Ez már sima volt - 4-0-ra nyert az Újpest, és elődöntős lett

Vágólapra másolva!
2015.04.01. 17:53
null
Balogh Balázs (alul) volt, hogy nagyot esett, de a nyolcadik percben bombagólt lőtt (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az Újpest az idegenbeli, gól nélküli döntetlen után a visszavágón könnyedén nyert a másodosztályú Gyirmót ellen.

Az első mérkőzésen 0–0-s döntetlen született, a Gyirmót a visszavágón pedig csodatételre készült, a vendégek szurkolói azonban csak nagy bonyodalmak árán tekinthették meg a találkozót. Ahogy a két csapat legutóbbi összecsapása alkalmával, úgy most is felforgatta hétvégi kezdő tizenegyét Sisa Tibor, ám amíg akkor ez a húzása bevált, most nem sült el jól.

Vignjevics: Kemény meccsek következnek

„Az első fél órában remekül játszottunk, három-nullánál vége volt a meccsnek. Onnantól stabilizáltuk a játékunkat, birtokoltuk a labdát és kézben tartottuk a találkozót. – mondta Nebojsa Vignjevics, az Újpest mestere a mérkőzést közvetítő Sport Tv kamerái előtt. – A legfontosabb, hogy végre győztünk. Nehéz mérkőzések állnak előttünk, vasárnap bajnokit, majd szerdán kupameccset játszunk a Videotonnal, utána a Ferencváros elleni párharc következik. A győzelem és a kemény sorsolás motiválja a játékosaimat, biztos vagyok benne, hogy javulni tudunk.”

„Gratulálok az Újpestnek, megérdemelten jutott tovább. Az első kapura lövéséből gólt szerzett, mi pedig kihagytuk a ziccert, ami után rögtön növelte előnyét az Újpest. A két korai találat elvette a játékosok hitét. A szünetben azt kértem, hogy nyerjük meg a második félidőt, ha betalálunk egyszer, akkor bármi megtörténhet, de sajnos nem sikerült. – összegzett Sisa Tibor a mérkőzést követően.”

A 8. percben egy beadás után a vendégek középre fejelték a labdát, éppen Balogh Balázs elé, aki 20 méterről ballal egyből lőtt, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki (1–0). Hét perccel később egyenlíthetett volna a Gyirmót, ezzel pedig továbbjutásra állt volna, de Tóth Norbert hatalmas ziccerben Balajcza Szabolcsba lőtte a labdát (vagy úgy is mondhatjuk, hogy az újpesti kapus védett hatalmasat).

Gyirmóti továbbjutási álmok helyett rideg valóság: Forró Gyula beadásánál Deli Zoltán a „rokonok elé jött”, a labda elszállt a kapus fölött, Asmir Suljic pedig köszönte szépen, és az üres kapuba fejelt (2–0). Amíg a vendégek azon sajnálkoztak, hogy 2–0 az állás 1–1 helyett, a hazaiak ismét betaláltak: Balogh szögletébe Suljic még csak belecsúsztatott, Litauszki Róbert azonban már a kapuba talált (3–0).

Filip Sztaniszavljevics a szünet előtt négygólossá növelhette volna az Újpest előnyét, de hat méterre a kaputól nem tudta jól eltalálni a labdát. A szerb középpályás a második félidőben is helyzetbe került, akkor kicsit távolabbról kísérletezett, de az sem sikerült jobban, Nebojsa Vignjevics le is cserélte ezt követően.

A második félidőben a cseréken kívül egyébként is kevés esemény történt, Kiss Máté veszélyes szabadrúgását kellett még feljegyezni, ezen kívül a Gyirmót nem tudott veszélyt jelenteni a hazaiak kapujára. Az újpestiek a 82. percben tovább növelték előnyüket: Balogh ért el egy hosszúnak tűnő labdát a bal oldalon, középre ívelt, ahol Enisz Bardhi fellökte ellenfelét, a játékvezető azonban nem fújt, a továbbcsorgó labdát pedig Kim Ojo lőtte a kapuba. (4–0)

Az Újpest a második mérkőzésen már könnyedén nyert, így továbbjutott, az elődöntőben pedig – akárcsak az NB I hét végi 22. fordulójában – a Videotonnal küzd meg.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

ÚJPEST–GYIRMÓT 4–0 (3–0)
Újpest,
533 néző. Vezette: Erdős József
ÚJPEST: Balajcza – Nego, Heris (Hudák, 32.), Litauszki, Forró – Sztaniszavljevics (Bardhi, 54.), Nagy G. – Suljic, Balogh B., Andrics (Addo, 71.) – Perovics (Ojo, 67.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
GYIRMÓT: Deli – Lengyel D., Balog Z., Csemer, Présinger – Molnár M. (Bohner, 77.), Szegi (Gyurján, 42.), Paku Kiss M. – Tóth N. (Oross, 69.), Hajba. Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Balogh B. (8.), Suljic (18.), Litauszki (20.), Ojo (82.)
Továbbjutott: az Újpest, 4–0-s összesítéssel.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
PÉCS–VIDEOTON 0–3

G: Feczesin (12. – 11-esből), Ivanovszki (60.), Trebotic (84.)
Tj.: a Videoton 5–1-es összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PROGRAMJA

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 7., kedd
Szolnok (NB II)–Ferencváros 18.00 (Sport TV)
Április 8., szerda
Videoton–Újpest 18.00 (Sport TV)

VISSZAVÁGÓK
Április 28., kedd
Újpest–Videoton 18.00 (Sport TV)
Április 29., szerda
Ferencváros–Szolnok (NB II) 18.00 (Sport TV)

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
90. perc: két perc hosszabbítás lesz.
89. perc:
Bardhi szabadrúgása először a sorfalban kötött ki, az ismétlés azonban kaput talált, Deli nagy bravúrral védett.

Dinko Trebotic góljával már 3–0-ra vezet a Videoton.

82. perc: NÉGY! Balogh ért el egy hosszúnak tűnő labdát a bal oldalon, középre ívelt, ahol Bardhi fellökte ellenfelét, a játékvezető azonban nem fújt, a továbbcsorgó labdát pedig KIM OJO lőtte a kapuba. 4–0
80. perc:
Bardhi indítása után Deli jött ki jól a kapujából és tisztázott, de a játékvezető lesállás miatt már szabadrúgást ítélt közben.
77. perc: a mérkőzés utolsó cseréje is lezajlott, Molnár Mátét Bohner Roland váltotta.
73. perc:
Kiss Máté éles szögből végzett el szabadrúgást a bal oldalról, Balajcza bravúrral védett, a jobb felső sarok elől ütötte ki a labdát.
71. perc: újabb váltás, Andrics helyett Aaron Addo a pályán.
69. perc: cseréltek a vendégek is Tóth Norbert helyett Oross Márton állt be.
67. perc: Perovics első, kezdőként lejátszott mérkőzése eddig tartott, Kim Ojo érkezett a helyére.

Eldőlt a másik párharc is, Mirko Ivanovszki góljával már 2–0-ra vezet a Videoton Pécsett, a hazaiaknak így négy gólt kellene szerezniük a továbbjutáshoz.

A hivatalos nézőszám 533.

57. perc: Heris kapott sárga lapot könyöklésért.
54. perc: Ez volt Sztaniszavljevics utolsó labdaérintése, Enis Bardhi folytatja a helyén.
54. perc:
Szép támadás végén Sztaniszavljevics lőtt 18 méterről, de a labda fölé szállt.
52. perc: Nego adott kiváló labdát Sztaniszavljevicsnek, de a szerb középpályás lesen volt.
47. perc: Balogh szöglete után Heris fejelt, de a labda pont a kapu közepén álló Deli kezében kötött ki.
46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Gyakorlatilag az első játékrész felére eldőlt a továbbjutás kérdése, a kérdés már csak a különbség lehet a második félidőre.

45+3. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc: Nagy Gábor lőtt távolról, a labda megpattant egy gyirmóti lábon, így pedig kevéssel ment el a jobb felső sarok mellett.
44. perc: Nagy lőtt 17 méterről, balról kapura, Deli könnyedén védett.
42. perc: Szegi Vince nem tudja folytatni a játékot, Gyurján Bence folytatja helyette.
39. perc: Forró rúgta fejbe a labdával Szegit, a vendégek játékosát az oldalvonal mellett kellett ápolni.
36. perc: Suljic cselezgetett a tizenhatos előterében, lövését azonban Balog blokkolta.
33. perc: szép támadás végén Suljic centerezett laposan, Sztaniszavljevics azonban hat méterre a kaputól nem tudta jól eltalálni a labdát.
31. perc: ápolás miatt állt a játék, úgy tűnt, Heris nem tudja folytatni és Hudák Dávid váltja, de végül elmaradt a csere.

Nem adják fel a vendégek, próbálkoznak a szépítéssel, de nem nagyon sikerül eljutniuk a kapu elé, egyetlen ziccerüket pedig nagyon elrontották.

20. perc: SŐT, HÁROM NULLA! Balogh szögletébe Suljic csúsztatott bele, a labdába pedig még LITAUSZKI is beleért, az pedig a kapuban kötött ki. 3–0! ELDŐLT!(?)

Most aztán duplán bánhatja Tóth a kihagyott helyzetét, 1–1 helyett így 2–0 az állás.

18. perc: OTT A MÁSODIK! Forró bal oldali beadása után Deli rosszul jött ki, SULJIC pedig köszönte szépen, és az üres kapuba fejelt. 2–0!

15. perc: MI MARADT KI?! Tóth Norbert került hatalmas ziccerbe már csak Balajcza volt vele szemben, de tizenkét méterről a hazaiak kapusába lőtte a labdát (avagy Balajcza védett nagyot). Óriási ziccer volt…

A másik mérkőzésen közben megszerezte a vezetést a Videoton, Feczesin Róbert talált be büntetőből.

10. perc: Hajba lövése veszélytelennek indult, de megpattant egy újpesti védőn, Balajcza pedig már a másik irányba indult el, végül a labda elkerülte a kaput, a szöglet pedig veszélytelen volt.

8. perc: GÓL! VEZET AZ ÚJPEST! Egy középre kifejelt labdát követően BALOGH BALÁZS lőtt 20 méterről ballal, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. 1–0!

Kim Ojóval elégedetlenek Újpesten (a csatár egyelőre a kispadon), már az is felmerült, hogy center nélkül játszanak a lilák, de végül a montenegrói utánpótlás-válogatott Mihailo Perovics került be – először – a kezdőbe.

3. perc: Molnár Máté szólózott, a hazaiak közül senki sem tudta megállítani, 17 méterről lőtt, kevéssel tévesztette el a jobb alsót.
2. perc: egy-egy szabálytalanság a két oldalon, helyzet még nem alakult ki.

A hazaiak lila-fehér, a vendégek sötétkék-sárga szerelésben.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

Szerdán egy olvasói levél érkezett a Nemzeti Sport Online szerkesztőségébe, amely szerint a gyirmóti drukkerek nem tudnak jegyet venni az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágójára a vendégszektorba, mert szurkolói kártyát kérnek tőlük, ami viszont nekik nincs, hiszen az NB II-ben az nem kötelező. A megoldás:a vendégek drukkerei ETO-kártyával a zsebükben utaztak Budapestre. Az április elsejei tréfának tűnő, de valóságos történetről ide kattintva olvashatnak bővebben!

Sisa Tibor alaposan felforgatta a hétvégi kezdőcsapatot (Somogyi Cs. – Nagy S., Graszl, Lázár P., Fejes J. – Papp K., Gyurján – Madarász, Magasföldi, Cseri T. – Bobál G.) az a tizenegy 1–1-es döntetlent ért el a Szolnok ellen, az Újpest viszont a válogatott mérkőzése miatt pihent.

Az első mérkőzés 0–0-s döntetlent hozott, a gyirmótiak csodát tennének, és továbbjutnának a legjobb négy közé. Ezen az ágon a másik mérkőzésen Pécs–Videoton összecsapást rendeznek (az első mérkőzést 2–1-re megnyerték a székesfehérváriak), a másik ágon pedig már kialakult az elődöntő párosítása: Szolnok–Ferencváros küzdelem lesz a fináléba kerülésért.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ÚJPEST–GYIRMÓT MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ VISSZAVÁGÓJÁNAK KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik