nemzetisport.hu 2016.03.06 10:22 Frissítve: 2016.03.06 12:18

Horváth Ferenc: Furcsa volt egyenlő feltételekkel játszani

A Ferencváros elleni szerdai kupabúcsút követően a Videoton bajnokin legyőzte a Haladást, majd Horváth Ferenc vezetőedző megjegyezte, „furcsa volt úgy játszani, hogy egyenlőek a feltételek”. A Honvédtól elszenvedett veresége után a DVTK-val ikszelő FTC edzője, Thomas Doll szerint újabb apró figyelmetlenségek bosszulták meg magukat. Zoran Szpisljak elárulta a földhöz vágott mappa titkát – mestermérlegek.

Nem mindenki ijed meg a Ferencvárostól, Barczi Dávid és a DVTK pontot lopott az Üllői útról (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

FERENCVÁROS–DIÓSGYŐR 2–2

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – A meccs elején jól futballoztunk, gólt szereztünk, de aztán kis figyelmetlenség után megbüntettek minket. Ez mostanában elég sűrűn előfordul. A Videoton elleni Magyar Kupa-meccsen is így volt, szeretném, ha többet ütköznénk, a test test elleni csata domináljon. Ennek ellenére szemrehányást nem tehetek, harcoltak a srácok. Ugyanakkor mérges vagyok, mert többször is a fejemhez vágták, miért nem nyerünk mindig három, négy, öt góllal. Mi nem a Barcelona vagy a Bayern München vagyunk, nem lehet mindig megbontani az ellenfél védelmét. A másik oldalon álló csapaton is múlik, milyen meccset játszunk. Varga Roland a Videoton elleni kupameccsen kisebb térdproblémával küzdött, ennek ellenére a Diósgyőr ellen játékra jelentkezett, de sajnos újra elkezdett fájni a lába, ezért inkább lecseréltük. Böde Dániel először kezdett, kiharcolt egy tizenegyest, ha még frissebb, még fittebb lesz, s a bokája is tökéletes állapotba kerül, még többet segíthet nekünk.
EGERVÁRI SÁNDOR, a Diósgyőr vezetőedzője: – Örülök az egy pontnak, a Ferencváros pályáján, a bajnokesélyes csapat ellen ez remek eredmény, ez még sokat számíthat a végelszámolásnál. Sajnos a fordulás után a kapunkhoz szegezett a Fradi, nem tudtuk feljebb tolni a védekező zónánkat. A hajrában kaptunk gólt, de volt rá válaszunk, ez jelzi csapatunk erejét, küzdeni tudását, harci szellemét. A friss támadó mindig segíthet… Novothny Somát szerettem volna korábban beküldeni, de nem akartam kockáztatni, hiszen többen is sérüléssel bajlódtak. Örülök, hogy a fiatalember gólt szerzett. Idegesítő, hogy szöglet után kaptunk gólt, nagyobb hatásfokkal kellene kivédekeznünk. A beívelések sajnos problémát okoztak, pedig magas futballistáink vannak.

A találkozót követően Bognár István, Novothny Soma és Koman Vladimir értékelt az NSO Tv-nek.

VIDEOTON–HALADÁS 2–1

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – A Fradi elleni kupameccs másnapján úgy nézett ki az öltöző, mintha behajítottak volna egy kézigránátot. Mindenkinek lógott az orra, leverten, lehajtott fejjel ültek a játékosok. Pénteken valahogy ki akartam belőlük szedni a felgyülemlett feszültséget. A Haladás ellen az első félidei futballunkban meg is volt a dac, sajnos a másodikban azt hittük, ennyi elegendő is. De maradt bennünk egy kis tartalék, azt kiadtuk magunkból. Mindenesetre furcsa volt egyenlő feltételekkel játszani. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, sokkal jobban játszottunk, megvoltak a lehetőségeink. A másodikban kicsit hátratoltuk a védekezést, pedig nem ezt beszéltük meg. Amikor feljebb toltuk, mindjárt nem volt probléma. Jó ritmusú meccs volt, amely remélhetőleg tetszett a közönségnek. Jó lenne végre olyan mérkőzést játszani, amikor jönnek a gólok, és nem kell a kispad előtt izgulni, hogy mikor egyenlít az ellenfél.
MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – A második félidőben elkaptuk a fonalat, sikerült egyenlíteni, nagy pech, hogy aztán Szasa Popin kezére pattant a labda a tizenhatosunkon belül. Sajnos jogos volt a büntető. A második félidőben nagyon sokat tettünk az egyenlítésért, de sajnos rendre kap egy tizenegyest az ellenfelünk, ami nagy előny, és ezzel most leginkább magunkat akarom ostorozni. De izgalmas, fordulatos, szoros meccset játszottunk, volt tartásunk, a második félidőben több helyzetet is kialakítottunk. Tartottam a meccstől a sok sérülés miatt, de ahogy a heti munka zajlott, és láttam például Szasa Popinon vagy Schimmer Szabolcson, hogy átérzik, fontos tagjai lehetnek a csapatnak, megnyugodtam. De az egész csapat bízott magában, a második félidőben pedig látszott, élvezik a játékot.

MTK–ÚJPEST 2–1

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – Gratulálok az Újpestnek, amiért tíz meccsen át veretlen maradt. Mi most megszakítottuk a sorozatát, s úgy gondolom, nem érdemtelenül. Az első félidő nem mi domináltunk, helyzetig sem jutottunk el, a játékosok idegesen, tompán, pontatlanul futballoztak. Eddig tavasszal két döntetlent értünk el, valamennyien bizonyítani, győzni szerettünk volna, sikerült. Fontos három pontot szereztünk, amiből lehet tovább építkezni.
NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Bosszantó vereséget szenvedtünk, több volt ebben a találkozóban. Amíg mi csak kidolgoztuk a helyzeteinket, az MTK élt is a lehetőségeivel. A meccs a helyzetkihasználáson múlt. Az akarással nem volt gond, a találkozó nagy részében mi irányítottunk, de a kapu előtt az ellenfél volt határozottabb. Torghelle Sándor kiváló futballista, akire mindig külön készülünk. Kemény játékos, a sportszerűség határait feszegeti, és olykor talán túlságosan is tisztelik a védők.

A mérkőzés után Kanta József és Torghelle Sándor, valamint Kabát Péter értékelt az NSO Tv-nek.

DVSC-TEVA–PUSKÁS AKADÉMIA 4–2

KONDÁS ELEMÉR, a Debrecen vezetőedzője: – Nehéz mérkőzés volt, olyan csapat ellen játszottunk, amelynek minden pontra szüksége van. Ellenfelünk az első támadásából megszerezte a vezetést. Szerencsére gyorsan szereztünk három szép gól, és a folytatásban is voltak helyzeteink. Horváth Zsolt duplájának örülök, akárcsak annak, hogy többen is gólerősen játszanak mostanában, hiszen az ősszel diétáztunk ezen a téren. Sűrű a program, kedden újabb meccs vár ránk, szükségünk van mindenkire.
ROBERT JARNI, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője:
– Jól kezdtünk, de sajnos sokat hibáztunk, ez nem fér bele. Szakály Péter találatát Európában bárhol megcsodálnák, a többi debreceni gólnál azonban mi hibáztunk, olyan helyzetekben vesztettünk labdákat, amikor el kell kezdeni felépíteni a támadásokat. Lipcsei Ádámmal elégedett vagyok. Bízunk benne, az edzéseken is jó benyomást tett a szakmai stábra, szép jövő előtt áll.

HONVÉD–VASAS 0–0

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: – Nem vonnék párhuzamot a Fradi, illetve a Vasas elleni mérkőzés között. A Fradi elleni győzelmet nem kell szégyellnünk… De ennél is fontosabb, hogy a Honvéd minden szabályt betart, alkalmazkodik hozzá, mondhatnánk, együtt dobog a szívünk a szövetséggel, mert mi is a magyar labdarúgás felemelkedését szolgáljuk azzal, hogy játszatjuk a fiataljainkat. A Ferencváros kiemelkedik a magyar mezőnyből, a Vasas és köztünk azonban sok a hasonlóság. Ott is, itt is rossz a pálya, mindkét csapatnak jelentős a múltja, és reméljük, szebb lesz a jövője. Mindenesetre nehéz meccsre számítottam, tudtam, a Vasas hasonló taktikát alkalmaz ellenünk, mint mi egy hete. De sajnos hiába futballoztunk fölényben, nem tudtuk feltörni a vendégek védekezését. A kiállítások miatt borult a terv, ráadásul akkor kellett módosítanunk az elképzeléseinken, amikor a fölény már gólokban is megmutatkozhatott volna. A második kiállítás után visszaálltunk, és örültünk az egy pontnak is.
MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője:
– Sokat támadtunk Pakson, de ott a kapott gól felborította a taktikánkat. Éppen ezért arra törekedtünk a Honvéd ellen, hogy ne kapjunk gólt, és aztán ha sikerül, kontraakciókkal veszélyeztessünk. Taktikánk tökéletesen bevált. A kettős emberelőny kissé megzavart bennünket, hiszen az első vagy a második kiállítás után kicsit bátrabban kellett volna futballozni, nem pedig előreívelgetni a labdát, hogy aztán csak lesz valami. A helyeztek kihasználása hiányzott, de örömteli, hogy elértük a húszpontos határvonalat, messze kerültünk a kiesőzónától. Persze sokkal boldogabbak is lehettünk volna, ám ne feledjük, a Ferencvárost verő Honvéddal mérkőztünk meg.

PAKS–BÉKÉSCSABA 0–2

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, gyűrtük az ellenfelet, mentünk előre becsülettel, de semmi sem sikerült. A békéscsabaiak keményen védekeztek, beálltak a tizenhatosuk előterébe, onnan próbálkoztak gyors ellentámadásokkal. Kis túlzással kétszer jöttek el a kapunkig, és két gólt lőttek. Hiába mentünk, támadtunk, az ellenfél tíz emberrel védekezett, mi pedig átlövésekkel, beadásokkal próbálkoztunk, a végén két kapufát is lőttünk, de úgy éreztem, gólt ma már nem lövünk. Ez ilyen mérkőzés volt. Bosszús vagyok, de el kell ismerni, ezúttal a körülmények nem tették lehetővé, hogy jól futballozzunk. Nem a mi játékunk, ha ívelgetni kell a labdát.
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Jól felkészültünk a paksiakból, láttuk őket Törökországban is, mire építik a taktikájukat, abból indultunk ki. Ebben a bajnokságban kétszer már kikaptunk tőlük, harmadszor nem akartunk. Felvettük a ritmust, szervezetten védekeztünk, lezártuk a széleket, ezzel kihúztuk a méregfogukat. Bratislav Punosevac és Nathan Eccleston is kitett magáért, mindketten remekül teljesítettek. Mielőtt elzavartak a padtól, egy tizenegyest kértem számon a bírón, elismerem, dühös voltam, de nem használtam semmi csúnya szót, nem sértettem meg. A játékosok közül egy-kettőre voltam ideges, hozzájuk beszéltem, amikor a földhöz vágtam a mappámat. Ezért állítottak ki, megmondom őszintén, csodálkoztam rajta.

NB I, 23. FORDULÓ
  Mérkőzés Játékvezető
Nézőszám
Március 5., szombat
15.30
MTK–Újpest 2–1
Kassai Viktor
1200
18.00
Ferencváros–DVTK 2–2 Andó-Szabó Sándor
7144
18.00
Videoton–Haladás 2–1 Vad II István
1298
18.00Paks–Békéscsaba 0–2
Bognár Tamás
1048
18.00DVSC–Puskás Akadémia 4–2 Erdős József
2311
18.00Honvéd–Vasas 0–0
Karakó Ferenc
1659
A bajnokság állását itt nézheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 23 18 2 3 47–12 +35  56
2. DVSC-Teva 23 10 8 5 39–25 +14  38
3. Videoton FC 23 12 1 10 26–22 +4  37
4. Újpest FC 23 9 9 5 31–23 +8  36
5. Szombathelyi Haladás 23 9 8 6 21–23 –2  35
6. MTK Budapest 22 9 7 6 27–22 +5  34
7. Paksi FC 22 9 6 7 27–23 +4  33
8. Budapest Honvéd 23 7 7 9 27–28 –1  28
9. Diósgyőri VTK 23 6 6 11 25–36 –11  24
10. Vasas FC 23 6 2 15 20–38 –18  20
11. Puskás Akadémia FC 23 4 7 12 26–38 –12  19
12. Békéscsaba Előre 23 4 5 14 20–46 –26  17
2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.