Ellentétes félidők után döntetlen az újoncok csatáján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 17:54
null
Strestík duplája egy pontot ért a Mezőkövesdnek (Fotó: Földi Imre)
Ellentétes félidők után 2–2-es döntetlen született a két újonc találkozóján a labdarúgó NB I 1. fordulójában. Az első félidőben a Mezőkövesd játszott óriási mezőnyfölényben, és egygólos előnnyel térhetett pihenőre. A második félidőben az addig szinte semmit sem mutató Gyirmót feltámadt poraiból, és nagy fölényt harcolt ki, amelynek az eredménye az egyenlítés volt. Az utolsó percekben a Gyirmót még a vezetést is megszerezte, de a Mezőkövesd azonnal egyenlített, így izgalmas meccsen osztozott meg a pontokon a két csapat.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD–GYIRMÓT 2–2 (Strestík 22., 88., ill. Lengyel D. 67., Vass P. 86.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

A meccs előtt mindkét szakvezető kiemelte, hogy kevés idejük maradt a felkészülésre, ezért némileg nehezen tudják megmondani, mit is várhatnak csapatuktól.

Az NB II legutóbbi bajnoka, a Gyirmót kerete lényegében nem változott, a Mezőkövesdé azonban szinte kicserélődött, rengeteg rutinos, NB I-et megjáró játékos érkezett Pintér Attila hívására.

Az országos esőből Mezőkövesden mit sem lehetett érzékelni, napsütésben játszottak a csapatok, igaz, erős szél fújt.

A meglehetősen foghíjas lelátók előtt zajló meccsen a Mezőkövesd rendkívül harcosan vetette magát a küzdelembe, és beszorította a vendégeket. A Gyirmót megszeppent vendégnek bizonyult, sorra alakították ki a helyzeteket a hazaiak. Sebőknek sok dolga volt a vendégek kapujában, Strestík és Nicorec veszélyesen cikázott a tizenhatos környékén, és ennek meg is lett az eredménye. A 22. percben Orosz adott nagyszerű labdát Strestíknek, aki még Sebők mellett is elhúzta a labdát, és kissé kisodródva, jobbról a kap bal alsó sarkába lőtt. 1–0

Minden Pintér Attila csapatának akarata szerint alakult, a Gyirmót csak pillanatokra tudta megtartani a labdát. A kérdés az volt, kibírja-e egy kapott góllal a vendégcsapat. Kibírta, de támadásban nem sokat mutatott a Gyirmót.

A második félidőben gyökeresen megváltozott a meccs képe, szinte felborult a pálya, mert a labda hosszú időn keresztül a hazai térfélen pattogott. A gyirmótiak nem voltak annyira veszélyesek kapura, de állandó nyomás alatt tartották a Mezőkövesdet.

A hazai szurkolók nem hittek a szemüknek, de talán Pintér Attila sem, aki két cserével igyekezett felrázni csapatát. Az elgondolás jó volt, de az egyenlítést így sem sikerült megakadályozni, mert a 67. percben jobb oldali szöglet után Lengyel Dániel eszmélt a leggyorsabban, és kiegyenlített. 1–1

A gól után sem állt le a Gyirmót, és a hazai szurkolók élénk nemtetszése kíséretében sorra alakította ki a helyzeteket Dombó kapuja előtt. Csakhogy Simon, majd Máté is hibázott közelről. Aztán nagy védelmi hibából a 86. percben a szemfüles Vass Patrik fejes góljával már az előny is a Gyirmótnál volt (1–2), de nem tudta megtartani, mert két perc múlva Strestík remekül fejelt a kapuba Fótyik beadásából. 2–2

A végén mindkét csapat szerezhetett volna még gólt, az eredmény azonban már nem változott, így a felek megosztoztak a pontokon. A két ellentétes félidő alapján jogosan.


NB I, 2016–2017, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 16., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Újpest–Honvéd 0–2
Budapest, Illovszky-stadion
Iványi Zoltán
Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr 2–2 Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István
Ferencváros–Haladás 3–1 Budapest, Groupama Aréna
Solymosi Péter
JÚLIUS 17., VASÁRNAP
18.00: DVSC-Teva–Paks Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
18.00: MTK–Vasas (Stream: m4sport.hu)
Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion
Farkas Ádám
18.00: Videoton–DVTK (Tv: M4 Sport) Felcsút, Pancho Aréna
Andó-Szabó Sándor
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 1 1 3–1 +2 3
2. Budapest Honvéd 1 1 2–0 +2 3
3. Mezőkövesd Zsóry FC 1 1 2–2 0 1
3. Gyirmót FC Győr 1 1 2–2 0 1
5. Videoton FC 0 0–0 0 0
5. Vasas FC 0 0–0 0 0
5. Paksi FC 0 0–0 0 0
5. MTK Budapest 0 0–0 0 0
5. DVSC-Teva 0 0–0 0 0
5. Diósgyőri VTK 0 0–0 0 0
11. Szombathelyi Haladás 1 1 1–3 –2 0
12. Újpest FC 1 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik