PMFC: fizetésre várva - nem volt edzés, csak kondizás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.31. 14:37
null
Délelőtt üresen maradt a pécsi pálya, nem volt edzés, majd délutánra „befutottak” az elmaradt fizetések (Fotó: magyarfutball.hu)
A Lőrincz Emil, Márton Gábor kettős ma nem tudott a szakmai terveknek megfelelő edzést tartani az élvonalban szereplő pécsi labdarúgóknak, utóbbiak az elmaradt fizetések miatti figyelmeztetésként „fakultatív programot” tartottak, a konditeremben készültek. Nem tudni, hogy ennek köszönhetően-e, de délutánra két hónapnyi elmaradást átutalt a klub.

 

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a PMFC a januári és a februári fizetésekkel volt adós a játékosoknak. Korábban a járandóságoknak azt a részét, amely a minimálbérrel megegyezik, még megkapták a labdarúgók, de legutóbb már azt sem. Míg az úgynevezett marketingpénzeket, amelyek a fizetések nagyobb részét teszik ki, egyáltalán nem folyósította a klub.

Egészen ma délutánig. A játékosok délelőtt az előzetes szakmai tervekkel ellentétben nem edzettek. Délután pedig megérkezett az utalás a számlájukra. Azt nem tudni, hogy ennek köszönhető-e a kifizetés. A vezetők ugyanis a sokadik ígéretükben pénteket jelölték meg az átutalás időpontjaként, de ma reggelig még nem érkeztek meg a pénzek.

A legtöbb játékosnak legalább két hónappal volt adós a klub, de vannak futballisták, akikkel szemben ennél is több hónapos volt az elmaradás. Egyelőre annyit tudunk, hogy a januári és februári pénzek megérkeztek, de azt még nem, hogy a korábbi elmaradásokat is rendezte-e a klub.

A pécsieknél az év elején jelentkeztek az anyagi problémák, miután a többségi tulajdonos, Matyi Dezső úgy döntött, hogy a jövőben nem fedezi a kiadásokat, igaz, később ígéretet tett arra, hogy rendezi a helyzetet. A február eleji, egyhetes beleki edzőtáborra végül összejött a pénz, köszönhetően Márton Gábor edző kapcsolatainak, a csapat mellé álló vállalkozóknak.

Az év elején Feleki Attila ügyvezető bízott abban, hogy egyéb bevételi forrásokból – önkormányzati támogatás, tévés és TAO-pénzek – legalább tavasszal kezelhető a helyzet.

A csapat az anyagi gondok ellenére is jól teljesít, Győrben 5–2-re nyert a címvédő ETO ellen, hazai környezetben legyőzte az MTK-t, ikszelt a Videotonnal, valamint legutóbb a Kecskeméttel. A mérleget a debreceni vereség és az Újpest elleni MK-búcsú rontja le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik