Ugyanaz az eredmény, csak fordítva: a Vidi kiejtette a Vácot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 17:52
null
Hangya Szilveszter szerezte meg az első Vidi-gólt (Fotó: Török Attila)
Visszavágott a 2017. novemberi kupakudarcért a Vidi a Vácnak: tavaly a másodosztályú csapat 3–1-es győzelmével kiejtette a fehérváriakat, míg most ugyanez az eredmény született a Magyar Kupa főtáblájának második fordulójában, csak éppen fordított előjellel – Marko Nikolics együttese örülhet a továbbjutásnak.

 

Különleges pikantériája volt az újpesti Szusza Ferenc Stadionban lejátszott találkozónak, hiszen csaknem egy évvel ezelőtt, 2017 novemberében is találkozott a Magyar Kupában a két csapat, s akkor meglepetésre a Vác elütötte a jóval esélyesebb fehérváriakat a további küzdelmektől.

Idén nem akart hasonlókat átélni a Vidi, ezért már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést: Hangya Szilveszter 23 méteres lövése utat talált a bal alsó sarokba – 0–1!

Mindössze egyetlen perc múlva azonban már a váciak örülhettek: egy felívelt labdát Murai Márk fejelt le, Zsolnai Richárd pedig 10 méterről a jobb alsóba lőtt – 1–1!

A gyors gólváltás után egyértelműen ellenfele fölé kerekedett az első osztályú alakulat, Marko Nikolics csapata több veszélyes támadást is vezetett, azonban csak a harmincadik percben ragadta magához ismét az előnyt: némi kavarodást követően Armin Hodzic kotorta a labdát az ötös bal sarkáról Halasi Péter kapujába – 1–2!

A második félidőben továbbra is a fehérvári gárda irányított, s az 58. percben kétgólosra növelte az előnyét: Hangya beadását Marko Scsepovics csúsztatta a kapuba – 1–3!

Ezt követően már nem változott az eredmény, a Vác nem tudott, a Vidi nem akart többet kihozni ebből a mérkőzésből. A fehérváriak megérdemelten jutottak tovább.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ)
VÁC FC–MOL VIDI FC 1–3 (1–2)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion, 450 néző. Vezette: Pillók Ádám (Buzás Balázs, Medovarszki János)
VÁC: Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N. (D'Urso, 63.), Búrány – Szekszárdi, Pintér B. – Kákonyi, Zsolnai R. (Mátyás, 72.), Varga Sz. (Csillag, 63.) – Murai. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
VIDI: Tujvel – Hangya, Juhász (Vinícius, 69.), Tóth B., Tamás K. – Kovács I., Hadzic, Berecz, Huszti (Milanov, 66.) – Hodzic (Nego, 80.), M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Zsolnai (9.), ill. Hangya (8.), Hodzic (30.), M. Scsepovics (58.)
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak:
– Számunkra igazi Magyar Kupa-döntő volt a mai mérkőzés, amelyen már az elejétől fogva megmutattuk, hogy nem adjuk könnyen magunkat. Gyorsan válaszoltunk a kapott gólra, és sokáig szervezetten, jó iramban játszottunk. Ez a meccs számunkra jó támpontot ad a továbbiakra nézve.
Marko Nikolics: – Nem volt sok időnk felkészülni a kupameccsre, de kontrolláltuk a találkozót, és megérdemelten jutottunk tovább. Örülök neki, hogy több olyan játékosnak lehetőséget tudtam adni, aki a közelmúltban kevesebbet szerepelt, így ők frissebbek voltak.

A délutáni Magyar Kupa-mérkőzésekről ide kattintva olvashatnak!

KÖZVETÍTÉS

93. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

91. perc:
„Rúgjatok még egyet!” – hangzik fel a lelátóról, amint a Vidi a váci kapu felé közelít, ám elpasszolja magát a fehérvári támadósor.

87. perc: Mindkét csapat látja, hogy ebben a meccsben ennyi volt, már nem erőlködnek annyira a felek. A Vidi továbbjutását nem fenyegeti veszély, hiszen a váciak becsülettel küzdöttek ugyan, de már nem tudnak újítani.

84. perc:
Hadzic kap sárga lapot.

82. perc: HALASI BEMUTAT EGY BRAVÚRT!
Scsepovics lövése a bal alsó sarokba tart, ám a váci kapus menteni tud!

80. perc:
Hodzic meccse véget is ér, Nego jön az utolsó tíz percre.

80. perc: Milanov hozza fel a labdát, majd Hodzic ad be, mentenek a váci védők.

76. perc: HADZIIIIC! Óriási jobbos lövést ereszt meg a Vidi játékosa jobbról, körülbelül 28-ról – nagyjából egy méterrel megy fölé a labda!

76. perc:
Hangya ad középre, ám Görgényi kifejeli a beadását, szöglet.

75. perc: Kákonyi lépne ki egy mélységi indítással, ám Berecz a legjobbkor lép közbe.

72. perc:
Zsolnai el is hagyja a pályát, Mátyás Zsolt érkezik a hajrára.

72. perc:
Tujvelnek ezúttal nem kell hárítania: Zsolnai szabadrúgása méterekkel kapu fölé megy,

70. perc: Tujvelnek kell hárítania egy balról érkező életerős lövést!

69. perc:
Juhász is megkapja megérdemelt pihenőjét, Vinícius folytatja a helyén.

66. perc:
Huszti meccse véget ér, Georgi Milanov váltja.

65. perc:
Scsepovics addig-addig cselez a váci védők gyűrűjében a középpályán, hogy felrúgják.

63. perc:
kettőt cserél a Vác: Szabó Norman helyére D'Urso Giuliano érkezik, Varga Szabolcs helyére pedig Csillag Dárius.

60. perc:
Kovács marad talpon ügyes cselek után, majd a balon felfutó Tamás Krisztián elé tálal, a védő beadása azonban túl hosszú, átszáll mindenki feje felett.

58. perc: MÁR KÉTGÓLOS A VIDI ELŐNYE! Kovács cselezgetett, majd Hangya beívelését Marko Scsepovics csúsztatta a kapuba! 1–3!

56. perc:
Kovács szabálytalan Görgényivel szemben, szabadrúgás.

53. perc:
Hodzic kap ígéretes indítást, ám megint Dlusztus az, aki szerelni tud.

51. perc: Scsepovics tör be a váci tizenhatoson belülre jobbról, Dlusztus még éppen időben vágja ki előle a labdát.

48. perc: Úgy tűnik, a szünet után sem változott a helyzet, továbbra is a Vidi uralja a találkozót.

46. perc: ÚTJÁRA INDUL A LABDA, INDUL A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

45+1. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. perc:
Azért csak előrejutnak a vendégek: Hangya kap egy túl hosszú indítást a jobb szélen.

44. perc:
Nem kapkodja el a dolgokat a Vidi, egyértelmű fölényben a fehérváriak, de nem akarnak kiadni magukból többet a kelleténél.

43. perc:
Szép akciót vezet a Vác, ám egy ütközés után Búrányt elválasztják a labdától, a játékos hiába várja a játékvezetői ítéletet.

42. perc: Halasi fejbe rúgja Hodzicot a labdával, majd szaladhat a szögletzászló irányába menteni a visszapattanót. Sikerrel jár.

39. perc: Pintér Bence indulna el egy lendületes kontrára, ám Juhász megakadályozza egy jó ütemű becsúszással.

37. perc: HODZIC ELSZÓRAKOZZA! Szenzációs Juhász-felívelés után egyedül gyalogolhat kapura a fehérvári támadó, ám inkább megvárja a védőket, majd elcselezi magát.

36. perc:
Kovács rántja le Pintért, sárga lap.

33. perc:
nem sikerült gólra váltani az ígéretes lehetőséget, jöhet a Vidi.

32. perc: a tizenhatos előterében harcol ki szabadrúgást a Vác, Zsolnai a labda mögött!

30. perc: ISMÉT A VIDINÉL AZ ELŐNY! Némi kavarodás után Hodzic kotorja be a kapuba a labdát az ötös bal sarkáról! 1–2!

27. perc: HODZIC!
Nagy helyzetbe kerül a fehérváriak 15-öse, a bal kapufával szemben lőhet 15 méterről, ám csak kívülről zörgeti a hálót a labda!

26. perc:
Murai és Juhász csapnak össze, kis erőgyűjtés után felkel a Vác játékosa.

24. perc:
Hangya szabálytalan Vargával szemben, itt a mérkőzés első sárgája. Ápolás is elkél a váci játékosnak.

23. perc:
Scsepovics hozza jobbról keresztbe a labdát, majd Hodzic folytatja az akciót, ám ezúttal túlerőben a védelem.

21. perc:
Először Juhász kotorná kapu felé a labdát, majd Hadzic íveli át a kissé elalvó váci védelem fölött a labdát, Scsepovics nem sokkal marad le róla!

20. perc: Berecz lőhet jobbról, 6 méterről kapuba, ám Zsolnai beleveti magát a labda útjába!

18. perc: Kovács húz jobbról befelé, Hodzichoz passzol, aki lefordul emberéről, ám jobblábas lövése nem talál kaput.

15. perc: Zsolnaié a szöglet is, Dlusztus fejel belőle kapu mellé.

15. perc:
Zsolnai ad balról középre, Tóth vágja ki a labdát szögletre.

12. perc:
Halasinak kell játékba avatkoznia, egy felívelést követően elfejeli a labdát a gólra éhes Scsepovics elől.

9. perc: EZ GYORS VOLT, EGYENLÍT A VÁC! Egy felívelt labdát Murai fejel le, Zsolnai pedig egy csel után 10 méterről kilövi a jobb alsó sarkot! 1–1!

8. perc: VEZET A VIDI! Hangya szánja el lövésre magát jobbról, a kaputól körülbelül 22-23 méterre, a labda a bal alsóban köt ki, ezzel vezetnek a fehérváriak! 0–1!

6. perc:
hátulról, nyugodtan építgeti támadását a fehérvári alakulat.

3. perc:
Hangya ad középre, Scsepovics fejese azonban veszélytelen.

2. perc:
Zsolnaié az első lövés, ám a váci játékos kísérlete elzúgott a jobb kapufa mellett.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

A legélénkebben élő emlékekig nem kell túlságosan hosszan visszamennünk az időben a két gárda közös történetét firtatva: 2017 novemberében a legjobb 16 közé jutásért csaptak össze a felek, s akkor meglepetésre a Vác jobbnak bizonyult a Vidinél, 3–1-es győzelmével kiejtve a kupából a fehérváriakat.

A Magyar Kupa idei kiírásában mindkét alakulat kétgólos győzelmet aratott az előző körben: a Vác a Hódmezővásárhelyt múlta felül 3–1-re, míg a Vidi a Cigánd ellen nyert 2–0-ra.

A fehérváriak az ötödik helyen állnak jelenleg az NB I tabelláján, hétvégi bajnokijuk a Kisvárda otthonában 2–2-es döntetlenre végződött.

Az NB II-ben szereplő csapat jelenleg a tabella 13. helyén áll, három győzelme mellett hét döntetlent és négy vereséget tud felmutatni. A hétvégén az ETO FC Győr ellen a 90. percben mentette 2–2-re a találkozót a csereként beálló Murai Sándor Márk.

Mindkét vezetőedző nyilatkozatát olvashatjuk a molvidi.hu-n, a pályaválasztó részéről Zoran Szpisljak vezetőedző így várja a mérkőzést:

„Amikor kiderült, kivel játszunk, egyből megkérdeztem a srácokat, hogy ki volt pályán tavaly a továbbjutás alkalmával – mondhatom, a csapat jelentős része átélte azt a sikert. Ettől függetlenül tisztában vagyunk vele, hogy milyen szintű ellenfél érkezik. A bajnoki címvédőről van szó, egy olyan együttesről, amely idegenben legyőz egy PAOK-ot, szóval a Vidi egy jó csapat, ezt nem kell magyarázni. Iszonyatosan nehéz meccs vár ránk, de nekünk nincs mit veszíteni. Kimegyünk a pályára és megnézzük, mit tudunk, milyen szinten tartunk most. Én úgy gondolom, hogy folyamatosan lépkedünk előre, pozitív irányba tartunk. Az előző bajnokin sem adtuk fel egy percig sem, mentünk előre, az utolsó percben egyenlítettünk, szerintem ez erőt mutat. Az a célunk ebben a szezonban, hogy legyünk ott az NB II legjobb tíz csapata között, emellett pedig szeretnénk sok fiatalt is felépíteni. Nyilván a kupában is minél tovább szeretnénk jutni, ám azért közben a realitásokat is figyelembe kell venni.”

A vendégek szakvezetője, Marko Nikolics ezt mondta a találkozó előtt:

„Ahogyan a Cigánd elleni mérkőzést megelőzően is mondtam, komolyan vesszük a Magyar Kupát is, és ennek szellemében készültünk a Vác ellen is. Tudjuk, hogy a sorsolás után némi figyelem vetült erre a párosításra a tavalyi eredmény miatt, de ez egy teljesen más meccs lesz. Tisztában vagyunk vele, hogy ugyanazokat a hibákat nem követhetjük el, mint egy éve. Élesnek, szervezettnek kell lennünk, ugyanolyan figyelemmel kell játszanunk, mintha egy Európa Liga-, vagy egy bajnoki mérkőzésen lépnénk pályára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik