyik kontratámadást, háromgólosra növelve a fehérvári előnyt. 3–0

A jobbik csapat nyerte meg a mérkőzést, de az első harminc percben mutatott teljesítményéért a Kisvárda is kaphat néhány jó szót.

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

NB I, 2019–2020, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 31., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–Kaposvár 0–1Debrecen, Nagyerdei StadionPillók Ádám
4120
Mezőkövesd–Paks 0–2Mezőkövesd, Városi StadionPintér Csaba 2362
Mol Fehérvár FC–Kisvárda 3–0Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóBerke Balázs
3679
Újpest–Honvéd 2–3
Budapest, Illovszky Rudolf StadionIványi Zoltán
3752
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 1–1Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Bogár Gergő
4858
SZEPTEMBER 1., VASÁRNAP
18.00: Ferencváros–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) Budapest, Groupama Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 5 5 16–3 +13 15
2. Mezőkövesd Zsóry FC 5 4 1 7–3 +4 12
3. Debreceni VSC 4 3 1 10–6 +4 9
4. Kisvárda 5 3 2 7–8 –1 9
5. Puskás Akadémia FC 5 2 1 2 8–6 +2 7
6. Paksi FC 5 2 1 2 6–5 +1 7
7. Zalaegerszegi TE FC 4 1 1 2 7–5 +2 4
8. Újpest FC 5 1 1 3 6–10 –4 4
9. Ferencvárosi TC 2 1 1 2–4 –2 3
10. Budapest Honvéd 5 1 4 8–13 –5 3
11. Kaposvári Rákóczi FC 5 1 4 4–11 –7 3
Diósgyőri VTK 4 1 3 4–11 –7 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik