Moniz: Visszaestünk oda, ahonnan hónapokkal ezelőtt elindultunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 08:35
null
A Fradi edzője szégyennek érzi a debreceni eredményt a csapatára nézve (Fotó: Szabó Miklós)
A Videoton Győrben, a Bp. Honvéd Pakson szerzett egy-egy pontot egy-egy góllal, míg a DVSC-Teva háromgólos győzelmet aratott a Ferencváros ellen, amelynek edzője, Ricardo Moniz mindezt szégyenként élte meg. Pintér Attila ismét az elszalasztott kulcspillanatokat hiányolta, José Gomes szerint pedig húsz percbe telt, amíg rendezték soraikat.

GYŐRI ETO–VIDEOTON 1–1

PINTÉR ATTILA (a Győri ETO vezetőedzője): – Nagyon jó mérkőzés volt, a stadionban és a tévé előtt ülve is jól szórakozhattak. Megszereztük a vezetést, és utána volt két-három olyan óriási lehetőségünk, amellyel két-háromgólos előnyre is szert tehettünk volna, így eldöntve a mérkőzést. Sajnos ez nem sikerült, kapufát lőttünk, és volt két olyan ajtó-ablak helyzetünk, amelyet nem tudtunk értékesíteni, így nem tudunk olyan előnyre szert tenni, amelyet szerintem már nem tudott volna kiegyenlíteni a Videoton. Aztán végül kaptunk egy elkerülhető gólt. A második félidőben itt is, és ott is voltak lehetőségek mindkét csapatnak, de ezzel már egyik fél sem tudott élni. Volt még egy olyan szituáció az első félidőben, amelyről kíváncsian várom majd, mit fognak mondani. Gratulálok a csapatomnak, amely a szurkolótáborunkkal együtt megérdemelné már, hogy nyerjünk meccset. A játékosaim becsülettel teszik a dolgukat, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy jöjjön a három pont. A bajnokság viszont mindig a második szezonban dől el, legalábbis én így gondolom. Olyan mérkőzéseket játszunk most, amelyeknek a fordulópontjain van két-három lehetőségünk arra, hogy eldöntsük a meccset, sajnos most nem jönnek azok, amik korábban igen. Ezért még többet kell tennünk, de én bízok a csapatban.

JOSÉ GOMES (a Videoton vezetőedzője): – Nem mondanám, hogy pontokat veszítettünk, hiszen azért szereztünk egyet, de az is igaz, hogy ezzel meg nem vagyunk elégedettek. Ahogy azt a mérkőzés előtt is mondtam, egy nagyon erős és jó csapat volt az ellenfelünk, amennyiben az előző szezont nézzük, akkor a legerősebb a magyar mezőnyben. Akarta a Győr is ezt a győzelmet, de mi is, a labdarúgás viszont azt már csak ilyen, bőven belefér, hogy az ember szeretné megszerezni a három pontot, aztán nem sikerül. Volt a mérkőzésnek olyan része, amely talán nem annyira volt látványos, de azért összességében nagyon jó találkozót láthattak a nézők. Az első húsz percben azért adódtak gondjaink, támadójátékban nem hoztunk jó döntéseket, nem helyezkedtünk úgy, ahogyan kellett volna. Utána viszont rendeztük a sorainkat, és kiegyenlített lett a mérkőzés, majd a középpályán már irányítani is tudunk. A második félidőben aztán már teljesen más volt a játék képe.






DVSC-TEVA–FERENCVÁROS 4–1

KONDÁS ELEMÉR (a DVSC vezetőedzője):
– Az első félidőben nagy volt a rohanás mindkét oldalon, a helyzetek alapján kis csalódást jelentett, hogy csak döntetlen volt az eredmény a szünetben. A szünet után az akarat, az egység hozta meg a sikerünket. Csapatként voltunk jók, a játékosok kisegítették egymást, szép gólokat rúgtak. Négyszer is betaláltunk a Fradi kapujába, de további gólokat is szerezhettünk volna. Nem szeretném a csapatomat másokhoz mérni, nekem az a fontos, hogy a játékosok nagyon harcosak voltak. Jól játszottunk, és nagyon sokat tettünk azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.
RICARDO MONIZ (a Ferencváros vezetőedzője): – Szégyen ez az eredmény a Ferencvárosra nézve, sajnos visszaestünk oda, ahonnan hónapokkal ezelőtt elindultunk. Mentálisan nem voltunk erősek. Muhamed Besic, Holman Dávid, Arsenio Valpoort fiatal, tehetséges játékosok, de ha vinni akarják valamire, az ilyen meccseken be kell lőniük azokat a ziccereket, amelyek adódnak előttük. Számomra az is fájdalmas, hogy az idősebbek nem igazán segítik ezeket a fiatalokat, pedig erre is szükség lenne. Úgy láttam, néhányan nem megnyerni, hanem inkább csak túlélni akarták valahogy a meccset, márpedig így nem lehet fontos mérkőzést sikerre vinni. Bosszant, hogy két nem különösebben veszélyes beadás után gólt kaptunk, és az is, hogy túlságosan hátrahúzódtunk, nem így akartunk védekezni. Azért voltak pozitívumok, Böde Dániel jól játszott, sajnos kevés segítséget kapott Jack Tuijptól. Ugyanakkor az is látszott, hogy a Debrecen nem véletlenül volt annyira sikeres az utóbbi években, a remek játékosok egységes csapatot alkotnak, és ezúttal jobbak voltak nálunk.



MVM-PAKS–BP. HONVÉD 1–1

HORVÁTH FERENC (az MVM-Paks vezetőedzője):
– Az első félidő inkább a miénk volt, jól passzoltunk, tudtuk játszani a játékunkat, a második félidő inkább csak hajtós volt. Nehéz mit mondani a meccsről, mert ennél többet én sem láttam benne. Nem volt fényes a futball. Sajnos többször előfordult már velünk, hogy nem tudtuk folytatni azt a passzolós futballt, amit az elején mutattunk. Hit kérdése is. Ha elhiszik a labdarúgóim, hogy tudnak futballozni, hogy megy majd, akkor sikerül is. Nem az ellenfélen múlott a visszaesésünk, a Honvéd egyszerűen csak próbálta elrontani a játékunkat, várt a hibánkra. Ez könnyebb helyzet, nekünk építkeznünk kellett, az fogósabb feladat.
MARCO ROSSI (a Bp. Honvéd vezetőedzője): – Tompán kezdtünk, elvesztettük a párharcokat, nem tetszett a hozzáállás, össze is hoztunk egy gólt. A második félidőre összeszedtük magunkat, egyénileg is javultunk, igazságos a döntetlen. Az ellenfél miatt elégedett is vagyok vele, elvégre nem szabad elfelejteni, erős riválissal találkoztunk, amely csak a Videotontól kapott ki. Ráadásul a mi hibánkból esett a gólja, ebből nehéz felállni. Pedig kis szerencsével fordíthattunk volna. A kezdőben több fiatal játékos is helyet kapott, a szünetben így inkább csak felhívtam a figyelmet, miben kell változtatni, próbáltam lelket önteni beléjük. Nagy igazság, ha nem tudod megnyerni a meccset, legalább hozd döntetlenre.

NB I, 5. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 23., péntek
19.00 KTE-Phoenix Mecano–Haladás 1–1
Szabó Zsolt
Augusztus 24., szombat
16.30 Lombard Pápa–Diósgyőri VTK 0–1
Erdős József
19.00 MTK Budapest–Pécsi MFC 0–1 Németh Ádám
19.00 Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi 1–0
Bognár Tamás
21.00 Újpest FC–Mezőkövesd 6–1 Solymosi Péter
Augusztus 25., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Ferencváros 4–1
Farkas Ádám
18.30 MVM Paks–Budapest Honvéd 1–1 Vad II István
20.30 Győri ETO FC–Videoton 1–1
Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. DVSC-Teva 5 4 1 17–3 +14 13
2. Videoton FC 5 4 1 14–3 +11 13
3. Lombard Pápa FC 5 3 1 1 5–2 +3 10
4. MVM Paks 5 3 1 1 10–8 +2 10
5. Ferencváros 5 3 2 7–8 –1 9
6. Újpest FC 5 2 2 1 12–7 +5 8
7. Kecskeméti TE 5 2 2 1 9–10 –1 8
8. Haladás 5 1 3 1 5–6 –1 6
9. Diósgyőri VTK 5 1 3 1 5–8 –3 6
10. Budapest Honvéd 5 1 2 2 6–6 0 5
11. MTK Budapest 5 1 1 3 5–6 –1 4
12. Pécsi MFC 5 1 1 3 5–10 –5 4
13. Puskás Akadémia FC 5 1 1 3 4–10 –6 4
14. Győri ETO 5 4 1 6–7 –1 4
15. Mezőkövesd 5 1 4 7–14 –7 3
16. Kaposvári Rákóczi 5 1 4 4–13 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik