Győri ETO: az Audi kihátrál a futballcsapat mögül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 09:38
null
Pátkaiék mezéről is eltűnik az autógyártó emblémája (Fotó: Mirkó István)
A Quaestor Csoportnál kialakult helyzet következtében az Audi nem támogatja tovább a cégcsoporthoz tartozó Győri ETO profi labdarúgócsapatát, a jövőben csak az utánpótlást szponzorálja. 

 

 

„Nem szponzorálja tovább az Audi az ETO FC labdarúgóit. A vállalat csak az utánpótlást támogatja továbbra is, a profi labdarúgók nem kapnak több pénzt” – idézi a kisalfold.hu a cég szombati közleményét.

„A Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel” – teszik hozzá.

A vállalat sajnálatát fejezi ki, hogy meg kellett szüntetnie a profi futballcsapattal 2011 óta fennálló együttműködését.

Az Audi Hungaria továbbra is támogatja a Győri ETO FC utánpótlását, amelynek működtetője a közhasznú „Az ETO Jövőjéért Alapítvány”. Vagyis folytatja a 2011 óta tartó támogatását, jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a Győri Filharmonikusok pénteki koncertjét követően ült össze az Audi vezetősége, és döntött a futballisták támogatásának megvonásáról – a jövőben a zenekart szponzorálhatják.

A Győri ETO labdarúgói által használt gépjárműveket még nem kérték vissza, de erre hamarosan sor kerülhet.

Az még kérdéses, hogy az ETO milyen szerelésben lép pályára hétfőn a Lombard Pápa ellen, ám várhatóan sem a Quaestor, sem az Audi emblémája nem szerepel majd a mezeken.

Közvetve kapcsolódik a történethez, hogy a Hír24 szerint a győri klub első embere, a Quaestort is irányító Tarsoly Csaba a héten lemondott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségében betöltött tisztségéről, helyét a Videoton elnöke, Garancsi István veheti át. Erről leghamarabb április elején dönthet az MLSZ küldöttgyűlése.

BORKAI: TISZTA VISZONYOKAT KELL TEREMTENI
Győr polgármestere is elmondta a véleményét a futballklub körül kialakult helyzetről.

Borkai Zsolt úgy reagált, hogy senkinek sem lehet érdeke az egyesület megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO-pályán.
Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város mindennapjainak, a nagy hagyományú egyesülethez több ezer győri család kötődött vagy kötődik valamilyen formában.

„Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak szerzett örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO, sportágtól függetlenül, egy nagy család Győrben” – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség.

„Bízom benne, ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni” – tette hozzá Borkai Zsolt.

MTI

 

LABDARÚGÓ NB I, 20. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Március 13., péntek
19.00Diósgyőri VTK–Pécsi MFC 2–2
Solymosi Péter
Március 14., szombat
14.00MTK Budapest–Videoton FC (Duna)Bognár Tamás
16.00Puskás Akadémia FC–Bp. HonvédErdős József
16.00Dunaújváros PASE–Kecskeméti TEFábián Mihály
16.00Nyíregyháza Spartacus–Ferencváros (Sport1)Andó-Szabó Sándor
18.00Szombathelyi Haladás–Debreceni VSC (Sport1)Iványi Zoltán
20.00Újpest FC–Paksi FC (Sport1)Pintér Csaba
Március 16., hétfő
19.00Győri ETO FC–Lombard Pápa (Duna World)Szabó Zsolt
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik