Márton kétmilliós büntetés után készíti fel a Pécset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 12:48
null
Pécsen nincs könnyű dolga a Lőrincz Emil, Márton Gábor (balról jobbra) edzőpárosnak (Fotó: Meder István, archív)
A labdarúgó NB I 25. fordulója ma a Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC mérkőzéssel kezdődik. Míg hazai oldalon az a friss hír, hogy Szélesi Zoltán személyében újabb volt válogatott labdarúgót igazoltak, addig Pécsen Márton Gábor edző „titkos” büntetése szolgáltat beszédtémát.

 

ÚJABB VÁLOGATOTT A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL

A Puskás Akadémia FC ma délelőtt jelentette be Szélesi Zoltán szerződtetését. Az Újpestről érkezett futballista már az ötödik volt magyar válogatott labdarúgó a keretben Czvitkovics Péter, Tóth II Balázs, Polonkai Attila és Vaskó Tamás után, de a szlovák kapus, Lubos Hajdúch is szerepelt már hazája nemzeti csapatában.

Szélesi szerződtetésére azért volt szükség, mert elképesztő sérüléshullám sújtja a Puskás Akadémia FC védelmét. Mint ismert, Margitics Andor, Lorentz Márton, Vasziliosz Aposztolopulosz és Vaskó Tamás is hosszabb időre kidőlt. A volt Újpest-játékos egyelőre a nyárig szóló szerződést kapott.

Érdekesség, hogy a 32 éves Szélesi szerződtetésével, a transfermarkt.de adatai szerint a Puskás Akadémiáé a hetedik legidősebb keret az NB I-ben, a felcsútiak megelőzték a Videotont.

A PAFC ma még Székesfehérváron fogadja a PMFC-t, ez lesz a felcsútiak utolsó olyan bajnokija, amelyet pályaválasztókén Fehérváron játszanak, jövő hétfőn ugyanis megnyitja kapuit a felcsúti Pancho Aréna.

 

AZ NB I TABELLÁJA AZ ÁTLAGÉLETKOR ALAPJÁN
1. MVM-Paks 27 fős keret 28.4 év átlag életkor
2. Debreceni VSC 28 27.8
3. Mezőkövesd 24 27.3
4. Győri ETO FC 29 27.1
5. Lombard Pápa 23 25.9
6. Ferencváros 29 25.8
7. Puskás Akadémia FC 28 25.6
8. Videoton FC 25 25.5
9. Szombathelyi Haladás 23 25.2
10. Diósgyőri VTK 26 24.8
11. Pécsi MFC 22 24.7
12. MTK Budapest 26 24.2
13. Újpest FC 28 24.1
14. Kaposvári Rákóczi FC 25 23.8
15. Kecskeméti TE 32 23.7
16. Budapest Honvéd FC 30 23.4
Forrás: transfermarkt.de

 

MÁRTON GÁBOR KÉTMILLIÓS BÜNTETÉSE

Pécsen egészen más események szolgáltatnak témát a szurkolóknak. A héten már beszámoltunk arról, hogy a PMFC megbüntette edzőjét, Márton Gábort. Ennek részleteiről Feleki Attila, a szezon végén leköszönő ügyvezető nem nyilatkozott, de a bama.hu-nak elismerte a büntetés tényét.

A Nemzeti Sport értesülései szerint Márton kétmillió forintos büntetést kapott. A hivatalos indoklás nem ismert, de a fő ok állítólag a pécsi játékosok leginkább sztrájkra emlékeztető fakultatív edzése volt, miután a klub adós volt nekik kéthavi járandósággal. Ezt a tartozást azóta már törlesztette a klub, viszont a játékosokat „akciójukért” 150 ezer forintra megbüntette. Márton nem úszta meg ennyivel, ami csak azért érdekes, mert hivatalosan nem is ő a csapat vezetőedzője, hanem Lőrincz Emil. Ezek után az már csak hab a tortán, hogy a gárda legeredményesebb gólszerzőjét, Koller Krisztiánt a sérülése alatt tíz napja felmentették a munkavégzés alól, miután nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését (erről a középpályás nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak).

„A csapat felállását mindig az ellenfél határozza meg – mondta a PAFC elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón a legutóbbi hat tétmérkőzésén egy gólt sem szerző, a bajnokságban 406 perce gólképtelen baranyaiak szakvezetője, Lőrincz Emil. – Legutóbb azért játszottunk kissé defenzíven, mert az Újpestnek gyors támadói vannak, nekünk pedig nem voltak szélső hátvédjeink. Ezért kénytelenek voltunk ötvédős rendszerben játszani, le kellett zárnunk a széleket, különben a gyors embereik szétszedtek volna minket. Ahogy a múlt héten mi is megoldottuk a gondjainkat, úgy most a felcsútiak is meg fogják valahogy oldani hiányzóik pótlását. A mi szempontunkból jó, hogy Lencse nem játszhat ellenünk, hiszen ő az egyik gólkirályjelölt. De nem szabad ebből kiindulni. Fontos, hogy végre megint gólokat szerezzünk. Szerencsére a csapatunkban a középpályán és a támadósorban is vannak olyan játékosok, akiktől elvárható a helyzetek kialakítása, valamint azok értékesítése.”

A PMFC honlapja megnevezte az előzetes kezdőcsapatot a 19.00-tól kezdődő mérkőzésre. A vendégek várhatóan a Gőcze – Nagy, Balogh, Romic, Mohl – Horváth – Kővári, Márkvárt, Szatmári, Városi – Perics összeállításban lépnek pályára. Sérülés miatt kihagyja a találkozót Fodor Ferenc (ülőgumó gyulladás miatt), valamint Koller Krisztián (részleges bokaszalag-szakadás miatt).

A felcsúti csapatnál hosszabb a sérültek listája: Margitics Andor, Lorentz Márton, Nagy Zsolt, Vasziliosz Aposztolopulosz és Vaskó Tamás sem bevetető, míg eltiltás miatt nem játszhat a kiállított Tamás Márk, Szekeres Adrián és Tóth Balázs, valamint az ötödik sárga lapját begyűjtő Lencse László.

LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 18., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC (Duna)
Farkas Ádám
Április 19., szombat
14.00
Lombard Pápa–Győri ETO FC (M1)
Iványi Zoltán
16.00KTE-Phoenix Mecano–MTK Budapest Andó-Szabó Sándor
16.00
MVM-Paks– Debreceni VSC-Teva (Sport1)
Szabó Zsolt
18.00Újpest FC–Videoton (Sport1)
Erdős József
20.00Kaposvári Rákóczi–Szombathelyi Haladás (Sport1)
Solymosi Péter
Április 20., vasárnap
16.30Budapest Honvéd–Ferencváros (M1)
Kassai Viktor
18.30
Mezőkövesd–Diósgyőri VTK (Sport2)
Vad II István
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik