nemzetisport.hu 2016.11.24 08:43 Frissítve: 2017.04.25 12:54

Kitálalt a tehetség! „A legtehetősebb szülők gyerekei játszottak az UTE-ban”

A Vasas U-válogatott tehetsége, Kleisz Márk a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt pályafutása korai szakaszáról. Elmesélte, miért igazolt az Újpesti TE utánpótláscsapatából a Vízművekhez, és mekkora ugrás volt ezek után a BLSZ I-ből az NB I-es Vasashoz szerződni.

Kleisz Márk (jobbra) a BLSZ I után most már az NB I-ben bizonyíthat (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Játszhatna Újpesten is.
– Játszhatnék, elvégre ott élek, és ott is nevelkedtem – mondta a 18 esztendős Kleisz Márk, a Vasas középpályása. – Már ötévesen lila-fehér mezben futkorásztam, az egész családom az Újpestnek szurkolt, természetesnek tűnt, hogy végigjárom a szamárlétrát a Megyeri úton. Aztán tizenhárom évesen mégis úgy döntöttem, elég volt ott, inkább máshol próbálok szerencsét.

 AZ ÚJPESTI HELYZETRŐL
Kleisz Márk az öt évvel ezelőtti tapasztalatairól beszélt, az elmúlt hetekben foglalkoztunk az újpesti utánpótlás jelenlegi helyzetével a Nemzeti Sport Online-on, erről bővebben a linkre kattintva olvashat!

A tizenhárom évesek minden rutinjával, bölcsességével…
– Rossz érzés egy tizenhárom éves gyereknek, ha azt látja, hogy a csapatában nem a legjobbak játszanak, hanem a legtehetősebb szülők gyerekei. Olyan fiúk is szerephez jutottak, akik arra rúgták a labdát, amerre éppen álltak, leginkább csőrrel.

Szomorú, amit mond.
– Én is szomorú voltam, ezért is hagytam ott az UTE-t. Akkor már hívott a Vízművek, illetve a klubnál dolgozó egyik edző, és én azt mondtam, rendben, gyönyörű a pálya, közel van az otthonomhoz, miért is ne. Nem sokkal később már a felnőttcsapatban futballozhattam. Bár abban nem volt sok köszönet.

– Különleges életút az öné, már ami a futballt illeti: BLSZ I-es csapatból mostanában ritkán kerül valaki bajnoki címért küzdő NB I-es klubba.
– Nekem is idő kellett ahhoz, hogy erőben felvegyem a versenyt a többiekkel. A BLSZ I amatőr bajnokság, ahhoz képest még az U19-es liga is százszor gyorsabb. Szóval ha egy különleges tehetség felbukkan, és az NB I-be hívják, hónapok kellenek ahhoz, hogy bevethető legyen.

KLEISZ MÁRK A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBAN BESZÉL A FUTSALOS MÚLTJÁRÓL, ARRÓL, A „DÜHÖNGŐRŐL”, MELYBEN A VASAS FELFEDEZTE, ÉS KITÉR AZ ANGYALFÖLDIEK BAJNOKI ESÉLYEIRE IS.
2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.

2020.02.15 23:05:15

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.02.15 10:24:21

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem is az újabb három pont, hanem maga a Mol Fehérvár FC elleni győzelem ténye a nagyon fontos.