Kovács Péter elnökségi tag lemondott a tisztségéről

Vágólapra másolva!
2009.12.18. 10:28
null
Kovács Péter távozik az MLSZ elnökségéből (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Kovács Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja lemondott a tisztségéről – értesült a Nemzeti Sport. Az Újpest tulajdonosa faxon értesítette az MLSZ-t arról, hogy a jövőben nem kíván tovább részt venni az elnökség munkájában.

Már a szerdai elnökségi ülés után is sejthető volt, hogy Kovács nem marad a testület tagja, legalábbis erre lehetett következtetni a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatából.

„Számomra azért nem volt egyértelmű a nem, de tudom a dolgom" – válaszolta a sportvezető arra a kérdésre, hogy valóban elfogadta-e Kisteleki István válaszát, miszerint az elnök mindig a fair play szellemében futballozott.

December elején az akkor forrpontján lévő bundaüggyel kapcsolatban a Nemzeti Sportban és az online-kiadásban rendhagyó anyagot olvashattak. A cikkben szerkesztőségünk egyik tagja tárta a nyilvánosság elé, hogy a színfalak mögött hogyan és milyen információk birtokába jutott egy bennfentesnek köszönhetően.

Az interjúban szóba került az is, ahogyan erre négyszemközti beszélgetések során a magyar élvonalbeli klubtulajdonosok reagáltak, illetve nem reagáltak. Keretesünkben az ominózus cikk vonatkozó részletét olvashatják.

RÉSZLET A NEMZETI SPORT 2009. DECEMBER 2-I SZÁMÁBÓL

– Az Újpest egyik tulajdonosa, az MLSZ elnökségének tagja, Kovács Péter jelezte, tud az általad összegyűjtött anyagról, az NS birtokában lévő, letétbe helyezett papírokról.
  – Kovács Péter volt az egyetlen olyan futballvezető, aki komolyan vette az ügyet, és azt, hogy a Nemzeti Sport korábbi, valamilyen okból gyanúsnak tűnő meccsekkel foglalkozó cikkeinek van valóságalapjuk. Két és fél évvel ezelőtt találkoztunk, és ő arról beszélt, elborzasztó sejtései, sőt tapasztalatai vannak, és a lista alapján ő is szembesülhetett a múltbéli esetekkel.

Kovács Péter később az MLSZ felé is jelezte, a Nemzeti Sport birtokában milyen információk vannak, és javasolta a szövetség illetékeseinek, hogy a tisztánlátás érdekében azokat kérjék el. A szerdai elnökségi ülésen a játékosként és edzőként is bundaváddal illetett Kisteleki Istvántól szeretett volna választ kapni a húsz-harminc évvel ezelőtt történt esetekre. Az MLSZ elnöke cáfolta az őt ért vádakat és pereket helyezett kilátásba, ennek ellenére az újpesti tulajdonos lépésre szánta el magát.

KISTELEKI SZERINT KOVÁCS NEM TETT HOZZÁ AZ ELNÖKSÉG MUNKÁJÁHOZ
 "Megértem és elfogadom Kovács Péter lemondását, hiszen csapatát az UEFA is említi a már elhíresült fogadási ügyben, ennek megfelelően ezen dokumentumok átkerültek a Nemzeti Nyomozó Irodához, ezért lemondása indokolt és érthető. Az már egy évvel ezelőtt is Kovács Péter által felvetett téma volt az elnökségi ülésen, hogy gondjai vannak ezzel a kérdéssel, de nem találja a megoldást, a bizonyítékokat. Elfogadom a lemondását, annál is inkább, mert a sajtóban történt szereplésein kívül az MLSZ-elnökség munkájához alig tett hozzá: ebben az évben az üléseknek csupán egyharmadán vett részt, ami nem szolgálta a profi labdarúgó társadalom érdekeit. A sportban eddig végzett munkáját ezúton is köszönöm, természetesen ezt személyesen is meg fogom tenni" – nyilatkozta Kisteleki az mlsz.hu-nak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik