Gera Zoltánnak nem gond, hogy alulról kell kezdenie

Vágólapra másolva!
2014.12.11. 14:12
null
Szalai László szerint az UEFA-nál értékelik a törekvéseiket (Fotó: Mirkó István)
„Az utánpótlásedző-képzés területén az elmúlt másfél évben talán több történt, mint az azt megelőző húsz esztendőben…” Szalai László, a 2013 márciusában megújult MLSZ Edzőképző Központ igazgatója fogalmaz így. Hangsúlyozva, hogy nem áll szándékában megbántani az elődeit, de szeretné, ha nem is mosnák állandóan össze a két időszakot.

 

 

MIT KELL TENNI, HA A GYEREK BEVERI A FEJÉT?

„Miután elmerültünk a részletekben, azzal szembesültünk, hogy a korábbi tanfolyamok nem készítették fel igazán a hallgatókat az életre – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szalai László. – Minden szinten átalakítottuk, korszerűsítettük az oktatási anyagot. Szigorodtak a felvételi kritériumok, egyebek mellett azért, mert nem adhatunk licencet olyanoknak, akik nem tudják, mi a teendő, ha a gyerek beveri a fejét, ha rosszul lesz a pályán. Tetszik, nem tetszik, ez egyben pedagógusképző intézmény is."

EGY CSAPATBAN FERGUSONNAL

„Az UEFA-nál értékelik a törekvéseinket, az elvégzett munkánk színvonalát, talán ennek is köszönhetem, hogy bár teljességgel ismeretlenül csöppentem bele ebbe a közegbe, idővel alkalmasnak találtak rá, hogy az UEFA technikai megfigyelőcsoportjának a tagja legyek. Mások mellett Sir Alex Fergusonnal, Lars Lgerbäckkel és Thomas Schaaffal kerültem egy társaságba, s erre büszke vagyok. Az csak hab a tortán, hogy bennfentesként olyan szakanyaghoz jutok hozzá, amit átadhatunk a magyar edzőknek és beépíthetünk a honi képzésbe."

GERÁNAK IS ALULRÓL KELL KEZDENIE

„Ahhoz képest, hogy Liszkai Dezső vezető instruktor mellett csupán három országos instruktor és két technikai munkatárs alkotja a csapatomat, szerintem sikerült előrejutnunk az elmúlt időszakban. Ezt támasztja alá a sok pozitív visszajelzés is. Nemrég Gera Zoltán fordult hozzám azzal, hogy mikor indul a következő tanfolyam? Amikor megemlítettem neki, hogy szívesen látjuk, de hiába áll mögötte csodálatos pályafutás, neki alulról kell elkezdenie, rávágta: semmi gond, onnan kezdi!”

HA A TELJES INTERJÚRA, VALAMINT ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY DÁRDAI PÁL, A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA MIT GONDOL A MAGYAR EDZŐKÉPZÉSRŐL, OLVASSA EL A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN MEGJELENT TELJES CIKKET – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik