MK: a gyirmóti drukkerek ETO-kártyával utaznak Újpestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.01. 14:57
null
A gyirmóti szurkolókat hátbavágásként érhette, hogy „törvényesen” nem lehetnek ott az újpesti mérkőzésen (Fotó: Mirkó István)
A fenti cím akár április 1-jei tréfának is tűnhet, de nem az! Szerdán egy olvasói levél érkezett a Nemzeti Sport Online szerkesztőségébe, amely szerint a gyirmóti drukkerek nem tudnak jegyet venni az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágójára a vendégszektorba, mert szurkolói kártyát kérnek tőlük, ami viszont nekik nincs, hiszen az NB II-ben az nem kötelező. Az üggyel kapcsolatban a Gyirmót FC Győrt is megkerestük.


„Lakóhelyemtől nem messze játszik a Gyirmót FC Győr labdarúgócsapata. Sokszor beszélek kollégáimnak az együttesről, sok hétfő reggeli beszélgetésnek témája a hétvégi gyirmóti meccs. Kíváncsiak lettek többen is a csapat teljesítményére, ezért úgy döntöttünk, hogy kihasználván a Gyirmót Magyar Kupa-menetelését, Újpesten buzdítjuk kedvenceinket, sőt még a szurkolói kártyát nélkülöző társaink is jöhetnek, hiszen tudomásunk szerint MK-meccsekre nem feltétlenül kell. Nos, mint kiderült, az Újpest mindenképpen kártyához köti az amúgy vendégrészről nem túl magas kockázatú mérkőzés megtekintését, így megfosztva azt a néhány érdeklődő barátomat attól a lehetőségtől, hogy esetleg bekapcsolódjon a magyar futball életébe, vagy ne adj’ Isten, megszeresse azt” – fogalmaz levelében olvasónk, Zoltán.

„Az igazán felháborító dolog csak most jön: nemcsak ők, hanem mi – kártyások – sem leszünk ott a meccsen. Az Újpest FC a vendégszektorba csak vendég szurkolói kártyával értékesít jegyeket, ami felettébb érdekes egy olyan klubnál, amelynél a másodosztályú tagság miatt ilyen kártya nem létezik – folytatódik a panaszos levél. – Online jegyvétellel próbálkoztam, de mivel egy harmadik klub szurkolói kártyájával rendelkezem, ezért a semleges szektorba kínálnak nekem helyet, amiből köszönöm, nem kérek, mert a vendégcsapatot szerettem volna buzdítani. Próbálkoztunk az Újpestnél levélben is, többnapos várakozás után csak ennyit írtak: »a klubkártya kötelezően elő van írva, így kérem, ez ügyben forduljanak klubjukhoz, hogyan tudják ezt megoldani, alternatív lehetőség a Futballkártya, amellyel azonban a semleges szektorban tudnak helyet foglalni.«”

Ezek után kerestük meg a Gyirmót FC Győr klubmenedzserét, Horváth Cs. Attilát, aki olvasónkkal ellentétben úgy véli, a semleges kártya, jelen esetben a Győri ETO szurkolói kártyája megoldást jelenthet.

„Valóban mindenképpen szurkolói kártyára van szükség a belépéshez. Mi a klub részéről egy húszfős társaság utazásáról tudunk. Közülük a legtöbb drukkernek van ETO-kártyája, és azzal szeretne bejutni a meccsre, a vendégszektorba. Akinek nem volt kártyája, az még ma, az indulás előtt kiváltotta ezt az ETO-nál. Remélem, hogy így már beengedik a drukkereinket az újpesti stadionba, de a biztonság kedvéért én is a szurkolókkal utazom, hogy ha probléma adódik a beléptetésnél, akkor segíteni tudjak” – nyilatkozta a sportvezető.

Horváth Cs. Attila hozzátette, reméli, hogy minden gyirmóti szimpatizáns, aki akar, bejut a meccsre, és élőben szurkolhat kedvenceinek. Akik sporttörténelmi bravúrt is véghezvihetnek, hiszen az első meccsen, a hazai pályán játszott gól nélküli döntetlen után még arra is van esélyük, hogy a legjobb négy közé jussanak a Magyar Kupában.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

18.00: Újpest FC–Gyirmót FC Győr (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–0
18.00: Pécsi MFC–Videoton FC
Az első mérkőzésen: 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik