PMFC: csak egy biztos, a Videoton elleni bajnoki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.26. 08:40
A Pécsi MFC-nél továbbra is bizonytalannak tűnik a klub helyzete. Feleki Attila ügyvezető szerint csak egyetlen dolog biztos, mégpedig a Videoton elleni szombati bajnoki mérkőzés.

Ugyan a PMFC játékosai és szakmai stábja becsülettel végigdolgozták a felkészülést – nyolc meccsen öt győzelem, két döntetlen, egy vereség a mérleg –, az elmúlt két hónap más miatt volt keserves.

December végén jelentette be Matyi Dezső tulajdonos, hogy a továbbiakban nem finanszírozza a klubot. A januárban esedékes béreket az önkormányzat segítségével folyósították, majd Matyi Dezső éles kirohanást intézett a városvezetőség ellen, végül a játékosok küldöttségét biztosította arról, nem forog veszélyben a csapat tavasza, sőt az őszi élvonalbeli indulás sem.

Nos, a tavasz lassan kopogtat, hiszen szombaton már március elseje lesz, ráadásul a szezon is elkezdődik, így Feleki Attila ügyvezetőnél érdeklődött a Nemzeti Sport, mire számíthatnak a pécsi futballisták.

„Úgy gondolom, ebben a történetben kívülálló vagyok, nem kívánok nyilatkozni róla, hiszen a tulajdonos tett ígéretet a játékosoknak – mondta Feleki Attila. – Azt mindenki tudja, hogy szombaton új hónap kezdődik, vagyis a jövő héten már esedékesek lesznek a különböző kifizetések, de én még a holnapról sem szívesen beszélek. Egy biztos, szombaton pályára lép a csapat."

A Videoton tehát úgy készülhet, lesz ellenfele Újmecsekalján, méghozzá az előkészületi találkozók mérlegét tekintve nem olyan, amely feltett kézzel lépne pályára.

LABDARÚGÓ NB I, 18. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Február 28., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–MVM-Paks (Tv: Sport1)Erdős József
Március 1., szombat
14.00

Budapest Honvéd–Újpest FC (Tv: M1)

Kassai Viktor
16.00
Kaposvári Rákóczi–Lombard Pápa Fábián Mihály
16.00
Szombathelyi Haladás–MTK Budapest (Tv: Sport1)Farkas Ádám
18.00
Pécsi MFC–Videoton FC (Tv: Sport1) Andó-Szabó Sándor
20.00
Mezőkövesd–KTE-Phoenix Mecano (Tv: Sport1)Iványi Zoltán
Március 2., vasárnap
16.30
Ferencváros–Győri ETO FC (Tv: M1)Solymosi Péter
18.30
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC-Teva (Tv: Sport2) Vad II. István
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik