Győr: megmenekült az ETO, az NB III-ban szerepelhet!

Vágólapra másolva!
2015.05.12. 19:13
A Győri ETO hivatalos honlapján a város önkormányzata arról tájékoztatott, hogy hosszú egyeztetéseket követően sikerült megoldani a győri utánpótlás helyzetét, valamint azt, hogy a 111 éves egyesület tovább tudjon működni a jövőben. A korábban vázolt megoldási javaslatnak megfelelően a helyi futsalklub veszi át az alacsonyabb osztályú indulási jogokat, így a 2015–2016-os szezonban az NB III-ban nyílik lehetőség a szereplésre azt követően, hogy sikerült rendezni a köztartozást. Az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül adjuk közre az eto.hu-n megjelent közleményt.
Úgy tűnik, megmenekült a Győri ETO (Fotó: Móricz-Sabján Simon, archív)
Úgy tűnik, megmenekült a Győri ETO (Fotó: Móricz-Sabján Simon, archív)
Úgy tűnik, megmenekült a Győri ETO (Fotó: Móricz-Sabján Simon, archív)
Úgy tűnik, megmenekült a Győri ETO (Fotó: Móricz-Sabján Simon, archív)
Úgy tűnik, megmenekült a Győri ETO (Fotó: Móricz-Sabján Simon, archív)

 

„Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a labdarúgást és a sportot szerető embereket, hogy hosszú egyeztetéseket követően sikerült megoldani a győri utánpótlás helyzetét, valamint azt, hogy a 111 éves egyesület tovább tudjon működni a jövőben. Az utánpótláscsapatok továbbra is a legmagasabb osztályú bajnokságban szerepelhetnek majd kiemelt egyesületként és kiemelten támogatott akadémiaként, míg a legidősebb utánpótláskorú csapat számára az NB III-ban nyílik meg a szereplés lehetősége.

Borkai Zsolt polgármester elmondta: »Az ETO nem szűnik meg, lesz mire jövőt építeni, ami a sajnálatosan kialakult körülmények között szinte csodaként fogható fel. A győri utánpótláscsapatok fiataljai, valamint a kiválóra minősített akadémia a jövőben is kiemelt egyesületként, a legmagasabb osztályú bajnokságokban szerepelhetnek, ehhez a kedden minden feltétel elérhetővé vált.

A győri futball ezzel új útra lép, hiszen az NB III-as indulási jog jó alapot jelent arra, hogy a csapat belátható időn belül visszakerülhessen a legmagasabb osztályba, ráadásul nevelőegyesületként, azokra a fiatal győri tehetségekre építve, akik továbbra is a legjobbak között fejlődhetnek a hazai bajnokságokban.

Az egyesület visszatér arra az útra, amelyet a győri közönség évtizedeken keresztül szívvel-lélekkel támogatott: győri szakemberekkel, győri tehetségekkel, az ETO 111 éves hagyományaira, címerére és közönségére építve, hiszem, hogy ismét családi program lehet Győrben futballmérkőzésekre járni.

Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki részese volt annak, hogy idáig eljutottunk, bár sokan kétkednek, de akik részesei voltak, jól tudják, hogy hány egyeztetés, kompromisszum és együttgondolkodás előzte meg a mai napot.

Köszönet illeti az MLSZ-t, a „cs.a." ETO FC vagyonfelügyelőjét, a futsalklubot, és valamennyi jogászt, pénzügyi szakembert és támogatót, akik lehetővé tették, hogy szabályosan, közpénz bevonása nélkül megmentsük az egyesületet.«

GYŐRI ETO
Alapítva: 1904. július
Bajnok: 4x (1963, 1981–1982, 1982–1983, 2012–2013)
Kupagyőztes: 4x (1965, 1966, 1967, 1978–1979)
Szuperkupa-győztes: 1x (2013)
BEK-elődöntős: 1x (1964–1965)

Dr. Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Kft. ügyvezetője kiemelte: „A mai napon hosszú egyeztetések után – a jogszabályi előírásoknak teljes mértékben megfelelve – megállapodott a „cs. a." Győri ETO FC Kft. és az ETO Futsal Kft., hogy az alacsonyabb osztályú indulási jogokat a 2015–2016-os bajnokságtól kezdődően átveszi a futsalklub.

Sportszervezetünknek sikerült rendeznie azt a köztartozást, amely egyik gátja lehetett volna az ETO megmentésének, köszönet mindenkinek, aki ennek részese volt. Az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztunk a városvezetéssel, hogy a mai napon idáig eljuthattunk, és a jövőben Győr város támogatásával mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az ETO ismét régi fényében tündökölhessen.

A jövőépítést egy kiválóan képzett győri szakember, Preszeller Tamásszakmai vezetésével képzelem el, bízom benne, hogy a közönség, a szurkolók és a szponzorok is mellettünk állnak majd" – szól a közlemény.

Meg nem erősített információnk szerint kölcsönből sikerült rendezni a köztartozást.

Drucskó Zoltán a Nemzeti Sport Online megkeresésére arról is beszélt, hogy a mai bejelentés jelentheti-e automatikusan azt is, hogy a Győri ETO indulási jogot, licencet kap a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) az NB III-ra.

„Úgy tudom, hogy az NB III-as licencről, illetve a futsalcspat és a labdarúgócsapat közötti indulási jog átadás-átvételről május 26-án dönt az MLSZ, de azzal, hogy a futsalcsapat rendezte a köztartozásokat megteremtődött a kedvező elbírálás lehetősége. A futsalklub az NB III-as licenckérelmet már benyújtotta és az átadás-átvétel feltételeinek meg tud felelni, ezt a labdarúgócsapat mellé kirendelt vagyonkezelő is jóváhagyta" – nyilatkozta az NSO-nak Drucskó Zoltán.

Drucskó azt az értesülésünket sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy a köztartozásokat banki hitelből rendezték. Elmondása szerint a tartozás rendezésének mikéntje nem nyilvános információ.

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyon-visszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.

A Győr, amely 55 év után nem lesz tagja az élvonalnak, jelenleg a kilencedik helyen áll az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik