Mi lesz az ETO-játékosokkal? A DVTK és a Fradi is lesben áll

Vágólapra másolva!
2015.05.04. 13:26
null
Koltai Tamás és a többi győri játékos után kapkodhatnak a nyáron (Fotó: Szabó Miklós)
Mint korábban jeleztük, a csődeljárás alatt álló Győri ETO labdarúgócsapatánál legkésőbb május 8-án, az NB I-es licencpótlási határidő napján eldől, hogy a következő idényben szerepelhet-e az együttes az élvonalban. Erre jelen állás szerint minimális az esély, így nem csoda, hogy a háttérben már megkezdődtek az egyeztetések a játékosok jövőjét illetően.

 

Továbbra is nagy a bizonytalanság Győrben, amit jól jelez, hogy egyelőre sem a klub, sem a városvezetőség nem tudja, mikorra várható hivatalos tájékoztatás, bejelentés az ETO jövőjével kapcsolatban. Pedig a héten elérkezik az NB I-es licencpótlás határideje, tehát ha május 8-ig nem rendeződnek a tulajdonosi viszonyok, akkor az élvonalbeli indulás immár hivatalosan is elúszik.

A következő szezon játékoskerete ettől függetlenül is erősen kérdéses, hiszen több futballistának vannak már kérői. A tárgyalások a május 8-i határidő után gyorsulhatnak fel, bár azok a labdarúgók, akiknek nyáron lejár a megállapodásuk, már most is szabadon elígérkezhetnek máshová.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a jelenlegi keretből Marko Dinjarnak, a 12-szeres válogatott Koltai Tamásnak, a klubnál kölcsönben szereplő Pogacsics Krisztiánnak, Nikola Trajkovicsnak és Windecker Józsefnek lejár a győri megállapodása, ahogy a tavasszal Újpesten kölcsönben szereplő Nemanja Andricsnak és a Pápának kölcsönadott Völgyi Dánielnek is. Ők azok, akik a győri helyzet rendeződésétől függetlenül szabadon távozhatnak, és ezzel kapcsolatban már tárgyalhatnak is kérőikkel. Persze nem csak irántuk érdeklődnek.

Úgy tudjuk, több klub is érdeklődött már, szűkíti a kört, hogy az ETO-ból a legtöbb játékos vagy külföldre, vagy nemzetközi szereplést megcélzó klubhoz menne. Ilyen lehet a Ferencváros, amely télen Varga Roland megszerzésével már gazdagodott egy értékes győri „zsákmánnyal”, és a DVTK, amely az idén ugyan lemarad a nemzetközi kupáról, az ezzel kapcsolatos céljai változatlanok. Úgy tudjuk, mindkét klubnak vannak győri kiszemeltjei. Konkrétumok még nincsenek, a listák folyamatosan változnak, de azt lehet tudni, mely posztokra keresnek leginkább játékosokat.

A Ferencváros biztosan keres csatárt, belső középpályást és ha Cristian Ramírezt nem sikerül végleg megvenni a Düsseldorftól, akkor balhátvédet is. Utóbbi két poszttal kapcsolatban a csakfoci.hu korábban már írt arról, hogy Pátkai Máté és Luis Ibánez iránt érdeklődik a Fradi, de értesüléseink szerint a két futballista elsősorban külföldön folytatná, ha Győrből távozik. Viszont nem lenne meglepő, ha csatárposzton szóba kerülne az elmúlt hetekben jó formát mutató, tavasszal négy gólt szerző Priskin Tamás is.

Őt valószínűleg Diósgyőrben is szívesen látnák. Ugyanakkor a DVTK egyik fő győri kiszemeltje a válogatott belső védő, Lang Ádám lehet, hiszen a diósgyőrieknek ez az egyik leginkább lyukas posztjuk Kádár Tamás nyári távozása óta. A piros-fehéreknél ugyanakkor nyáron sok változás várható, hiszen Tomiszlav Szivics vezetőedző távozása után új edző is érkezik a klubhoz. Erre persze rögtön mondhatnák, hogy Miriuta László is szabaddá válhat Győrben, de sokkal reálisabb forgatókönyvnek tűnik a kecskeméti Bekő Balázs szerződtetése – erről már korábban beszámoltunk, a tréner a Nemzeti Sportnak elismerte a DVTK érdeklődését. A magunk részéről nem lennénk meglepve, ha Bekő mellett például a Priskin, Koltai, Lang, Windecker négyesből többen is a DVTK-nál kötnének ki.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik