NB I: „Egy kocsmai verekedés során is nagy pofont kaphat a leghangosabb személy”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.17. 09:17
null
Thomas Doll szerint Böde Dániel igazi gólgyáros (Fotó: Hegedüs Gábor)
Három mérkőzést rendeztek szombaton az NB I nyitó fordulójában. Íme, hogyan értékelték a vezetőedzők a találkozókat!

 

 

MEZŐKÖVESD–GYIRMÓT 2–2

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Az első félidő alapján, igen, így képzeltem a visszatérést az élvonalba, sőt amondó vagyok, a mutatott játék alapján nyerhettünk is volna, negyvenöt percig biztosan a mi akaratunk érvényesült. Sajnos egy nulla után nem rúgtuk be a második gólt. Látszik, hogy még nincs összeszokva az együttes. Ezen, persze nem lehet csodálkozni, mert nekünk is, és a gyirmótiaknak is rendkívül kevés ideje volt a felkészülésre. Kevés edzőmeccset játszottunk, emiatt az éles összecsapásokon jönnek ki a hibák. Ez történt ma is, hiszen vezetésünk után kétszer is döntő szituációban rontottak a játékosok. Az összeszokottság hiánya nem jelenti azt, hogy mentálisan gyengék lennénk. Sőt, egyenesen a csapat erejét mutatja az egyenlítés, s ha az utolsó percekben ajtóablak-helyzetben nem hibázunk, most miénk lenne a három pont. Egyébiránt pedig azon a szinten, amelyen jelenleg áll a két csapat, jó meccset játszott.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Ahogyan azt a nemzetközi klubfutballban az Atlético Madrid, vagy az Európa-bajnokságon a franciák is bizonyították, biztonságos futballal is lehet irányítani a játékot. Sajnos, a huszonharmadik percben hibáztunk, és ezt kihasználta az ellenfél. Attól kezdve azonban valóban bátrabban és jobban futballoztunk, mint a hazaiak. Azért legyünk óvatosak ezzel a kijelentéssel [miszerint nem a védekezés visz előre, hanem a bátrabb futball – a szerk.], hiszen egy kocsmai verekedés esetén is hatalmas pofont kaphat a leghangosabb és legvehemensebb személy. Sőt, akár akkorát is kaphat, hogy fel sem kel az ütés után. Mi sem akartunk nekiugrani a Mezőkövesdnek, ám akkor, amikor éreztük, hogy pontosabbak, labdabiztosabbak vagyunk, továbbá megerősödtünk a középpályán, veszélyesebbé váltunk. Igazságos eredmény született, a csapat így is történetet írt azzal, hogy két gólt ért el idegenben és egy pontot szerzett első NB I-es mérkőzésén.

ÚJPEST–HONVÉD 0–2

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Gratulálnom kell a Honvédnak, hatalmas szívvel, lelkesedéssel küzdött. De azt gondolom, mi is mindent megtettünk a győzelemért. Ilyen talajon most ennyire futotta. A küzdeni tudásunkkal, a lelkesedésünkkel nem volt gond, mindenki megtette a magáét, ugyanakkor ezúttal nem volt szerencsénk. Megvoltak a helyzeteink, de mi hibáztunk, a Honvéd pedig nem. Ezzel nem értek egyet [hogy ez lenne a leggyengébb újpesti keret, amióta Vignjevics az edző – a szerk.]. Korábban is voltak nehéz pillanataink, amikor már az Újpest válságáról beszéltek, és mindig talpra álltunk. Tehetséges, jó futballistáink vannak, és ezt be is bizonyítjuk.

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Futballról aligha beszélhetünk, a körülmények nem tették lehetővé, hogy közönségszórakoztató játékkal rukkoljunk ki. De mindkét csapat hatalmasat küzdött, és azt gondolom, hogy ez alkalommal ez volt a maximum. Csakugyan jobban alkalmazkodtunk a talajhoz, hiszen több lehetőségünk volt, mint az Újpestnek. De hiába a taktika, ha nem lehet passzolni, és így marad a felrúgott, felívelt, előrevágott labda. Szerencsére jókor szereztük a gólokat, a másodikkal elintéztük a meccset. Egyértelműen. Mi alakítottunk ki több ziccert, és ha jobban összpontosítunk, további gólokat szerezhettünk volna. De el kell ismernem, a talaj a mi játékunkat segítette.

FERENCVÁROS–HALADÁS 3–1

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Még messze vagyunk a csúcsformától, ugyanakkor fontosnak tartom, hogy magabiztosan győztük le ellenfelünket. Időre van még szükségünk, hogy csakugyan belelendüljünk, ahogy látszott, védekezésben még voltak hibáink, ezeket ki kell javítanunk. A játékosok azonban sokat tettek a sikerért, elismerés jár nekik.

Nagyon örülök [Böde] Daninak , aki ma kétszer volt jókor jó helyen – mondta Doll a fradi.hu-nak. – Albániában is nagyon fontos gólt lőtt, és ha azt vesszük, hogy kifejezetten rövid szünete volt a nyáron, akkor kijelenthetjük, hogy igazi gólgyáros. Meg kell jegyeznem ugyanakkor, hogy Marco [Djuricin] és [Stanislav] Sesták is remek játékos, látni is lehetett, hogy képesek élni a lehetőséggel, ha megkapják, ma például nagyon veszélyesen futballoztak és mindkettejüknek csak centiken múlott, hogy a kapuba találjanak. Számunkra nagyon fontos, hogy legyenek olyan játékosaink, akik akarják maguknak a helyet a csapatban, és amikor pályán vannak, akkor tudják egymást támogatni.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, a hazaiak kihasználták a hibáinkat. Nekünk is volt esélyünk még az első félidőben a gólszerzésre, de nem voltunk annyira könyörtelenek, mint a Ferencváros. Némi szépségtapaszt jelent, hogy a második félidőt megnyertük, taktikusan játszottunk, ugyanakkor sok munka vár még ránk.

NB I, 2016–2017, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 16., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Újpest–Honvéd 0–2
Budapest, Illovszky-stadion
Iványi Zoltán
Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr 2–2 Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István
Ferencváros–Haladás 3–1 Budapest, Groupama Aréna
Solymosi Péter
JÚLIUS 17., VASÁRNAP
18.00: DVSC-Teva–Paks Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
18.00: MTK–Vasas (Stream: m4sport.hu)
Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion
Farkas Ádám
18.00: Videoton–DVTK (Tv: M4 Sport) Felcsút, Pancho Aréna
Andó-Szabó Sándor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik