Labdarúgás: „Ebben vagyunk a leginkább lemaradva a nemzetközi élmezőnytől”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.25. 10:59
A Nemzeti Sport Online-on bővebb összeállítással jelentkeztünk az Újpesti Torna Egylet akadémiájának szakmai munkájáról. Fórián Zsolt szakmai igazgató, Kabarcz Zoltán mentáltréner és Sztojka Dominik játékos volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége, Szombathy Pál műsorvezető beszélgetett velük.

Az interjúban szóba került Kleisz Márk Nemzeti Sportnak adott nyilatkozata, a Vasas játékosa azt kifogásolta az öt évvel ezelőtti újpesti helyzettel kapcsolatban, hogy a csapatban nem a legjobbak játszottak, hanem a legtehetősebb szülők gyerekei. Kleisz Márk Nemzeti Sportnak adott nyilatkozata, a Vasas játékosa azt kifogásolta az öt évvel ezelőtti újpesti helyzettel kapcsolatban, hogy a csapatban nem a legjobbak játszottak, hanem a legtehetősebb szülők gyerekei.

„Már nem tapasztalunk ilyeneket, bízom benne, hogy nincs ilyen – mondta Fórián Zsolt. – Számomra is furcsa, hogy ilyenek történtek, de az előző időszakban rengeteg változás volt, új szakmai igazgató és edzők érkeztek, mióta Újpesten dolgozom.”

Fórián Zsolt ismét elmondta, milyen előnyökkel jár a mentáltrénerek alkalmazása az edzőknél, a játékosoknál és a szülőknél is. Véleménye szerint mentálisan vagyunk a leginkább lemaradva a nemzetközi élmezőnytől, éppen ezért fordítanak nagy hangsúlyt az UTE-nél a szakemberek alkalmazására.

„Két dolgot mondanak a szülőkről, vagy átok, vagy áldás a gyermek életében. Mi az utóbbiban hiszünk Újpesten – mondta Kabarcz Zoltán. – Nagy áldozatokat tesznek meg folyamatosan, edzésre hozzák a gyerekeket rossz és jó időben, ehhez igazítják az időbeosztásukat, ezt meg kell becsülnünk!”

A teljes beszélgetést, amelyben Fórián Zsolt elmondja, miért nincs a kiemelt akadémiák között az UTE, valamint Sztojka Dominik, az UTE akadémiájának egyik legnagyobb tehetsége is kifejti a véleményét, az alábbi videóban hallgathatja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik