nemzetisport.hu 2016.10.23 13:05 Frissítve: 2016.10.23 13:42

Horváth Ferenc felmentést kért a „légiósszabály” alól

A labdarúgó NB I 13. fordulóját követő edzői értékelésekben több helyen is előjött az MLSZ légiósajánlása, például a diósgyőri Horváth Ferenc és a debreceni Leonel Pontes egyaránt beszélt róla. Ugyanakkor a paksi Csertői Aurél nem kívánt állást foglalni a Videoton elleni meccsük egyes játékvezetői ítéletei kapcsán. Mestermérlegek.

 

FTC–BP. HONVÉD 3–2

MÁTÉ CSABA, az FTC pályaedzője (aki az eltiltott Thomas Doll helyett irányította a csapatot): – Igazságos eredmény született. A három-nullás vezetésünk talán túlzás volt a játék képét tekintve, de kár érte, hogy aztán ilyen buta hibák miatt a végén azon kellett izgulnunk, hogy ne egyenlítsen az ellenfél. Nagyon fontos győzelem ez a klub számára, hiszen az elmúlt időszakban kicsit elvesztettük a fonalat. Bízom benne, hogy a fiúknak visszaadja a hitet. Viszont a kapott gólok azt mutatták, hogy továbbra is sok tennivalónk van. Az első félidőt uraltuk, megérdemelten vezettünk, ám a Honvédnak is sok lehetősége volt, csak elrontotta az utolsó passzokat. Három-nulla után mindenki úgy érezte, hogy megvan a meccs, kár, hogy egyéni hibával felhoztuk az ellenfelet.

Máté elárulta, hogy Thomas Doll vezetőedzővel mindent egyeztettek a mérkőzés előtt. Az összes forgatókönyvet átbeszélték előre.

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: – Érdekes mérkőzés volt. Az első húsz percben jól játszottunk, aztán az első és a második kapott gól után már nem néztünk ki túl jól. Nem a mi futballunkat játszottuk, felívelésekkel próbálkoztunk, amihez nem voltak meg a játékosaink. Ekkor nagyon elégedetlen voltam. A második félidőben sokat javult a játékunk, magabiztosabbak lettünk, a fiúk sokkal inkább azt mutatták, amit kértem tőlük. Kaptunk sajnos még egy gólt, amit még nem tudtam visszanézni, hogy nem volt-e les. Aztán feljöttünk három-kettőre, közben bemutatkozott a csapatunkban még egy akadémista, egy 1998-as születésű labdarúgó, ami a magyar futballnak jót tesz. Összességében az akarattal elégedettek lehetek. A Ferencváros megérdemelten nyert, hiszen rúgott három gólt.

VIDEOTON–PAKS 5–1

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Úgy gondolom, hogy ma minőségi futballt mutatott a csapat. Támadásban rendben voltunk, jöttek a gólok, jók voltak a beindulások, jó ütemben és pontosan érkeztek a passzok, jó volt ezt látni. A piros lapok után pedig lényegében eldőlt a mérkőzés, de addig is rendben volt a játék. A múlt héten a Diósgyőr ellen is megvoltak a lehetőségeink, főleg az első félidőben, ám akkor nem tudtunk betalálni, ma viszont sikerült szép gólokkal eldöntenünk a meccset. Örülök, hogy a csapat így reagálta le azt, hogy az ellenfél szerezte meg a vezetést – ugyanezt láthattuk a DVSC ellen is, amikor szintén öt-egyre nyertünk. Nem először bizonyítják tehát a játékosok, hogy képesek gyorsan felállni egy kapott gól után, nagyon tetszik ez a mentalitás tőlük.

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője: – Jól kezdtünk, de az első hazai gólnál nagyot hibáztunk. A kiállítások után pedig már egyértelmű volt, hogy nem tudjuk kontrollálni a találkozót. Most abba ne menjünk bele, hogy Juhász Roland lökött-e, vagy tizenegyes volt-e a tizenegyes, az azonban biztos, hogy követtünk el egyéni hibákat. Emberhátrányban már ekkora különbség is benne volt a játékban, nyolc emberrel egy Vidi ellen nem egyszerű játszani. Nagyokat hibáztunk, de ki kell elemeznünk, hogyan születtek a gólok.
Forrás: vidi.hu

ÚJPEST–DVTK 4–4

HORVÁTH FERENC, a DVTK vezetőedzője: – Infarktus, agyvérzés, szívelégtelenség – egy komplett „Vészhelyzet" lejátszódott ma bennem. Nagyon érdekes, és biztosan szórakoztató mérkőzés volt azoknak, akik nem vettek részt benne. Nagyon sok minden történt ezen a meccsen, nagyon sok pozitív, és nagyon sok negatív dolog, olyanok, amik eddig nem. A pozitívumok mentén elindulhatunk fölfelé, hiszen fordítani tudtunk, az utolsó pillanatig mentünk a győzelemért, volt tartása a csapatnak, ami nagyon fontos, hiszen korábban ez nem volt jellemző ránk. Büszke vagyok arra, hogy a csapatom föl tudott állni az utolsó pillanatban is, ezt a mérkőzést ugyanúgy megnyerhettük, mint ahogy el is veszíthettük volna. Több nem „futballmagyar" is szerepelt ma, mert azt kértem a vezetőktől, hogy a Videoton elleni sikeres mérkőzés után ne kelljen megbontanom a csapatot, különös tekintettel arra, hogy a jövő héten a Ferencváros ellen ismét többen lehetnek a pályán. Erre az egy találkozóra felmentést kaptunk. 

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Ahogy kollégám mondta, infarktus közeli meccset játszottunk. Az első félidőben jól reagáltunk azután, hogy az első lövésből gólt kaptunk. Fordítottunk még az első félidőben, és a második játékrészt is jól kezdtük, aztán viszont előjöttek azok a problémák, amikkel már régebb óta küzdünk: könnyű gólokat kaptunk. Hiába lövünk négyet, ha négyet is kapunk. Akadtak jó periódusaink, de az utolsó percben kapott gól miatt csalódott vagyok. Gratulálok mindkét csapatnak, mert jó iramú mérkőzést játszottunk, minden jót kívánok a DVTK-nak és edzőkollégámnak!
Forrás: dvtk.eu

DVSC–VASAS 1–2

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Természetesen rendkívül boldog vagyok a győzelem miatt, főleg annak fényében, hogy az előző két nap nem úgy telt, ahogy azt egy edző elképzeli. Nem mondanám, hogy átok van rajtunk, viszont nem az első eset, hogy a meccs előtti utolsó edzésen sérül meg egy játékosunk. Ezúttal Ádám Martin. Most még két gyomorfertőzéses esetünk is volt, Remili és Vida személyében, illetve Berecz el volt tiltva. Ez komoly kihívást jelentett, de végül gyorsan döntöttem, így megerősítettem a középpályánkat Korcsmár Zsolt és Czvitkovics Péter beállításával. Tudtuk, hogy a Debrecen nagy nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet, emiatt nem volt szabad elveszíteni a rendezettségünket. Meg kell jegyeznem, hogy két fiatal futballistánk, Murka Benedek és Kleisz Márk minden várakozást felülmúlóan teljesített. Olyan biztonságot adtak a játéknak, ami talán nem volt előzetesen elvárható. A két gól stratégiailag fontos pillanatokban született. Az első a félidő vége előtt, ami pszichológiai előnyt jelentett. A szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy Holmanra vigyázzanak, nem szabad sok helyet hagyni neki. Az okát a debreceni gólnál látni lehetett. Erre azonban gyorsan megadtuk a megfelelő választ. A későbbi kontrák koncentráltabb kihasználásával akár növelhettük volna az előnyünket. Külön meg kell jegyeznem, hogy sportszerű mérkőzést láthattunk, ahol a játék folyamatosságát biztosította a játékvezető. Szép győzelmet arattunk.
Forrás: vasasfc.hu

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője:
– Először is szeretnénk megköszönni a kilátogató nézőknek, hogy támogatták a csapatot. A meccs magas színvonalú volt, két küzdőszellemű együttes találkozott. Elveszítettünk egy labdát, a Vasas ebből szerezte meg a vezetést, még a szünet előtt. Az egyenlítésünk után pár perc elteltével megint gólt kaptunk. Ezután megvoltak a lehetőségeink az újabb egyenlítésre, ám ezekkel nem tudtunk élni. A Vasas hatékonyabban gazdálkodott a helyzeteivel, de becsülöm azt, ahogyan a játékosok harcoltak, küzdöttek, ez lesz a jövő útja. Nincs kétségem afelől, hogy jobbak vagyunk annál, amit mutattunk, a helyzeteket azonban ki kell használni, hatékonyabbnak kell lennünk. A „légiósszabály" kapcsán: a legfontosabb, hogy megnyerjük a meccseket, a szakmai szempontok fontosabbak a bónuszpénzeknél.

MEZŐKÖVESD–HALADÁS 3–0

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Nagyon bízom benne, hogy nagyon jól szórakozott a közönség. A játékosok mindent elkövettek, több lehetőségünk is volt, amiből szerezhettünk volna gólt. A leckét sikerült megoldanunk. A csapat maximálisan teljesítette, amit kértünk. Gratulálni tudok az egész csapatnak. Büszke vagyok a játékosokra!

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Nem úgy indult a mérkőzés számunkra, ahogy terveztük. A hibáinkat a második félidőben kihasználta a Mezőkövesd, a hazaiak jól játszottak és megérdemelten nyertek.
Forrás: mezokovesdzsory.hu

MTK–GYIRMÓT FC GYŐR 1–0

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője:  Nehéz helyzetből várta mindkét csapat a találkozót, nagyon nagy szükségünk volt a három pontra. Nagyon szervezett gárdával néztünk szembe, amely jól kontrázik, ezért taktikailag és fizikailag is nehéz meccsen vagyunk túl. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést és nagyon sokáig sikerült Torghelle Sándort kikapcsolni, de egy idő után átvette az MTK az irányítást. A második félidőben szerettünk volna dinamikusan játszani és a szervezettség meg is volt, ám az egyéni teljesítmények döntötték el a meccset.
Forrás: mtkbudapest.hu

NB I, 2016–2017, 13. FORDULÓ
OKTÓBER 22., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Videoton FC–Paksi FC 5–1
Felcsút,
Pancho Aréna
Farkas Ádám
Debreceni VSC–Vasas
1–2
Debrecen,
Nagyerdei Stadion
Erdős József
Ferencváros–Bp. Honvéd
3–2
Budapest,
Groupama Aréna
Karakó Ferenc
Mezőkövesd–Haladás
3–0
Mezőkövesd,
Városi Stadion
Szabó Zsolt
MTK Budapest–Gyirmót FC Győr
1–0
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Solymosi Péter
Újpest–Diósgyőri VTK
4–4
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion
Pintér Csaba
 AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 13 9 1 3 21–10 +11  28
2. Videoton FC 13 7 2 4 29–15 +14  23
3. Ferencvárosi TC 13 6 4 3 25–18 +7  22
4. Szombathelyi Haladás 13 6 3 4 16–15 +1  21
5. Budapest Honvéd 13 5 3 5 20–14 +6  18
6. Újpest FC 13 4 5 4 21–20 +1  17
7. Mezőkövesd Zsóry FC 13 4 4 5 15–19 –4  16
8. MTK Budapest 13 4 4 5 8–14 –6  16
9. Debreceni VSC 13 4 3 6 17–20 –3  15
10. Gyirmót FC Győr 13 3 4 6 6–16 –10  13
11. Diósgyőri VTK 13 3 3 7 17–27 –10  12
12. Paksi FC 13 2 6 5 11–18 –7  12

 

 

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.

2020.02.15 23:05:15

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.02.15 10:24:21

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem is az újabb három pont, hanem maga a Mol Fehérvár FC elleni győzelem ténye a nagyon fontos.