MLSZ: két NB I-es edzőt és a női válogatott kapitányát is felvették a legmagasabb szintű kurzusra

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 13:09
2023-ban Roy Hodgson tartott előadást Magyarországon (Fotó: mlsz.huÖ
A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a 61 jelentkező közül 50 felelt meg az alapfeltételeknek és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által meghatározott 20 fő nyert felvételt a legmagasabb szintű edzőképzésre, az UEFA Pro-licences tanfolyamra.

Az MLSZ közlése szerint a március 27-én kezdődő és 2025. május végéig tartó képzésre a férfi NB I-ből kettő (Szabó István, Kecskeméti TE és Horváth Dávid, MTK Budapest), a női NB I-ből egy (Dörnyei Balázs, ETO FC Győr) edző nyert felvételt, de a frissen kinevezett női kapitány, a Margret Kratzot váltó Szarvas Alexandra is elvégezheti a tanfolyamot.

Az MLSZ részletezte, az elméleti órákon hazai és külföldi szakemberek osztják meg gyakorlati tapasztalatukat, s az előadók között lesz Marco Rossi, Dárdai Pál és Lőw Zsolt is, a hallgatók pedig a dán FC Köbenhavnnál egy külföldi tanulmányi úton is részt vesznek.

A FELVÉTELT NYERT HALLGATÓI LISTA
Babó Levente, ifj. Bognár György, Czóbel Levente, Desits Szilárd, Dörnyei Balázs, Erős Gábor, Gerliczki Máté, Horváth Dávid, Jeremiás Gergő, Korolovszky Gábor, Laczkó Zsolt, Máté Péter, Oross Márton, Pető Tamás, Simek Péter, Sluka Marián, Szabó István László, Szarvas Alexandra, Veress Balázs Dávid.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik