Kisteleki perre készül a bundavád miatt

Vágólapra másolva!
2009.12.17. 11:28
Címkék
Bár sokan vihart jósoltak, csak hó esett: a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdai elnökségi ülése végén megállapíthattuk, minden maradt a régiben. Előrelépésről azért beszámolhatunk: a testület kikéri a bochumi ügyészségtől a megvesztegetési üggyel kapcsolatos, Magyarországra vonatkozó papírokat.
Kisteleki elutasítja a bundavádakat (Fotó: Németh Ferenc)
Kisteleki elutasítja a bundavádakat (Fotó: Németh Ferenc)

– Kovács Péter elnökségi tag szerint az az MLSZ-vezér, akiről kiderül, hogy bundabotrányba keveredett, nem maradhat a posztján. A Bors az 1989-es Sport Pluszra hivatkozva vesztegetéssel vádolta meg önt. Tisztázta magát?
– Az ülés tulajdonképpen már befejeződött, amikor az utolsó huszonhét másodpercben szóba került a dolog – mondta a teremből kisétáló, a telki edzőközpont tornacsarnokába igyekvő Kisteleki István. – Bevallom, nem bulvárújságok olvasásával kezdem a napjaimat, nem vagyok előfizetője az említett lapnak sem. Rágalmazásnak tartom a cikket, érzékenyen érint, az MLSZ alelnökét, a jogi ügyekért felelős Helmeczy Lászlót már fel is kértem, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. Vagyis perre megyünk. Sosem bundáztam, mindig a fair play jelentőségét hangoztattam, és annak szellemében is dolgoztam. Miután az elnökség meghallgatta rövid magyarázatomat, minden jelenlévő megnyugodott, és a támogatásáról biztosított.

– Helytálló az az információnk, hogy az MLSZ kikérte a bochumi államügyészségnél található, Magyarországot érintő személyek, csapatok, meccsek listáját?
– Igen, megtettük az első lépést ahhoz, hogy megkapjuk az anyagot.

– És az MLSZ munkáját hogyan minősítené? Főleg a vesztegetési ügyben tanúsított, sokak szerint nem elég kemény hozzáállást.

– Nézze, ez borzasztó, lehangoló munka, olyan, mintha a halálos beteg fájdalmait próbálnánk enyhíteni. Becsülettel tesszük a dolgunkat, de nem tudjuk pontosan megjósolni, hova juthatunk. Megtisztelő, hogy az UEFA az ügybuzgóságunk láttán dicsérő levelet küldött, de nem az elismerésért feszülünk meg, nem értékeljük túl a szép szavakat. Azon fáradozunk, hogy az általunk képviselt szemlélet, a fair play szelleme uralkodjon a sportban.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik