MK: a Loki 3, a Kisvárda 4, az MTK 5 gólt vágva jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 14:39
null
A Debrecen három gólt szerzett idegenben, és simán továbbjutott (Fotó: dvsc.hu)
A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának 2. fordulójában a DVSC három, a Kisvárda négy, az MTK öt góllal győzte le alacsonyabb osztályú riválisát.

 

A debreceniek a Zala megyei Teskánd otthonában az első negyedóra végén Bényei Balázs góljával szereztek vezetést, majd gyakorlatilag egyből megduplázta az előnyt Albion Avdijaj, aki a fordulást követően még egyszer eredményesnek bizonyult (0–3).

Az MTK Vecsésen lépett pályára, és már a negyedik percben megszerezte a vezetést Farkas II Balázs révén. Ezt követően sokáig jól tartotta magát a Pest megyei I. osztályban játszó házigazda, de a 60. és a 65. perc között előbb Kulcsár Tamás duplázott, majd Vogyicska Bálint is betalált. A végén Vogyicska is megszerezte a második találatát, így a fővárosi kék-fehérek 5–0-ra nyertek.

Az NB I-ben ötös vereségsorozatban lévő, sereghajtó Haladás a Békés megyei első osztályú Szarvas otthonában Kovács Lóránt góljával került előnybe az első félidő hajrájában. A 77. percben némi meglepetésre egyenlített a hazai együttes, Kovács azonban még kétszer (másodjára büntetőből) beköszönt, így a szombathelyiek a vártnál nehezebben, de továbbjutottak (1–3).

Az NB I-ben második helyen álló Budapest Honvéd Jászberényben lépett pályára, ahol David N’Gog közeli góljával már a hatodik percben előnybe került. A kispesti klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a hazaiak az első félórában át sem lépték a felezővonalat, utána azonban vezettek egy-két veszélyes kontratámadást, és az egyik ilyen akció végén a Honvéd kapusának, Horváth Andrásnak bravúrral kellett védenie.

A második félidőben is a fővárosi együttes játszott mezőnyfölényben és alakított ki több helyzetet, de nem tudta megszerezni a második gólt, így a jászberényiek az utolsó pillanatig reménykedhettek az egyenlítésben. Mindkét kapus nagy védéseket mutatott be, ám újabb találat végül nem esett, s a Honvéd összességében megérdemelten jutott tovább (0–1).

Az Újpest fordulatos, jó hangulatú mérkőzésen, hosszabbítás után nyert Győrben. A lila-fehérek Obinna Nwobodo révén az első húsz perc végén megszerezték a vezetést, az ETO viszont a szünet után a volt újpesti Nemanja Andrics, valamint Magasföldi József találatával fordított. Az újpestiek a rendes játékidő utolsó negyedórájához érkezve Vincent Onovo révén egyenlítettek, majd a ráadásban, azon belül is a 99. percben Obinna jóvoltából a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

A hosszabbítás hosszabbításában az ETO kapusa, Horváth Tamás is előrehúzódott az egyenlítés reményében, ám a lila-fehér védők kifejelték a labdát, amelyet már nem volt idő visszajuttatni a tizenhatoson belülre, így a címvédő Újpest léphet a következő körbe (2–3).

A Puskás Akadémia hamar eldöntötte a továbbjutást Dunaújvárosban, hiszen Liridon Latifi góljával és Radó András értékesített tizenegyesével már az első negyedórában 2–0-s előnyre tett szert, a Mezőkövesd azonban csak a 86. percben gyötörte be a győzelmet jelentő találatot a Ménfőcsanak kapujába. A Paks az utolsó húsz percben fordított Csákváron, a vendégek második gólját szerző Hahn János ebben a szezonban már hetedszer volt eredményes.

Az NB II-es Vasas a szintén másodosztályú Kazincbarcika ellen Putnokon győzött. A házigazda kétszer is egyenlíteni tudott, ám a csereként beálló Birtalan Botond a 87. percben büntetőből harmadszor is megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd a szintén a kispadról beszálló Bévárdi Zsombor is betalált a 93. percben (2–4).

Nagy túrát tett meg a Nyíregyháza is: ráadásul a zalai Andráshida – számára nagyjából 1000 kilométer oda-vissza – otthon Bailo Dávid találatával legyűrte a magasabb osztályú riválist (1–0).

A harmadosztályú III. Kerület szintén nagy bravúrt hajtott végre. Fazakas Géza a 16. percben bevette az NB II-es éllovas Gyirmót kapuját, s bár Vólent Roland hamar egyenlített büntetőből, Gyepes Gábor 25. perces tizenegyese eldöntötte a továbbjutás kérdését (2–1).

A Kisvárda nem bízta a véletlenre, az NB III-as Gyöngyös vendégeként 25 perc alatt lerendezte a továbbjutást. A 11. percben Gosztonyi András kezdte a gólgyártást, majd 15 perccel később egy szabadrúgást is a gyöngyösiek kapujába tekert. A két Gosztonyi-gól között Sergiu Negrut is betalált, sőt a román csatár a második félidő elején is gólt szerzett, így a szabolcsiak nagyobb megerőltetés nélkül léptek túl harmadosztályú ellenfelükön (0–4).

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ)

LETS DO IT TECHNOROLL TESKÁND KSE–DVSC 0–3 (0–2)
Teskánd, 800
néző. Vezette: Barna (Kiss B., Varga G.)
TESKÁND: Vas – Major J., Bedő, Magyar, Gulyás (Czömpöl, 84.) – Balogh A., Somogyi (Czigány, 71.) – Karvalics, László D. (Kiss P., 56.), Pergel B. – Pergel D. Vezetőedző: Pergel Attila
DVSC: Kosicky – Bényei, Újvárosi, Szatmári, Cikos – Csősz (Nikitscher, a szünetben), Kuti – Jovanovic (Zsóri, 67.), Damásdi, Nagy K. (Bárány, 58.) – Avdijaj. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Bényei (0–1) a 15., Avdijaj (0–2) a 17., Avdijaj (0–3) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Pergel Attila:
– A klub életében nagy álom vált valóra azzal, hogy patinás NB I-es labdarúgócsapatot fogadhatott. Úgy érzem, ennek a rangnak együttesem a találkozó nagy részében maximálisan megfelelt. Az első játékrészben talán még mi is szerezhettünk volna gólokat, azt viszont el kell ismerni, hogy a másodikban elfogytunk. Egyébként sok sikert a továbbiakban a debrecenieknek.
Herczeg András: – Köszönjük a teskándiaknak a szeretetteljes fogadtatást. Úgy vélem, jó meccset játszottunk, gólokat szereztünk, kapufát lőttünk, s ugyan tizenegyest hagytunk ki, de végül magabiztosan jutottunk tovább.

SZARVASI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–3 (0–1)
Szarvas, 1080
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Kovács Zoltán, Dobos Dávid)
SZARVAS: Lévai – Viszkok, Bakró, Szikora, Polonszki (Kiri, 87.) – Medvegy, Kukovecz (Furár, 60.) – Kriska, Zima, Murvai (Farkas N., 60.) – Sztojka. Vezetőedző: Rétes Pál
HALADÁS: Rózsa – Schimmer, Kovalovszki, Kolcák, Tamás L. – Rácz, Kovács L., Dausvili, Ofosu (Németh Márió, 66.) – Gaál (Petró, 60.), Bamgboye (Jagodics, 76.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Kovács L. (0–1) a 39., Farkas N. (1–1) a 77., Kovács L. (1–2) a 82., Kovács L. (11-esből, 1–3) a 90. percben
Kiállítva: Viszkok (második sárga lap után) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Rétes Pál:
– Bármennyire is hihetetlen, de a tisztes helytállás mellett számos gólszerzési lehetőségünk is adódott. Mi nem tudtunk élni ezekkel, ellenfelünk viszont könyörtelenül kihasználta a sajátjait.
Horváth Ferenc: – Örülök a továbbjutásnak és gratulálok a hazai csapatnak!

VECSÉSI FC–MTK BUDAPEST 0–5 (0–1)
Vecsés, 450
néző. Vezette: Kátai Gábor (Marozsi Gábor, Köteles Csaba)
VECSÉS: Komora – Dévai, Haraszkó, Radnai, Gényi (Kaiser, 52.) – Molnár Z., Halmos – Kiss K., Daruka (Koziorowski, 35.), Nádasi – Csiszár (Nagy T., 74.). Vezetőedző: Gendur László
MTK: Varga B. – Baki, Balogh B., Gengeliczki, Nagy B. – Kanta (Kata, 71.) – Kulcsár T. (Vass P., 67.), Vogyicska, Farkas B. (Bidzilya, 67.), Takács R. – Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Farkas (0–1) a 4., Kulcsár T. (0–2) a 60., Kulcsár T. (0–3) a 64., Vogyicska (0–4) a 65., Vogyicska (0–5) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Gendur László:
– Alaposan felkészültünk az MTK-ból, s bár nem volt egy súlycsoportban a két csapat, nem adtuk olcsón a bőrünket. Egy kis szerencsével gólt is szerezhettünk volna, azonban játékosaim így is büszkék lehetnek magukra, hiszen kiadták magukból a maximumot.
Feczkó Tamás: – Az első félidőben csupán három percen át nyújtottunk első osztályú teljesítményt, de a szünetben rendeztük a sorainkat, és a fordulás után már voltak biztató jelek a játékunkban. Szerettük volna kiszolgálni a kilátogató szurkolókat, ez ma kevéssé sikerült, a továbbjutásunk azonban nem forgott veszélyben.

GYÖNGYÖSI AK–KISVÁRDA-MASTER GOOD 0–4 (0–3)
Gyöngyös, Kömlei-sporttelep, 250
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Pápai Zoltán, Baghy Csaba)
GYAK: Daróczi – Molnár E., Csornij (Horváth M., a szünetben), Fehér I., Forgács P. – Tarnai, Gábriel – Lizák (Dávid, 61.), Gergely, Niedermüller (Fekete B., 61.) – Laurinyecz. Vezetőedző: Török János
KISVÁRDA: Minca – Hej, Beriosz, Izing, Lukjancsuk – Karaszjuk, Mitosevics – Negrut, Gosztonyi (Rácz F., a szünetben), Ilics (Kovácsréti, 61.) – Milevszkij (Gyüre, 70.). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Gosztonyi (0–1) a 10., Negrut (0–2) a 21., Gosztonyi (0–3) a 25., Negrut (0–4) a 49. percben

KAZINCBARCIKAI SC–VASAS 2–4 (1–1)
Putnok, Várady Béla sportcentrum, 300
néző. Vezette: Ducsai József (Szert Balázs, ifj. Varga Gábor)
KAZINCBARCIKA: Fila – Palmes, Heil, Belényesi, Mikló – Kovács O., Kiss B. – Szabó L. (Fótyik, 71.), Takács P., Gábor L. (Lukács, 59.) – Olasz D. (Tóth L., 67.). Vezetőedző: Gálhidi György
VASAS: Bősz – Hinora, Vaskó, Szokol, Rokszin – Kovács M., Talabér (Kelemen, a szünetben) – Király B. (Bévárdi, 80.), Szatmári, Hrepka (Birtalan, 71.) – Ádám M. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Szatmári (0–1) a 3., Palmes (1–1) a 36., Ádám (1–2) az 50., Kovács O. (2–2) a 84., Birtalan (11-esből, 2–3) a 87., Bévárdi (2–4) a 64. percben
Kiállítva: Palmes (kezezésért) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Elismerés illeti játékosaimat, ugyanis egy jó csapat ellen színvonalas mérkőzést játszottunk. legalább négy esetben a partjelző nem jelzett, pedig nyilvánvaló leshelyzet fordult elő. Kétszer sikerült talpra állni, egyenlítettünk, harmadszor már nem jött össze, ráadásul ki is nyíltunk és ezt a fővárosiak azonnal kihasználták.
Kis Károly: – Jó ellenfelet sikerült legyőzni, és nem érdemtelenül, hiszen két esetben is megszereztük a vezetést. Nagy hiba lett volna, ha nem élünk a lehetőséggel. Játékosaim több esetben is képesek voltak erősíteni, és kétség nem férhet ahhoz, hogy megérdemelten kerültünk a következő körbe.

AQVITAL FC-CSÁKVÁR–PAKSI FC 1–2 (1–0)
Csákvár, 300
néző. Vezette: Nagy Róbert (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
CSÁKVÁR: Hermány – Falusy, Csonka, Dulló, Galambos – Nándori, Farkas A. – Sejben, Molnár Cs. (Sándor Gy., 71.), Simon A. (Nagy Zs., 46.) – Oroszi (Bobál G., 77.). Vezetőedző: Szijjártó István
PAKS: Rácz G. – Vági, Fejes, Lenzsér, Szabó J. – Egerszegi, Bertus – Haraszti (Remili, 71.), Kecskés (Kővári, 46.), Hahn (Horváth P., 81.) – Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Molnár Cs. (11-esből, 1–0) a 29., Remili (1–1) a 74., Hahn (1–2) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István:
– Nagyszerűen játszottunk, minden ült, amit elterveztünk. A kapott góljainkat nem szeretném minősíteni.
Csertői Aurél: – Izgalmas, jó meccset játszottunk. A Csákvár technikásan, jól futballozott, a szünet után azonban bedaráltuk.

DUNAÚJVÁROS PASE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–2 (0–2)
Dunaújváros, 520
néző. Vezette: Molnár Attila (Lémon Oszkár, Farkas Balázs)
DUNAÚJVÁROS: Vaszócsik – Sándor T. (Hompót, 81.), Farkas V., Kis B., Varga R. – Puskás, Zvara – Kiss P. (Tapiska, 67.), Szepessy R. (Vajda B. 67.), Horváth K. – Tóth T. Vezetőedző: Lőrincz Emil
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedűs L. – Osváth, Heris, Poór, Trajkovski – Urblík (Knezevic, 63.), Zsidai, Mioc, Vega – Latifi, Radó (Kiss T., 69.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Latifi (0–1) az 5., Radó (11-esből, 0–2) a 12. percben
MESTERMÉRLEG
Lőrincz Emil:
– Nagyon bátortalanul kezdtünk, komoly hibákat vétettünk védekezésben, ez tizenkét perc alatt két gólt jelentett a Puskásnak. Onnantól kezdve sokszor csak nyomoztuk a labdát, bár a szünet után akadt két komoly lehetőségünk, amikor elkezdtünk kicsit bátrabban futballozni.
Benczés Miklós: – A célunkat elértük, sikerült a továbbjutás, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Örülök, hogy akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig, ma jól játszottak, bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

MÉNFŐCSANAK ESK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 0–1 (0–0)
Győr-Ménfőcsanak, 400
néző. Vezette: Gaál Gyöngyi (Keszthelyi Tamás, Ország Péter)
MÉNFŐCSANAK: Ficsor – Kelemen (Németh L., 90.), Németh B., Gyagya, Füredi – Kószás, Visy – Serfőző (Vörösbaranyi, 90.), Böcskey, Szilvágyi M. (Nagy B., 90.) – Farkas Z. Vezetőedző: Mayer János
MEZŐKÖVESD: Szappanos – Varjas L., Hudák D., Katanec, Silye – Wieland (Molnár G., 70.), Tóth B. (Szeles, 59.) – Szakály D., Koszta, Varjas Z. – André Alves (Drazsics, a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Koszta (0–1) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Mayer János:
– Ki-ki meccset játszottunk egy első osztályú csapat ellen, helyzetekkel, kapufával. Ragyogó futballhangulatot varázsoltunk Ménfőcsanakra, amire igazán büszkék lehetünk.
Kuttor Attila: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, kínkeservesen tudtuk megszerezni a győztes gólt, ettől függetlenül ugyanannyit ér. Örülünk a továbbjutásnak.

JÁSZBERÉNYI FC–BUDAPEST HONVÉD 0–1 (0–1)
Kecskemét, 1000
néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Márkus Péter)
JÁSZBERÉNY: Miski – Szemere, Hevesi-Tóth, Szanyi, Fejes – Svedyuk, Szöllősi, Győrfi (Herczeg, 60.), Sándor – Szanku (Farkas J., 65.), Ludasi (László, 76.). Edző: Arany László
HONVÉD: Horváth A. – Kálnoki Kis, Lovric, Skvorc – Kovács N., Pilík, Holdampf, Gazdag (Banó-Szabó, a szünetben), Kukoc – Tischler (Bamba, 84.), N’Gog (Májer, 65.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: N’Gog (0–1) az 5. percben
MESTERMÉRLEG
Arany László:
– Amatőr klubnak hatalmas elismerés, ha egy profi együttes edzője megdicséri. Ki-ki meccset vívtunk egy élvonalbeli csapattal, a nagyobb tudású gárda győzött, de büszkék lehetnek a játékosaim.
Supka Attila: – Rengeteg hibával futballoztunk, sok eladott labdánk volt. Sok olyan játékosnak adtam ma lehetőséget, aki máskor kevesebbet szerepelt, de nem éltek a lehetőséggel. Nem volt nagy a különbség a két csapat között, egyedül a továbbjutásnak örülhetünk.

WKW ETO FC GYŐR–ÚJPEST FC 2–3 (0–1, 2–2, 2–3)
Győr, ETO Park, 5370
néző. V: Kovács Gergely (Becséri Gergely, Huszár Balázs)
GYŐR: Horváth T. – Vadász V., Tar, Koszó, Völgyi – Vukaszovics, Tajthy T. – Koltai, Magasföldi (Bagi, 78.), Baracskai (Szimcsó, a szünetben) – Hamar Á. (Andrics, a szünetben). Vezetőedző: Király József
ÚJPEST: Pajovics – Balázs B. (Zsótér, 71.), Bojovics. Litauszki, Risztevszki (Burekovic, 72.) – Szankovics, Onovo – Pauljevics, Beridze, Lukács D. (Novothny, 65.) – Nwobodo. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Nwobodo (0–1) a 22., Andrics (1–1) a 47., Magasföldi (2–1) a 68., Onovo (2–2) a 77., Nwobodo(2–3) a 99. percben
MESTERMÉRLEG
Király József:
– Mindkét együttes játékosainak jár a gratuláció, fantasztikus hangulatú, igazi kupameccset vívtunk, emelt fővel estünk ki a címvédő ellen. Vendégeink gyorsabb bajnokságban szerepelnek, de szerencsére fel tudtuk venni a ritmusukat, és megmutatták a mieink is, hogy akár százhúsz percig is tudnak küzdeni a győzelemért. Ismét bebizonyosodott, hogy a rögzített szituációkból adódó lehetőségek mennyire fontosak a futballban.
Nebojsa Vignjevics: – Nem voltam boldog, könnyebb ellenfélre számítottam, s ez be is igazolódott a győriek személyében, ám ha meg szeretnénk nyerni a Magyar Kupát, akkor mindenkit le kell győznünk. A legfontosabb, hogy sikerült a továbbjutás. Az első félidőben jól játszottunk, előnyt tudtunk szerezni, de szünet után túlságosan nyugodtan jöttek ki a fiúk a folytatásra, könnyű gólokat adtunk a hazaiaknak. Szerencsére visszajöttünk a meccsbe a több, NB I-et megjárt játékossal felálló ETO ellen.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Sárvár FC (NB III)–Ferencváros 0–4

Vác FC (NB II)–Mol Vidi FC 1–3
III. kerületi TVE (NB III)
–Gyirmót FC Győr (NB II) 2–1
Érdi VSE (NB III)–BSS Monor (NB II) 2–1 – hosszabbítás után
Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron megyei I.)–FC Ajka (NB III) 2–4
FC Dabas (NB III)–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE (NB II) 0–1
Budaörs (NB II)–Ceglédi VSE (NB II) 5–0
Sényő (NB III)–Makó FC (NB III) 2–1
Dabas-Gyón FC (Pest megyei I.)–Pénzügyőr SE (NB III) 0–1
Balassagyarmati VSE (Nógrád megyei I.)–Taksony SE (NB III) 1–3
Szekszárd UFC (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 1–3
Iváncsa KSE (NB III)–Pápai Perutz FC (NB III) 1–0
Viadukt SE Biatorbágy (Pest megyei I.)–Szentlőrinc SE (NB III) 0–4
Balatonlelle SE (Somogy megyei I.)–Termálfürdő Tiszaújváros (NB III) 0–2
Füzesgyarmati SK (NB III)–THSE-Szabadkikötő (NB III) 2–0
Oroszlányi SZE (Komárom-Esztergom megyei I.)–Sajóbábony VSE (NB III) 2–6 – hosszabbítás után
Tarr Andráshida SC (NB III)–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 1–0
Körmendi FC (Vas megyei I.)–Soroksár SC (NB II) 0–7
Kalocsai FC (Bács-Kiskun megyei I.)–BFC Siófok (NB II) 0–1
SZEOL SC (NB III)–Kaposvári Rákóczi (NB II) 1–2
Tatabányai SC (Komárom-Esztergom megyei I.)–Békéscsaba Előre (NB II) 0–2

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
ZTE FC (NB II)–DVTK 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik