Mezőkövesd: „Az ilyen játékvezetőknek nincs helye az NB I-ben”– Karakóról

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 07:24
A sereghajtó Mezőkövesdnél bosszankodnak a súlyos játékvezetői hiba miatt a Videoton elleni hétvégi bajnokit követően, de mivel nem tehetnek ellene semmit (mint hétfői cikkünkben beszámoltunk róla, bírói műhibára hivatkozva már nem lehet óvást benyújtani), előre néznek.
Karakó Ferencnél hiába reklamáltak a mezőkövesdi játékosok (Fotó: Meder István)
Karakó Ferencnél hiába reklamáltak a mezőkövesdi játékosok (Fotó: Meder István)
Karakó Ferencnél hiába reklamáltak a mezőkövesdi játékosok (Fotó: Meder István)

Rendkívül súlyos, az élvonalban nagyon ritkán látható játékvezetői hiba sújtotta az utolsó helyen álló Mezőkövesd csapatát a Videoton ellen 4–0-ra elveszített szombati bajnoki 16. percében. A székesfehérváriak második góljánál Danko Lazovics passza után Ezekiel Henty a leshatáron ugrott ki. A partjelző nem jelzett lest, Karakó Ferenc játékvezető azonban a sípjába fújt. A mezőkövesdi védők leálltak, a nigériai támadó a kapuba lőtt, a játékvezető pedig először nem adta meg a gólt, majd meggondolta magát, és mégis középre mutatott.

Ezt azonban már nem tehette volna meg, mert a sípszó a szabályok szerint véget vet a játéknak.

„Mi értelme lenne óvnunk? – válaszolt kérdéssel a Nemzeti Sport kérdésére Hagyacki József, a Mezőkövesd ügyvezető igazgatója, amikor azt tudakoljuk, tervez-e panasszal élni a klub. – Rögtön láttuk, hogy nagyot hibázott a játékvezető, de manapság már nincs műhiba, mint régen, a jelenlegi szabályok alapján nincs óvási alapunk. Mit tudunk tenni? Mérgelődni, semmi mást. Kiszolgáltatottak vagyunk, a bölcsek köve mindig a játékvezetőknél van. Reméljük, hogy a játékvezetői bizottság súlyosan megbünteti vagy eltiltja, mert az ilyen játékvezetőknek nincs helyük az NB I-ben.”

Kuttor Attila, a gárda irányítását három hete átvevő vezetőedző is már előre tekint.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen egyrészt idény közben sohasem egyszerű átvenni egy csapatot, másrészt a sorsolás sem kedvezett nekünk, az első három meccsemen a Ferencvárossal és a Videotonnal is kellett játszanunk – mondta a szakember. – Ebben az időszakban sikerült kialakítanunk az alapjátékunkat, a Paks és a Ferencváros ellen is láthattak tőlünk szép megmozdulásokat a nézők. Most van két hét szünet a bajnokságban, jelenleg az a legfontosabb, hogy hatékonyabbá tegyük a futballunkat. Nagy kihívás vár ránk, de állunk elébe, mindent megteszünk a bennmaradás érdekében. Bízom benne, hogy az erőfeszítést siker koronázza.”

NB I, 2017–2018, 15. FORDULÓ
NOVEMBER 4., SZOMBAT
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Haladás–Paksi FC 1–2
Sopron, Városi Stadion
Erdős József
1 100
Ferencváros–Debreceni VSC 2–1
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
19 125
Videoton FC–Mezőkövesd 4–0Felcsút, Pancho Aréna Karakó Ferenc
1 347
Vasas FC–Újpest FC 0–1
Dunaújváros, Városi Stadion
Iványi Zoltán
1 500
Diósgyőri VTK–Balmazújváros 1–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Farkas Ádám
1 968
Bp. Honvéd–Puskás AFC 4–3
Budapest, Bozsik József StadionPintér Csaba
2 105
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik