Gera az utolsó mohikán; Koman történelmet ír, ha pályára lép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 11:52
null
Gera Zoltán 13 évvel ezelőtt pályára lépett a Dunaferr ellen – a kép az Üllői úton készült (Fotó: NS-archív)
Megváltozott játékoskeretű csapatok, számos új légiós, új remények és új aggodalmak: a 18. fordulóval folytatódik a labdarúgó NB I a hétvégén. A Bozsik József Stadionban nyitunk, Dunaújvárosban zárunk – érdekességek a 18. kör elé!

MTK–PAKS

♦ Az NB I egyik legnagyobb szériája még mindig tart: az MTK csaknem egy éve nem játszott bajnoki mérkőzésen döntetlent. Az MTK legutóbb 2014. március elsején, a Haladás ellen ikszelt (0–0). Azóta húsz győzelem és kilenc vereség a mérleg. Az MTK az egyetlen csapat a 2014–2015-ös NB I-es szezonban, mely még nem ikszelt. Ha most sem játszik döntetlent, akkor harminc fordulót, egy teljes „virtuális bajnokságot” végigél iksz nélkül.

♦ Az MTK hármat elveszített legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből. Az Újpest és a DVTK a Bozsik József Stadionban kapta el a kék-fehéreket, a Debrecen pedig a Nagyerdei Stadionban.

♦ A Paks nyeretlen maradt legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzésén. A tolnaiak mindössze kétszer győztek vendégként ebben a szezonban, igaz, csak kétszer is kaptak ki. A 2–5–2-es mérleg elég a 4. helyhez az idegenbeli tabellán.

♦ A paksiak legutóbb 2011 májusában nyertek bajnokit az MTK vendégeként, akkor az ezüstérmes tolnaiak 4–3-ra diadalmaskodtak a már kiesett fővárosiak ellen.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Vadnai Dániel (DVSC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Hangya Szilveszter
(Dunaújváros), Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda), Rodenbücher István (Vasas)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:

Távozók: Rodenbücher István (Paks)
Kölcsönbe távozók: Hangya Szilveszter (Vasas), Ladányi Tibor (SZTK), Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda – meghosszabbított kölcsön), Vass Patrik (Vasas)

Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Hidvégi Sándor (Ferencváros, onnan Dunaújváros)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Balázs Zsolt (Kecskemét), Lenzsér Bence (Győri ETO),Rodenbücher István (MTK, legutóbb kölcsönben Vasas)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Eppel Márton (Dunaújváros), Fiola Attila (PAFC), Kovács Gábor (DVTK)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak:

HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK

♦ A Haladás mindössze nyolc gólt szerzett az első tizenhét fordulóban, ezzel a Lombard Pápával holtversenyben „vezet” a gól ellen beoltott csapatok versenyében.

♦ A DVTK ebben az idényben csak kétszer nyert idegenben: a PMFC és az MTK vendégeként győzött. A Haladás két hazai győzelmet számlál, a Pápa és a Kecskemét volt az „áldozata”. A szombathelyiek ezen a két mérkőzésen szereztek ötöt a nyolc góljukból.

♦ A Diósgyőr 1998 óta nem nyert bajnoki mérkőzést Szombathelyen, akkor a 29. fordulóban győzött 2–1-re. Az eredménysor azóta a Haladás szemszögéből: 2–1, 1–0, 1–0, 2–1, 2–1, 0–0, 2–2.

♦ Ugyanakkor a két csapat legutóbbi öt bajnokijából egyet sem tudott megnyerni a Haladás: a DVTK egy győzelme mellett négy döntetlen született.

♦ Hosszú idő után játszhat magyar bajnoki mérkőzést Koman Vladimir – a DVTK színeiben, nevelőklubja ellen. Koman akkor került a Haladás első csapatához, amikor Bíró Péter a Lombarddal és a felnőtt csapat szinte teljes keretével Pápára állt tovább – a tizenöt éves középpályást Mihalecz István felvitte az A-csapathoz. Koman 2004. augusztus 14-én játszotta első tétmérkőzését a Haladásban, az Elekthermax Vasas Pápa elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, amelyen csereként állt be, és a Haladás 2–2 után tizenegyesekkel jutott tovább. Augusztus 28-án aztán a bajnokságban, a másodosztályban is debütált. A 2004–2005-ös idényt 29 tétmérkőzésen 4 góllal zárta. A Haladás–DVTK mérkőzésen mutatkozhat be a magyar élvonalban – harminchatszoros válogatottként.

♦ A harminchat A-válogatott szereplés egyben azt is jelenti, hogy Koman lesz a magyar labdarúgás történetének legtöbbszörös válogatott debütálója az NB I-ben. Nincsenek sokan, akik már válogatott játékosként mutatkoztak be az élvonalban – a legismertebb példa Torma Gáboré, aki 29 évesen, hét nemzeti csapatbeli szereplés után játszott először az NB I-ben, illetve Vass Ádámé, aki 26 évesen, tizenegy válogatottság után mutatkozott be az MTK játékosaként a legfelső osztályban. Orosz Péter 2009 tavaszán, Vasas-futballistaként debütált az élvonalban, ekkor már háromszoros válogatott volt.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Dudás Ádám (Győri ETO), Jánvári Gábor (Nyíregyháza), Andrea Mancini (olasz, Bp. Honvéd, szabadon igazolható volt), Leandro Martínez (olasz-argentin, Győri ETO), Nagy Patrik (SV Seligenporten – Németország), Davide Petrucci (olasz, CFR Cluj – Románia)
Kölcsönbe érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp Honvéd), Laurentiu Branescu (román, a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Dvorschák Gábor (Mezőkövesd), Gyurján Bence (Gyirmót), Kamil Kopúnek (szlovák, szabadon igazolható), Mursits Roland (Békéscsaba), Skriba Máté (Újbuda), Szakály Attila (ZTE), Városi Viktor (ZTE)
Kölcsönbe távozók:Farkas Márk (Kisvárda), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia), Zsirai Martin (Ajka)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Zamostny Balázs (Újpest, onnan Soproni VSE)
Távozhatnak: Kulcsár Kornél (Mezőkövesd – kölcsön után végleg?)
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Koman Vladimir (szabadon igazolható volt, legutóbb FK Krasznodar, onnan kölcsönben FK Ural – Oroszország), Kovács Gábor (Paks), Milos Krsztics (szerb, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók:Debreceni András (Vasas), Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Nenad Rajics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Bori Gábor (Vasas), Csirszki Martin (Szolnok), Szabó Balázs (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak:

PUSKÁS AKADÉMIA–DEBRECENI VSC

♦ A DVSC-Teva az egész NB I legjobb formában levő csapata. Legalábbis az volt az ősz végén, kérdés, átmentette-e ezt a formát a tavaszra. A Loki legutóbbi hat bajnokiján 16 pontot szerzett, ezzel a „formatabellán” két pontot ver legközelebbi riválisára, a Videotonra. A PAFC legutóbbi hat meccsén tíz pontot gyűjtött be.

♦ „Felcsút, Felcsút, győzni fogunk!” – szól a Puskás Akadémia indulója, és a Pancho Arénában újabban tényleg ez a helyzet: a PAFC nyolc hazai bajnokija közül ötöt megnyert, mérlege 5–2–1. A DVSC idegenbeli mérlege 3–2–3.

♦ A PAFC minimalista munkát végez, de azt jól: a felcsútiak legutóbbi három bajnokijukat egyaránt 1–0-ra nyerték meg. 2014. november 8. óta nem kaptak gólt, akkor az újpesti Simon Krisztián talált be a hálójukba. A Puskás Akadémia legutóbbi hét NB I-es mérkőzéséből ötön csupán egy gól esett.

♦ Eddig három NB I-es mérkőzésen találkozott a két csapat, mindháromszor a Debrecen nyert (2–1, 1–0, 2–0).

♦ A DVSC nyolcas veretlenségi sorozatban menetel, ez az egész NB I legjobb aktív szériája. A debreceniek 2014. szeptember 27. óta nem kaptak ki, akkor Pakson maradtak alul (2–1-re nyert a házigazda). A nyolc meccsből hetet megnyert a Loki, csak a Ferencváros „vámolta meg” egy pontra.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Fiola Attila (Paks)
Kölcsönbe érkezők: Kleinheisler László (Videoton), Nagy Zsolt (Videoton), Zsótér Donát (Videoton, legutóbb Dunaújváros kölcsönben)
Kölcsönből visszatérők:
Barcsay Márk (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek:
Koronczi Bence, Zima Ádám
Kiszemeltek:
Távozók: Czvitkovics Péter (Vasas), Sztefan Denkovics (montenegrói, Zawisza Bydgoszcz – Lengyelország), Gohér Gergő (Soroksár), Marin Ljubicic (horvát, DAC – Szlovákia)
Kölcsönbe távozók:Barcsay Márk (Videoton), Tóth László (Balmazújváros)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Papp Máté (Videoton, onnan Dunaújváros, kölcsönbe)
Távozhatnak:
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Wittrédi Dávid (PMFC, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kondás Kristóf
(Balmazújváros), Nagy Zoltán (Nyíregyháza), Szatmári Csaba (Balmazújváros), Szécsi Márk (Nyíregyháza)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Nagy Zoltán (Kecskemét), L’Imam Seydi (francia, Nyíregyháza), Vadnai Dániel (MTK), Dalibor Volas (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak:

KECSKEMÉTI TE–LOMBARD PÁPA

♦ Említés esett már róla, hogy a Haladás mellett a Pápa szenved még jelentős góliszonyban, mindössze nyolcszor találtak be az ősszel a Lombard futballistái.

♦ Nem kevésbé riasztó az a tény, hogy a pápaiak legutóbbi tizenhárom bajnoki mérkőzésük közül tizenegyen gólképtelenek maradtak. Vendégként a Lombard csupán három gólra volt képes (és ezzel nem is a legrosszabb az NB I-ben!).

♦ A Kecskemét veretlen előző öt hazai bajnokiján, legutóbb az MTK ellen, még októberben maradt alul (0–1) a Széktói Stadionban.

♦ A KTE-nek mellesleg kifejezetten rossz a mérlege a Pápával szemben, eddig 11 alkalommal csapott össze a két csapat, hazai szemszögből a mutató 3–1–7. A kecskeméti mérleg 2–1–2.

♦ A kecskemétiek a legutóbbi három szezonban veretlenek maradtak a tavaszi nyitányon.

♦ A Lombard Pápa legutóbbi tizenkilenc idegenbeli bajnokijából csak egyet nyert meg: Pécsen győzött 2–1-re. A pápaiak legutóbbi tizenhárom idegenbeli bajnoki mérkőzésükből tízet úgy vesztettek el, hogy gólt sem szereztek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Kovács Dániel (szabadon igazolható volt), Nagy Zoltán (DVSC, szabadon igazolható), Sztefan Radoja (szerb, FK Bacska Palanka – Szerbia, szabadon igazolható volt), Nebojsa Szkopljak (szerb, Proleter Novi Szad – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Goncalves Almeida Ribas Ericson (brazil), George Menougong (kameruni, Mezőkövesd, szabadon igazolható)
Távozók: Balázs Zsolt (Paks), Darko Pavicsevics (montenegrói, szabadon igazolható), Sztojan Pilipovics (szerb), Varga Róbert (Gyirmót)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Botka Endre (Bp. Honvéd)
Távozhatnak:
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők: Euloge Ahodikpe (togói-francia, szabadon igazolható, legutóbb al-Taavun – Szaúd-Arábia), Eisenberger Tamás (Siófok), Juhász Dániel (BKV Előre), Mehmet Kalender (török-magyar, legutóbb Kayserispor – Törökország), Alekszandar Randjelovics (szerb, Sun Pegasus – Hongkong, szabadon igazolható), Mouhamadou Seye (szenegáli-szlovák, Dukla Banská Bystrica – Szlovákia), Yannick Mbengono (kameruni, Krabi FC – Thaiföld)
Kölcsönbe érkezők: Illés Dávid (Győri ETO), Pongrácz Viktor (Győri ETO), Stieber András (Győri ETO), Vankó Imre (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO)
Kölcsönből visszatérők:
Baldauf Konrád (Veszprém), Bolla Gergő (Veszprém), Horváth Richárd (Salgótarjáni BTC), Venczel Zoltán (Veszprém)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Faggyas Milán (szabadon igazolható), Andrei Florean (román, szabadon igazolható), Benkő Krisztián (SZTK), Jammeh Haruna (gambiai, szabadon igazolható), Horváth Richárd (Újbuda), Kenesei Krisztián (Vasas, szabadon igazolható volt), Tóth Gábor (Szeged 2011, szabadon igazolható volt), Venczel Zoltán (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:Baldauf Konrád (Gyöngyös), Bolla Gergő (Gyöngyös), Markek Tamás (Rákosmente KSK)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Olasz Dénes (Mezőkövesd)
Távozhatnak: Marián Sluka (szlovák)

NYÍREGYHÁZA–BP. HONVÉD

♦ A két csapat eddig huszonötször mérkőzött meg az élvonalban, az örökmérleg (8–5–12) a most vendég Honvédnak kedvez.

♦ A két klub legutóbbi hét bajnokijából csak egy olyan volt, amelyen mindkét csapat gólt tudott szerezni.

♦ A Nyíregyháza megnyerte legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését, ezeken gólt sem kapott. A Honvéd idegenbeli formája pocsék: a kispestiek előző kilenc bajnokijukból egyet sem nyertek meg. A fővárosiak legutóbb a Debrecen bajnokavatójába rondítottak bele vendégként (2–0-s siker 2014. május 31-én).

♦ Az egész NB I-ben a Honvédnak van a leghosszabb aktív nyeretlenségi szériája, amely tíz meccset számlál. A Honvéd 2014. szeptember 13. óta nem nyert bajnokit.

♦ A Honvéd kispadjára visszatérő Marco Rossi 2014 áprilisában mondott le vezetőedzői tisztségéről. A kispestiek ekkor egy ötös vereségszériában voltak. A Honvéd Rossival legutóbb 2014. március 22-én győzött (Bp. Honvéd–Kaposvár 1–0).

A Szpari az őszről elhalasztott, Paks elleni bajnokin kapust dobott be centerként: Ovszijenko Volodimir kezdett csatárban, ráadásul a 90. percben a keretben levő harmadik kapus, Hrabina Alex is mezőnyjátékosként lépett pályára. Kutatunk, de egyelőre nem találtunk olyan élvonalbeli bajnokit, amelyen két kapus is mezőnyben játszott volna. Az 1–1-es eredményre méltán lehetnek büszkék a nyíregyháziak (a paksiak már kevésbé).

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Zurab Arziani (grúz, Szahalin Juzsno-Szahalinszk – Oroszország), Dato Darcimelija (grúz, FK Szevasztopol II – Ukrajna), Juraj Halenár (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Deniss Ivanovs (lett, FK Liepaja – Lettország), Mihael Kovacevic (svájci-horvát, szabadon igazolható volt, legutóbb Beroe Sztara Zagora – Bulgária), L’Imam Seydi (francia, DVSC), Igor Zofcák (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: Bosnjak Predrag (FTC)
Kölcsönből visszatérők: Dajka László (Nyírbátor), Perger Géza Bence (Balmazújváros), Reznek Donát (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:Karacs Péter (Bp. Honvéd – próbajáték)

Távozók: Huszák Tamás (Soroksár), Jánvári Gábor (Haladás), Molnár Marcell (Siófok), Patály János (Diósd), Póti Krisztián, Sándor István (Soroksár), Spitzmüller István (Békéscsaba), Borisz Zsivanovics (szerb, szabadon igazolható, Donji Szrem – Szerbia?)
Lázár Bence még az őszi szezon közben visszavonult
Kölcsönbe távozók:
Bajzát Péter (Mezőkövesd), Dajka László (Jászberényi FC), Gengeliczki Gergő (Mezőkövesd), Reznek Donát (Cigánd)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Nagy Zoltán (DVSC, onnan Kecskemét), Szécsi Márk (DVSC)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható volt, legutóbb al-Muszannah – Omán), Jesús Manuel Meza (venezuelai, Olympiakosz Volosz – Görögország, szabadon igazolható volt), Jean-Pierre Morgan (francia, Béziers – Franciaország), John Jairo Palacios (kolumbiai, Alianza Huánuco – Peru), Joszip Projics (szerb, Levadiakosz – Görögország), Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia),
Kölcsönbe érkezők:Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország), David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Lucas Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Donald Bendé Bende (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Daru Bence (ZTE), Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Abdul Kader Keita (elefántcsontparti, Persib – Indonézia, szabadon igazolható volt), Andrea Mancini (olasz, Haladás, szabadon igazolható volt), Ariano Navarro (panamai, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, Mitra Kukar – Indonézia, szabadon igazolható volt), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Vereckei Dániel (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás), Bobál Dávid (Soproni VSE – ismét kölcsönbe), Bobál Gergely (Gyirmót), Fejes János (Gyirmót), Kapacina Valér (Soproni VSE)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:

ÚJPEST–PÉCSI MFC

♦ Ez már a 97. élvonalbeli bajnoki mérkőzés a két csapat között. Az eddigi 96 örökmérlege: 50 Újpest-siker, 28 döntetlen, 18 PMFC-győzelem.

♦ A Pécs biztosan sereghajtó marad, ha vereséget szenved – az őszt pocsék sorozattal záró PMFC nyolc mérkőzés óta nyeretlen az NB I-ben. Ez az élvonal második leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozata.

♦ Egy listán azonban a PMFC az éllovas, csak ennek a klubnál senki sem örül: az említett nyolc mérkőzésből nyolc zárult vereséggel, ez az egész szezon leghosszabb kudarcsorozata. A széria: a Videoton ellen 0–2, az FTC ellen 0–2, a Pápa ellen 1–2, a Dunaújváros ellen 2–3, a Győri ETO ellen 0–3, a Nyíregyháza ellen 0–4, az MTK ellen 2–3, a Puskás Akadémia ellen 0–1.

♦ Legutóbb 2014. szeptember 26-án szerzett pontokat a Pécs, akkor a Honvéd otthonában győzött 2–1-re.

♦ Messze az Újpest mérkőzésein esik a legkevesebb gól az NB I-ben, a szezonbeli átlag 1.65. Háromnál több gól csak egyszer esett a lilák meccsein. Az érem másik fele: a PMFC mérkőzésein esik a legtöbb gól, átlagban 2.94!

♦ Szezon előtti furcsaság: az Újpest FC csütörtökön kiadott közleményében jelezte, hogy ha az MLSZ fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontások miatt ismét megbírságolja a klubot, akkor bezárja saját stadionját. Az MLSZ versenyszabályzatának 36/1. pontja alapján a belépés korlátozását csak a hatóság, illetve az illetékes szövetség rendelheti el, a klubnak erre nem biztosítanak lehetőséget.

♦ A két csapat legutóbbi tizenegy tétmérkőzéséből a PMFC egyet sem tudott megnyerni.

♦ Az Újpest veretlen maradt legutóbbi kilenc hazai bajnoki mérkőzésén. Ebben a bajnokságban még nem kapott ki az Újpest a Megyeri úton (mérlege 5–3–0), legutóbbi hazai vereségét 2014. május 3-án az MTK-tól szenvedte el (0–4).

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Aaron Addo (ghánai, szabadon igazolható volt – legutóbb Kaposvár), Mihailo Perovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica – Montenegró)
Kölcsönbe érkezők: Nemanja Andrics (szerb, Győri ETO), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Zamostny Balázs (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Zamostny Balázs (Soproni VSE)
Kölcsönbe távozók: Nagy János (Siófok), Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium), Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország)
Távozhatnak:
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Dimitar Makriev (bolgár, szabadon igazolható volt, legutóbb South China – Hongkong), Branko Ojdanic (bosnyák-horvát, szabadon igazolható volt, legutóbb Kozara Gradiska – Bosznia-Hercegovina), Branko Pauljevics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Mario Tadejevic (horvát, szabadon igazolható volt, legutóbb FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina), Ivor Weitzer (horvát, NK Zadar – Horvátország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Horvát Gábor
Kiszemeltek:

Távozók: Petricsevics Dávid (Pécsvárad), Wittrédi Dávid (DVSC, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe távozók: Beke Péter (Kozármisleny), Gajág Gergő (Kozármisleny), Gránicz Patrik (Szentlőrinci SE), Ivancsics Alex (Szentlőrinci SE), Lantos Levente (Kozármisleny), Pókos Máté (Kozármisleny), Turi Tamás (Szentlőrinci SE)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak: Mohl Dávid, Pölöskey Péter

GYŐRI ETO–VIDEOTON

♦ A forduló legnagyobb rangadóján 95. alkalommal feszül egymásnak a két patinás nyugat-magyarországi csapat. Az örökmérleg az ETO-nak kedvez, 37–27–30. Győrben 26–14–7 a mérleg.

♦ Az ETO bajnoki gyengélkedésének egyik oka a gyenge hazai szereplés, a győriek 8 meccset játszottak az ETO Parkban, mérlegük 2–3–3. A megszerzett 9 pont csak az NB I hazai tabellájának 14. helyére elég. Az ETO egyet sem nyert meg legutóbbi öt hazai bajnokijából.

♦ Az összes NB I-es csapat közül a Videoton játszott az ősszel a legkevesebbszer idegenben, hatszor. Igaz, ezeket ki is használta: ötször nyert, egyszer ikszelt, a Vidi az egyetlen csapat az NB I-ben, mely még veretlen idegenben.

♦ A Videoton nem talált legyőzőre előző hat bajnokiján, az ETO a legutóbbi kettőt zárta vereség nélkül.

♦ Az ETO 2011 ősze óta nem tudta hazai bajnokin legyőzni a Videotont, három és fél év után próbálja elkapni egyik nagy riválisát.

♦ A győriek egy teljes keretnyi játékostól elbúcsúztak a télen, húsz futballistájuk távozott végleg vagy kölcsönbe. A listavezető Videotonnál bezzeg minimális a változás.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Vladica Brdarovszki (macedón, Peliszter – Macedónia), Dan Bucsa (román, Universitatea Cluj – Románia, szabadon igazolható volt), Luis Ibánez (argentin-horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország), Njongo Priso (kameruni, Petrolul Ploiesti – Románia, szabadon igazolható volt), Miroslav Stevanovic (bosnyák, szabadon igazolható volt, legutóbb Sevilla, kölcsönben Deportivo Alavés – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Horváth Dániel, Nagy Ádám, Németh Bence, Szabó Levente, Tóth Dávid

Kiszemeltek:

Távozók: Valentin Babic (horvát, visszavonult), Bénes László (szlovákiai, MSK Zilina – Szlovákia), Dudás Ádám (Haladás), Leandro Martínez (olasz-argentin, Haladás), Lenzsér Bence (Paks), Mihai Nicorec (román, szabadon igazolható),Sváb Dániel (Mezőkövesd, szabadon igazolható volt), Michal Svec (cseh, szabadon igazolható), Takács Ákos (befejezte pályafutását), Varga Roland (Ferencváros), Rafe Wolfe (jamaicai, Dunaújváros)
Kölcsönbe távozók: Nemanja Andrics (szerb, Újpest), Csató Martin (Siófok), Farkas Zoltán (Cegléd), Illés Dávid (Lombard Pápa), Medgyes Sinan (szlovákiai, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia) Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Stieber András (Lombard Pápa), Vankó Imre (Lombard Pápa), Völgyi Dániel (Lombard Pápa)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Milos Kocics (szerb),Lazar Sztanisics (szerb)
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Mirko Ivanovszki (macedón, CFR Cluj – Románia), Kees Luijckx (holland, Niki Volosz – Görögország, szabadon igazolható), Rémi Maréval (francia, Maccabi Tel-Aviv – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Papp Máté (PAFC), Milan Perics (szerb, Dunaújváros), Zsótér Donát (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Marco Caneira (portugál, ?), Milan Perics (szerb, Mladost Obraska – Bosznia-Hercegovina)
Kölcsönbe távozók:Kleinheisler László (PAFC), Nagy Zsolt (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros), Zsótér Donát (PAFC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak:

DUNAÚJVÁROS–FERENCVÁROS

♦ Egy, csak egy legény maradt talpon a legutóbbi, 2002-es Dunaújváros (akkor Dunaferr)–Ferencváros mérkőzésen pályára lépők közül: Gera Zoltán, aki akkor az FTC jobb oldali támadójaként szerepelt. 2002. augusztus 22-én 2–2-re végzett egymással a Dunaferr és a Ferencváros (gólszerző Alex, Éger, illetve Lipcsei, Tököli), azóta nem mérkőztek meg Újvárosban. Az összefoglalót érdemes megnézni, a jelenleg a Dunaújváros PASE technikai vezetőjeként dolgozó Bita László elég jó napot fogott ki…

♦ A Ferencváros veretlen maradt legutóbbi hét bajnoki mérkőzésén, ez a második leghosszabb aktív veretlenségi sorozat a ligában a Debrecené után.

♦ Stadionja felújítása miatt a Dunaújváros játszotta a legkevesebb meccset hazai pályán, mindössze hatot (és abból egy csak névlegesen volt hazai meccs) – 11 pontot gyűjtött és csak egyszer kapott ki. A dunaújvárosi stadiont csak a Videoton hagyta el győztesen (1–4).

♦ A Ferencváros a szezonban négy idegenbeli mérkőzését veszítette el, mind a négyet egy góllal: Pápán 1–0-ra, az MTK-tól, az Újpesttől és a DVTK-tól egyaránt 2–1-re kapott ki.

Semlegesítik-e a dunaújvárosiak a Hajnal-Gera kettőst? Ezt a kérdést is feltette Lipcsei Betta és Molnár Mátyás a „Nulladik Félidőben”.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DUNAÚJVÁROSNÁL

Érkezők: Eppel Márton (Paks, szabadon igazolható volt), Safet Jahic (szlovén, szabadon igazolható volt, legutóbb Kaposvári Rákóczi), Goran Marics (szerb, szabadon igazolható volt, legutóbb Lombard Pápa), Szellák Soma (szabadon igazolható, legutóbb Bp. Honvéd Akadémia), Vaskó Tamás (szabadon igazolható volt, legutóbb PAFC), Rafe Wolfe (jamaicai, Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők: Hidvégi Sándor (FTC, az ősszel kölcsönben MTK), Papp Máté (Videoton, legutóbb PAFC, kölcsönben)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók: Timotej Dodlek (szlovén, szabadon igazolható), Józsi György (szabadon igazolható), Rowen Muscat (máltai, FC Birkirkara – Málta, szabadon igazolható volt), Szalai Tamás (Csákvár)
Kölcsönbe távozók: Burucz Barna (Csákvár), Milinte Árpád (Csákvár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Hangya Szilveszter
(MTK, onnan Vasas, kölcsönbe), Milan Perics (szerb, Videoton, onnan Mladost Obraska – Bosznia-Hercegovina), Zsótér Donát (Videoton, onnan PAFC, kölcsönbe)
Távozhatnak:Dino Gavric (horvát), Bruno Pascua (spanyol)
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Hajnal Tamás (szabadon igazolható volt, legutóbb FC Ingolstadt 04 – Németország), Varga Roland (Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők: Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország)
Kölcsönből visszatérők:
Hidvégi Sándor (MTK)
Az utánpótlásból felkerültek:
Popov Patrik, Haris Attila
Kiszemeltek:

Távozók:
Kölcsönbe távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, Nyíregyháza), Hidvégi Sándor (Dunaújváros), Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak: Tomislav Havojic (horvát)

LABDARÚGÓ NB I, 18. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Február 27., péntek
19.00 MTK Budapest–Paksi FC (Tv: Duna Tv) Andó-Szabó Sándor
Február 28., szombat
14.00 Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK (Tv: Duna Tv) Szabó Zsolt
16.00 Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC-Teva (Tv: Sport1) Pintér Csaba
16.00 Nyíregyháza Spartacus–Budapest Honvéd Bognár Tamás
16.00 Kecskeméti TE–Lombard Pápa Erdős József
18.30 Újpest FC–Pécsi MFC (Tv: Sport1) Fábián Mihály
Március 1., vasárnap
16.30 Győri ETO FC–Videoton (Tv: Duna Tv) Farkas Ádám
18.30 Dunaújváros PASE–Ferencváros (Tv: Sport2) Solymosi Péter
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 17 14 2 1 40– 6 +34 44
2. MTK Budapest 17 12 5 25–17 +8 36
3. Diósgyőri VTK 17 9 5 3 27–19 +8 32
4. Debreceni VSC-Teva 17 9 4 4 26–12 +14 31
5. Ferencvárosi TC 17 9 4 4 26–15 +11 31
6. Paksi FC 17 7 7 3 26–14 +12 28
7. Újpest FC 17 7 7 3 16–12 +4 28
8. Puskás Akadémia FC 17 7 3 7 19–20 –1 24
9. Győri ETO FC 17 6 5 6 25–21 +4 23
10. Kecskeméti TE 17 6 4 7 18–21 –3 22
11. Nyíregyháza Spartacus FC 17 4 3 10 18–27 –9 15
12. Lombard Pápa FC 17 3 5 9 8–29 –21 14
13. Budapest Honvéd 17 3 4 10 12–22 –10 13
14. Dunaújváros PASE* 17 3 5 9 15–32 –17 13
15. Szombathelyi Haladás 17 3 2 12 8–24 –16 11
16. Pécsi MFC 17 2 4 11 16–34 –18 10
* A Dunaújvárostól 1 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik