Továbbra is nyeretlen az ETO, a Vidi már nem százszázalékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 20:21
null
Juhász egyenlített (Fotók: Korponai Tamás)
A labdarúgó NB I ötödik fordulójának záró mérkőzésén a Videoton 1–1-es döntetlenre végzett a Győri ETO otthonában. A gólokat Pátkai Máté és Juhász Roland szerezte. A bajnoki címvédő Győr az új idényben sorozatban hetedik tétmérkőzésén sem tudott nyerni.  

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

A Győri ETO eddig nem tudott nyerni, mindössze három ponttal áll Pintér Attila együttese a mérkőzés előtt. Ezzel szemben a Videoton mind a négy bajnokiját megnyerte. Ha most is győztek volna a fehérváriak, az ETO már gyakorlatilag lemondhatott volna a címvédésről.

A MÉRKŐZÉS

Pintér Attilának nincsenek könnyű napjai
Pintér Attilának nincsenek könnyű napjai

Mindössze három perc telt el a találkozóból, és máris helyzetbe került a Vidi: Kleinheisler László balról életerős löketet eresztett meg, de Lubos Kamenár magabiztosan védett. Az első öt perc lendületes játékot és kőkemény összecsapásokat hozott.

Már épp leírtuk volna, hogy jelentősen leült a mérkőzés, többnyire mezőnyben harcolnak csak egymással a csapatok, és a kapuk semennyire sem forogtak veszélyben, aztán a 14. percben mégis szép jelenetnek tapsolhattunk. Nemanja Andrics gyönyörű csellel ment el a bal oldalon, majd bedobott még egyet, s élesen középre lőtte a labdát. A vendégek röviden tisztáztak, Pátkai Máté azonban csúnyán fölé lőtt.

Nem sokkal később Pátkai már nem hibázott, igaz nem is volt nehéz dolga. Lipták Zoltán nyeste át neki a labdát a kapu előterében, Pátkai pedig közelről az üres kapuba fejelt. 1–0

Hamarosan Andrics megduplázhatta volna az előnyt, de közelről, bevetődve csak a kapufát találta el. A másik oldalon pedig a Vidi puskázott el egy öt a három elleni szituációt.

Az ETO végre bajnokhoz méltóan futballozott, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy irányította a forduló előtt listavezető Videoton elleni meccset. Olyannyira, hogy újabb nagy helyzetet dolgozott ki, de Patrick Mevoungou ahelyett, hogy a kapuig gyalogolt volna, középtávolról a hosszúba akarta tekerni a labdát. „Hazaadás lett belőle”.

És persze, amikor megjegyeztük, hogy mennyire jó a győri csapat, egyenlített a Videoton. Az online újságírás varázsa...

A 35. percben Kleinheisler László tekert középre bal oldali szögletet, ahol érkezett Juhász Roland, s a „régiből” valamit elővéve, kapásból a kapuba belsőzte a labdát. A válogatott védő ugyebár pályafutása korai szakaszában csatárt játszott. 1–1

Kleinheisler (a kép jobb szélén kékben) néha nehéz helyzetbe hozza a győrieket
Kleinheisler (a kép jobb szélén kékben) néha nehéz helyzetbe hozza a győrieket

És véget is ért az első félidő. Az ETO többet tett eddig a győzelemért, de a Videoton jól sáfárkodott a helyzeteivel.


SZÜNET!

Alig kezdődött el a második félidő, és egy győri védelmi hibát majdnem kihasznált Kleinheisler. De nem, ehelyett eltörte a labdát, gyengén a kapu mellé gurított. Az első öt perc alapján egy sokkal jobb, lendületesebb Vidi érkezett a második félidőre. Az eső pedig zuhog.

A folytatásban az égi áldás ellenére igen szép technikai megoldásokat láthattunk mindkét csapat játékosaitól. Szép pörgetések, pontos passzok jellemezték az összecsapást. Aztán a Videoton hatalmas helyzetet hagyott ki a 64. percben. Zé Luis lépett ki két védő között, majd önzetlenül Nikolics Nemanjához tálalt. De közeli lövésébe Lipták belelépett a gólvonalon.

A csereként beállt Gyurcsó próbálta kihasználni a csúszós talajt tíz perccel a mérkőzés vége előtt, de 25 méteres szabadrúgása a kapu mellett pattogott el. Összességében a második félidőben már a Vidi állt közelebb a győzelem megszerzéséhez.

A hajrában sem született újabb gól, ellenben igazságos végeredmény igen. A Győri ETO továbbra is nyeretlen, míg a Videoton először veszített pontot.

VÉGE!

Pintér Attila szerint csapata eddig jól játszott a szezonban

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

PINTÉR BÍRÓZOTT, GOMES SZERINT ELMENT AZ ELSŐ HÚSZ PERC

„Mindkét csapat nyerni szeretett volna. Ők még nem győztek a szezonban, úgyhogy mindent megtettek a sikerért. Mindkét együttesnek volt egy-két lehetősége a gólszerzésre. Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de úgy gondolom, hogy a Győr annak ellenére harcban van a bajnoki címért, hogy csak négy pontot szereztek" – mondta José Gomes a Sport Tv-nek.

„Az első húsz percben volt egy kis problémánk a letámadásainkkal, mert három középhátvéddel kezdtek, Kamber volt a harmadik. Mi pedig elpazaroltuk ezt a húsz percet, mert rosszul voltunk megszervezve. Ezután azonban úgy vélem, hogy mi irányítottuk a mérkőzést. Mindkét csapat jól játszott, de nem vagyunk elégedettek az eredménnyel."

Pintér Attila szerint nem csak a mérkőzése elején, hanem az egész első játékrészben irányított a Győri ETO. És a játékvezetőn is számon kért egy meg nem adott tizenegyest.

„Azt gondolom, hogy nem csak az első húsz percben voltunk jobbak, az első félidőben eldönthettük volna az mérkőzést. 1–0-nál volt kapufánk, volt egy százszázalékos tizenegyesünk is, amit nem kaptunk meg és volt két-három olyan lehetőségünk is, amelyeket, ha kihasználjuk, két-háromgólos előnyre tehettünk volna szert.

„Nagyon jó meccset játszott mindkét csapat, itt is és a tévé előtt is jól szórakozott a közönség. A második félidőben nekünk is és a Videotonnak is megvoltak a lehetőségei. Nem azt mondom, hogy igazságos eredmény született, de ami az egyik oldalon sárga lap, annak a másik oldalon is annak kell lennie. És akkor lehet, hogy azok a játékosaink, akik az elsőnél megkapták, nem kapnak, és akkor bátrabban játszunk a középpályán. De nem szeretnék a játékvezetéssel foglalkozni. Nagyon jó mérkőzés volt, de már meccsek óta nincs szerencsénk, a mérkőzés fordulópontjaiból nem jól jövünk ki."

NB I
5. FORDULÓ
Győri ETO–Videoton 1–1 (1–1)
Gólszerző: Pátkai (18.), ill. Juhász R. (35.)

NB I, 5. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 23., péntek
19.00 KTE-Phoenix Mecano–Haladás 1–1
Szabó Zsolt
Augusztus 24., szombat
16.30 Lombard Pápa–Diósgyőri VTK 0–1
Erdős József
19.00 MTK Budapest–Pécsi MFC 0–1 Németh Ádám
19.00 Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi 1–0
Bognár Tamás
21.00 Újpest FC–Mezőkövesd 6–1 Solymosi Péter
Augusztus 25., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Ferencváros 4–1
Farkas Ádám
18.30 MVM Paks–Budapest Honvéd 1–1 Vad II István
20.30 Győri ETO FC–Videoton1–1
Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. DVSC-Teva 5 4 1 17–3 +14 13
2. Videoton FC 5 4 1 14–3 +11 13
3. Lombard Pápa FC 5 3 1 1 5–2 +3 10
4. MVM Paks 5 3 1 1 10–8 +2 10
5. Ferencváros 5 3 2 7–8 –1 9
6. Újpest FC 5 2 2 1 12–7 +5 8
7. Kecskeméti TE 5 2 2 1 9–10 –1 8
8. Haladás 5 1 3 1 5–6 –1 6
9. Diósgyőri VTK 5 1 3 1 5–8 –3 6
10. Budapest Honvéd 5 1 2 2 6–6 0 5
11. MTK Budapest 5 1 1 3 5–6 –1 4
12. Pécsi MFC 5 1 1 3 5–10 –5 4
13. Puskás Akadémia FC 5 1 1 3 4–10 –6 4
14. Győri ETO 5 4 1 6–7 –1 4
15. Mezőkövesd 5 1 4 7–14 –7 3
16. Kaposvári Rákóczi 5 1 4 4–13 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik