NB I: csődvédelmet kért a Győri ETO FC Kft.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 17:54
null
Győrben a héten nem a futballszakmáról szóltak a hírek (Fotó: Mirkó István)
A Győri ETO FC Kft. a közvélemény előtt ismert okok miatt a mai napon csődvédelmet kért - olvasható a klub hivatalos közleménye az eto.hu klubhonlapon. A klub a héten kialakult helyzet miatt felvette a kapcsolatot a partnereivel, és folyamatosan tárgyal a jövőről.

 


„Az első nap volt nehéz, kedden, amikor szabadnapja volt mindenkinek – nyilatkozta ugyancsak az eto.hu-nak Miriuta László, a győriek vezetőedzője. A szakember a nehéz gazdasági helyzetbe került CFR-t hagyta el tavaly ősszel. A román sajtó az anyagi problémák miatt most párhuzamot lát, és Miriután élcelődik. – Nyilván olvasták a játékosok is a híreket, és senki nem hitte el, hogy ez megtörténhet. Aztán szerdán volt ez a beszélgetés, és mondhatom: mindenki a feladatra koncentrál. Tudjuk a dolgunkat, nekünk csak a sporttal kell foglalkozni, és nem is kívánjuk kommentálni a helyzetet. Jól kell játszanunk, ez a csapat érdeke, nem tehetünk mást.”

„Természetesen foglalkoztunk a kialakult helyzettel az öltözőben, hiszen mindannyiunkat érinthet a probléma. Azt kértem a játékosoktól, hogy csináljuk tovább azt a munkát, amit januárban közösen elkezdtünk. Megértették, hogy fontos ebben a helyzetben az összefogás, hogy a mi játékunk és a mi hozzáállásunk kint van a kirakatban, így nekünk úgy kell teljesíteni, ahogyan azt a szurkolóink elvárják. A többi nem rajtunk múlik, de mi arra készülünk, hogy játszani fogunk most is, jövő héten is, áprilisban is és májusban is, és így tovább.”

„Voltam itt nehéz helyzetben játékosként, küzdöttünk a bennmaradásért, ami az utolsó fordulóban jött össze. Akkor is azt mondtam, amit most mondok: egy klub sorsa nagyban függ a szurkolók szeretetétől. Én azt kérem az ETO drukkerektől, hogy jöjjenek ki hétfőn este a stadionba, és segítsék a csapatot. Tudom, hogy a győriek szeretik a focit, ez fogja nekünk a legnagyobb erőt adni a folytatásra.”

A nap folyamán a Győri ETO FC arról tájékoztatja szurkolóit, szimpatizánsait, hogy a klub labdarúgócsapatai – az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes – pályára lépnek a hétvégi fordulóban, így a klub többek között megrendezi március 16-án, hétfőn a Győri ETO FC–Lombard Pápa NB I-es mérkőzést is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik