Győri ETO: Miriután gúnyolódik a román sajtó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 13:43
null
Miriuta – cseberből vederbe? (Fotó: sportnews.ro)
Romániában nem felejtették el, miket nyilatkozott Miriuta László, amikor távozott a gazdasági válságba kerülő kolozsvári CFR-től. Most, a Győri ETO nehéz helyzete kapcsán azonnal fel is emlegetik.

„Miriuta megszabadult az ördögtől, majd összefutott az ördög apjával! Csőd közelében a Győr” – ezzel a román közmondásra utaló címmel közölt cikket a sportnews.ro.

A román sportoldal külön kiemelve közli Miriuta korábbi nyilatkozatát, amelyet a CFR-nél kialakult helyzet kapcsán mondott.

„Ilyen a világon nincs. Vannak törvények, tenni kell valamit. Akinek nincs pénze, az ne induljon a bajnokságban.”

Aztán mondott ilyet is:

„Elképzelni sem tudtam volna, hogy ilyesmi megtörténhet egy CFR kaliberű klubbal. Nekem is tartoznak valamennyivel, ha megadják, megadják, ha nem, tartsák meg. De Isten odafentről mindent lát. Nem lehet így szórakozni az emberekkel.”

És az a megszólalása is emlékezetes, amelyben a kifogástalan győri körülményeket dicsérte nem sokkal a kinevezése után:

SZAVAZÁS

A Quaestor-csőd mennyiben befolyásolja a Győri ETO FC működését?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon elégedett vagyok azzal, amit itt találtam, a szervezési, infrastrukturális és munkakörülményekkel. Az embereket érdekli a csapat, nincsenek gondok a fizetéssel, mint Romániában. Még be sem mutatkoztam a kispadon, máris átutalták a decemberi és a januári fizetésemet, valamint egy Audi A7-est is kaptam.”

A sportnews.ro megjegyzi, Miriuta és az ő javaslatára szerződtetett játékosok nagy reményekkel érkeztek Győrbe, ám a klub mögött álló Quaestor Csoport problémái miatt most fizetésképtelenség fenyegeti az ETO-t.

„Sőt, még csődbe is juthat a klub, amivel Laci még rosszabbul is járhat, mint Romániában” – teszi hozzá kissé gunyoros, kárörvendő stílusban a cikk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik