Böde és Lanzafame góljával nyert odahaza a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.20. 17:50
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Ferencváros odahaza két góllal legyőzte az első félidőben villogó Kisvárdát.


Lanzafame és Böde góljával nyert a Fradi (Fotó: Földi Imre)
Lanzafame és Böde góljával nyert a Fradi (Fotó: Földi Imre)
MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Kisvárda 2–0 (0–0)
Groupama Aréna, 3447 néző. V: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Szalai Balázs)

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Dvali, Heister – Csonka, Leandro (Sigér, 69.) – Isael (Gorriarán, 62.), Lanzafame, Varga R. (Petrjak, a szünetben) – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
KISVÁRDA: Minca – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Anderson Pico (Gosztonyi, 59.) – Karaszjuk – Ilics, Cukalasz (Grozav, 76.), Protics, Sassá – Negrut (Kovácsréti, a szünetben). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Lanzafame (1–0) az 53., Böde (2–0) a 86. percben

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Elgondolkodtató volt a Ferencváros és a Kisvárda kupamérkőzése, ugyanis az még hagyján, hogy a bajnoki címre törő zöld-fehéreknél pár cserejátékos is lehetőséget kapott, mert hát mikor is bizonyítsanak, ha nem most, ráadásul miféle sorozatterhelést nem bírnának a Fradi-játékosok, amikor hosszas szünet után csak nemrégiben kezdődött újra a pontvadászat, a tavaszi nemzetközi szereplést pedig évtizedek óta egyetlen magyar csapatnak sem kell kipihennie.

Az élvonalban maradásra koncentráló Kisvárda ellenben tizenegy légióssal állt fel igencsak tartalékosan is, a kispadra is jutott még négy belőlük, a vezetőedző, Dajka László pedig eleve levette a terhet a játékosairól, mondván, „a bajnoki meccsek prioritást élveznek, ennélfogva a szombati, mezőkövesdi fellépésre koncentrálunk elsősorban”.

Ehhez képest két vendéghelyzettel kezdődött a találkozó, a kissé álmosan futballozó Ferencváros azzal szembesült, hogy már a 18. percben felharsant a lelátóról a füttyszó – erre előbb Böde Dániel kihagyta a kihagyhatatlant Varga Roland remek passza után, majd a szélső hiába teremtett ziccert Lovrencsics Gergőnek is. Nem sokáig tartott a fellángolás, egyre halkabbak lettek az ultrák is – hogy két újabb szabolcsi lehetőség után előbb füttykoncertben törjenek ki, majd ébresztőt kiabáljanak kórusban. Ez sem segített, a szünet előtti utolsó helyzet a Várdáé volt, a nagyon élő Brana Ilics közeli bombáját hatalmas bravúrral fogta Dibusz Dénes.

Alapos fejmosást kaphatott az öltözőben a Fradi, és a szünet után hamar gólt is szerzett: Leandro szabadrúgása még kijött a kapufáról, de Davide Lanzafame már nem hibázott. 1–0!

Nagyon vigyázott már az előnyére a hazai csapat, a Kisvárda első félidei lendülete pedig nem tért vissza; a hajrában Sigér Dávid lőtt hatalmas kapufát, majd Böde Dániel végleg eldöntötte a mérkőzést. 2–0!

Azért csak maradt némi izgalom a visszavágóra.

FTC: „Valamilyen szinten érthető volt a szurkolók reakciója”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik