Honvéd: itt az új igazolás - aláírt a venezuelai próbajátékos?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 17:49
null
Jesús Meza a Honvéd új játékosa(?)
Megfelelt a próbajátékon, így a Honvéd szerződtette a venezuelai Jesús Mezát. Legalábbis a játékos erről számolt be egy közösségi oldalon – a kispesti klub még nem jelentette be az igazolást.


A 29 éves középpályás ősszel a görög másodosztályban szereplő, korábban Németh Krisztiánt és Szélesi Zoltánt is foglalkoztató Olympiakosz Volosznál szerepelt, de januárban szerződést bontott csapatával. Ezután Kispesten próbált szerencsét, saját bevallása szerint sikerrel.

Ami biztos, hogy Meza a Lombard Pápa elleni felkészülési mérkőzésen csereként pályára lépett a Honvédban. A kispestiek egyelőre nem jelentették be a játékos érkezését, Meza azonban már részleteket is közölt Twitter-oldalán. A venezuelai másfél éves szerződésről ír.

Meza épp aláír Kispestre (Twitter/@chikimeza10)
Meza épp aláír Kispestre (Twitter/@chikimeza10)

„Új út, kihívás, köszönöm Istennek a lehetőséget” – írta a Honvéd új futballistája(?), akinek a hírek szerint a venezuelai élvonalból több ajánlata is volt, de a magyarországi karrier mellett döntött.

A szerződéskötés tényének némileg ellentmond, hogy a Honvéd hivatalos honlapján Csábi József vezetőedző így nyilatkozott: „A próbajátékra érkezett és ma pályára küldött labdarúgók tegnap jöttek, harminc perc játék után még nem tudtam a képességeikről teljes képet kapni, ezért feltehetően továbbra is velünk maradnak.”

Meza legutóbbi csapatában, a Voloszban 11 meccsen lépett pályára a bajnokságban, emellett még volt négy Görög Kupa-fellépése is.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Hidvégi Sándor (Ferencváros, kölcsönben az MTK-nál), David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható – próbajáték), Jesús Meza (venezuelai, Olympiakosz Volosz – Görögország, szabadon igazolható – próbajáték), Roy Miljeteig (norvég, Vard Haugesund, Norvégia – szabadon igazolható – próbajáték), Székely Szabolcs (romániai, Poli Timisoara – Románia, szabadon igazolható – próbajáték)
Távozók: Donald Bendé Bende (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás, szabadon igazolható volt), Cristian Portilla (spanyol, szabadon igazolható), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Vereckei Dániel (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás), Bobál Gergely (Gyirmót)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:

 


A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21.: Bp. Honvéd–Soroksár 2–1 (Youla 2)
Január 24.: Bp. Honvéd–Soproni VSE 0–1
Január 28. (Paks): Paks–Bp. Honvéd 2–0
Január 31.: Bp. Honvéd–Lombard Pápa 1–1 (Prosser)
Február 3., kedd: Bp. Honvéd–Békéscsaba 14.00
Február 7., szombat: Bp. Honvéd–Mezőkövesd 13.00
Február 11., szerda (Illovszky-stadion): Vasas–Bp. Honvéd 11.00
Február 14., szombat: Bp. Honvéd–Nitra (Nyitra; szlovák II.) 13.30
Február 18., szerda, Ligakupa-nyolcaddöntő (Diósgyőr): DVTK–Bp. Honvéd
Február 21., szombat, Ligakupa-nyolcaddöntő: Bp. Honvéd–DVTK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik