Kisvárda: Nem értjük, miért van szükség ennyi játékvezetőre – Révész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 16:05
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I 17. fordulójában a Diósgyőr hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Kisvárdával. A találkozó könnyen másképp is alakulhatott volna, ha nem kerülnek érdekes körülmények között emberhátrányba a vendégek. A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila a mérkőzést követően feldúltan kommentálta az esetet a klub hivatalos honlapjának.

A mérkőzés 48. percében, 1–1-es állásnál a DVTK játékosa, Vernes Richárd rendkívül keményen csúszott rá ellenfelére, Pavlo Lukjancsukra, amiért csak sárga lapot adott a játékvezető.Vernes Richárd rendkívül keményen csúszott rá ellenfelére, Pavlo Lukjancsukra, amiért csak sárga lapot adott a játékvezető.

 

M4Sport

Hát őőőőő... Vernes nagyjából három méterről repült és kicsit elkésett. Távolugrásnak sem utolsó. Sárga lapot kapott. Részletek a DVTK-Kisvárdáról: http://bit.ly/2zPT8y6.

 

Hetven másodperccel később ismét kontaktusba került a két futballista. Ezúttal Lukjancsuk szabálytalankodott Vernessel szemben, itt viszont a negyedik játékvezető segítségével kiállították a kisvárdaiak labdarúgóját.

A találkozót követően a kisvárdaiak sportigazgatója, Révész Attila kemény kritikát fogalmazott meg a játékvezetéssel kapcsolatban.

Pavlo Lukjancsuk kiállítása már csak azért sem történhetett volna meg, mert egy perccel előtte a vele szemben durván szabálytalankodó Vernes Richárdot ki kellett volna állítania a játékvezetőnek. A felvételek megtekintésekor jól játszik, hogy a kiállítást megelőző szituációt Berke Balázs végignézte, és továbbengedte a játékot, láthatta, hogy annál az esetnél is Vernes provokálta ki, hogy Lukjancsuk hátrafelé rúgjon. Mégis csak a Berettyán nevű tartalék játékvezető jelzésére hozta meg a döntést, Berettyánt pedig egyértelműen a hazai kispad „dumálta meg”. Berettyán szerepvállalásának jogossága egyébként is megkérdőjelezhető volt, hiszen a korábbi meccseinken is éreztük, a szomszédos Hajdú-Bihar megyéből érkezve finoman szólva sem szimpatizál velünk, a törekvéseinkkel. Ha ezt a szituációt ilyen jól észrevette, miért nem segítette akkor is Berke Balázst, amikor Vernes beleszállt Lukjancsukba? Az is az ő oldalán történt, látnia kellett volna. Ha most Angliában lennénk, azért a szabálytalanságért a felvételek alapján legalább öt meccsre eltiltanák a diósgyőri támadót.”

A találkozót követően a Kisvárda ukrán légiósa sem nagyon értette, hogy állíthatták ki a csapattársát.

A lefújás után játékosunk, Artem Milevszkij meglepődve kérdezte tőlem, hogy Magyarországon miért kapnak ekkora hatalmat a negyedik játékvezetők és az alapvonali asszisztensek, akik lerontják a mérkőzést dirigáló bírók teljesítményét. Nem értjük, mi szükség van ennyi játékvezetőre a pálya környékén, mert vagy azt érezni, hogy átlépik a hatáskörüket, vagy pedig azt, hogy tologatják egymásra a felelősséget, miközben a végső döntés egyértelműen a játékvezetőé. A diósgyőri meccset amúgy Berke Balázs jól vezette, leszámítva, hogy Vernest nem állította ki, márpedig ha őt kiállítja, nem játszódhatott volna le mindaz, amiért egy perc múlva a mi játékosunknak piros lapot adott, hiszen a diósgyőri csatárnak akkor már nem lett volna szabad a pályán lennie. Tanulság, hogy a mi kispadunknak is harsányabbnak kell lennie, ki kell állnunk és reklamálnunk amellett, amit a pályán látunk és igazságtalannak érzünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik