Elfogadták a beszámolót, Koeman marad

Vágólapra másolva!
2009.12.16. 13:55
null
Bundaügy, NB II, olimpiai válogatott az elnökségi ülés eddigi témái (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Szerdán elnökségi ülést tartanak a Magyar Labdarúgó-szövetség telki központjában. Az eddigi napirendi pontok között szerepelt a bundaügy, valamint az NB II-es bizottság képviselőjének, Kutasi Róbertnek és az olimpiai válogatott szakvezetőjének, Egervári Sándornak a beszámolója. Erwin Koeman szövetségi kapitány következett a sorban, ő azonban zárt ajtók mögött szerette volna ismertetni beszámolóját, amelyet az elnökségi tagok megszavaztak, így a sajtó képviselői távoztak a teremből.

Elsőként a nemcsak hazánkban, hanem Európában is nagy port felkavaró bundaügy került szóba. Az elnökség elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében a jövőben huszonnégy órán belül bejelentési kötelezettsége van annak a játékosnak, edzőnek, sportvezetőnek, akit tippmixre való megkeresés ér. A szövetségi illetékesei továbbá kezdeményezik, hogy a Sporttörvénybe kerüljön be az a passzus, amelyre hivatkozva a bizonyítottan érintetteket életük végéig el lehet tiltani mindennemű sporttevékenységtől.

Kovács Péter nem kapott megnyugtató választ
Kovács Péter nem kapott megnyugtató választ

Ennél a pillanatnál kerülhetett volna szóba Kisteleki István MLSZ-elnök felelősségre vonása. A Sport Plusz 1989. szeptemberi számában Rózner György volt sportvezető arról nyilatkozott: Kisteleki István 1987-ben 170 ezer forintért vette meg akkori klubja, a Ganz-Mávag bentmaradását az NB II-ben. Az Újpest egyik tulajdonosa, Kovács Péter a Nemzeti Sportban kifejtette: nagyon szeretne az ügyben „megtalált" elnöktől választ kapni a történtekről, megnyugtató választ kapni, hogy az egészből semmi sem igaz. Az elnökségin azonban nem került szóba az ominózus cikk, így maga az eset sem. Az újpesti tulajdonos pedig válasz nélkül maradt.

A következő pont az NB II-es bizottság képviseletében Kutasi Róbert beszámolója volt, amelyet elfogadott az MLSZ-elnökség. A Nyugati és Keleti csoport válogatottjának összetartása és egymás elleni mérkőzése nagy sikerrel zárult, ezen felbuzdulva egy másodosztályú válogatott januárban egy hétig Törökországban edzőtáborozhat, ahol megmérkőzik a Strum Graz első, valamint a Mönchengladbach és a Kazany második csapatával. Bundaügyben a másodosztályúaknak is vannak javaslatai, amelyeket a közeljövőben tárgyalja meg az MLSZ elnöksége.

Erwin Koeman zárt ajtókat kért és kapott
Erwin Koeman zárt ajtókat kért és kapott

Egervári Sándor beszámolóját ugyancsak meghallgatta és elfogadta az elnökség, a szakembernek azonban néhány kérdésre is válaszolnia kellett. Ezek elsősorban arra irányultak, hogy külföldön légióskodó, tehetséges fiataljaink – név szerint Filkor Attila, Vass Ádám, Stieber Zoltán – miért nem kerültek be az olaszok elleni keretbe. Egervári elmondta: a felkészülési idő rövidsége miatt nem hívta meg a nevezett játékosokat, így inkább arra a vb-bronzérmes utánpótlás-válogatottra támaszkodott, amelyet ismert, amelynek összeszokottsága adva volt. A három légiós azonban látókörön belül van, a szövetségi edző tervei szerint a téli törökországi edzőtáborba már őket is meghívja, ott van idő és lehetőség a szemrevételezésre és a csapatba való beépítésre.

Az elnökség meghallgatta, majd elfogadta a válogatott szövetségi kapitányának, Erwin Koemannak évértékelő szakmai beszámolóját is. A holland szakember kérésére a meghallgatáson nem lehettek jelen a sajtó képviselői. A Nemzeti Sport információi szerint a trénernek a beszámolóját követően az elnökségi tagok több kérdésére is válaszolnia kellett: elsősorban a nemzeti együttes vb-selejtezőkön mutatott visszafogott támadójátéka került terítékre.

 JOGI LÉPÉSEK AZ APEH-TARTOZÁS ÜGYÉBEN
 

A Magyar Labdarúgó-szövetség mai elnökségi ülésén a bundabotrány és Erwin Koeman szakmai beszámolója mellett tárgyalt a 2002-2005 között felhalmozódott 250 millió forintos APEH-tartozásról is. A szövetség korábban megbízott egy szakértői csoportot, hogy vizsgálja meg, miből keletkezett a 250 millió forintos APEH-tartozás.A mai elnökségi ülésen elhangzott, hogy az összeg egy eleve ki nem fizetett adótartozásból, ebből adódó APEH-büntetésből és a késedelmi kamatokból jött össze a korábbi vezetés idejében. Az MLSZ a tartozással kapcsolatos vizsgálatot elvégző céget ma azzal bízta meg, hogy tegye meg az üggyel kapcsolatban szükséges jogi lépéseket.

KOEMAN NEMET MONDOTT A GRONINGENNEK 
 

Nem lesz a holland élvonalban szereplő Gronigen vezetőedzője Erwin Koeman, ugyanis a magyar válogatott szövetségi kapitánya visszautasította korábbi klubja ajánlatát. Koeman a hollnad Voetbal International című holland lapnak elmondta, szerződése van a magyar szövetséggel, és nem áll szándékában felrúgni azt: „Nem vagyok olyan ember, aki ki akarna bújni a szerződés alól. Tiszteletben tartom a kontraktust. Igaz, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra, de jól érzem magam a magyar válogatottnál. Egy olyan kettős állást, mint amelyet Dick Advocaat tölt be a belga nemzeti csapatnál és az AZ-nél, nem szeretnék vállalni."

  A NÉMETEK A BOSNYÁKOKAT VÁLASZTHATJÁK
A Bild információi szerint a német labdarúgó-válogatott a korábbi tervekkel ellentétben nem Magyarország, hanem Bosznia-Hercegovina ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését a 2010-es világbajnokság előtt június 3-án. A lap úgy tudja, a találkozóra Frankfurtban kerül sor, majd három nappal később a Nationalelf elutazik Dél-Afrikába. A németek június 13-án Ausztrália ellen kezdik meg világbajnoki szereplésüket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik