FTC-Újpest: „Az ilyen meccsekért érdemes élni”

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 12:23
null
Barczi Dávid (balra) és Tóth Bence(Fotó: Tumbász Hédi)<br />
Címkék
T&oacute;th Bence &eacute;s Barczi D&aacute;vid. Ami k&ouml;z&ouml;s benn&uuml;k: első b&aacute;loz&oacute;k, avagy &iacute;g&eacute;retesen indul&oacute; p&aacute;lyafut&aacute;suk első NB I-es derbije előtt &aacute;llnak. Amiben k&uuml;l&ouml;nb&ouml;znek: a 20 &eacute;ves k&ouml;z&eacute;pp&aacute;ly&aacute;snak a Ferencv&aacute;ros, a 21 esztendős fedezetnek az &Uacute;jpest a mindene. Ami megint csak k&ouml;z&ouml;s von&aacute;s: kiz&aacute;r&oacute;lag győzelemben gondolkodnak a p&eacute;nteki meccs előtt. A k&eacute;t tehets&eacute;g a Nemzeti Sport cs&uuml;t&ouml;rt&ouml;ki sz&aacute;m&aacute;ban nyilatkozik a derbi kapcs&aacute;n.

NS: Barátok?
Tóth Bence:
Nincs sok barátom, mármint igaz barátom. Dáviddal régóta ismerjük egymást, jó haverok vagyunk.
Barczi Dávid:
Így van. Időnként összefutunk, olykor telefonon beszélünk – egy Fradi-, illetve Újpest-játékos kapcsolatába ennyi belefér, nem? Érdekes, régebben nem szimpatizáltunk egymással, aztán minél gyakrabban találkoztunk a pályán, úgy vált szorosabbá a kapcsolatunk.
Tóth Bence:
De péntek estére ezt elfelejtjük!
Barczi Dávid:
Nem lesz jópofizás, az tuti.

NS: A „gyerekkori” derbiken hogy ment a játék?
Tóth Bence:
Ifiben egyszer sem találtam be az Újpest kapujába.
Barczi Dávid:
Én biztos lőttem néhányat a Fradinak, igaz, nem emlékszem rájuk.
Tóth Bence:
Ja, így én is rúgtam néhányat az Újpestnek… Egy azért beugrik: a március végi Ligakupa-meccsen az én gólommal nyertünk egy nullára a Szusza-stadionban. Az Üllői úton úgy tartják, aki Újpesten győztes gólt szerez, halhatatlanná válik.
Barczi Dávid:
Jól beszélsz, kevés ferencvárosi rúgott győztes gólt a Megyeri úton.

NS: Mindjárt itt a péntek! Érződik a feszültség?

Tóth Bence: Minek idegeskedjünk, amikor nyerünk? Komolyra fordítva: nálunk már hetek óta téma a meccs.
Barczi Dávid:
Itt is látszik, hogy profibbak vagyunk: a hét elején mi még azzal voltunk elfoglalva, hogy a múlt szombati, Paks elleni találkozón elkövetett hibákat kijavítsuk. Azóta természetesen csak a derbi jár a fejünkben. Óriási lesz! Szikrázni fog a levegő!
Tóth Bence:
Szerb védőnk, Djordje Tutorics mesélt a Crvena zvezda–Partizan csatákról, ő számtalan belgrádi rangadón vett részt, azt mondta, elképesztő, ami ott van. Azért azon ő is csodálkozott, amikor hétfőn kimentünk edzeni, és azzal szembesült, hogy a szurkolók már készítik a koreográfiát péntekre. Hiába, minden szinten nyerni akarunk, a pályán és a lelátón is. Tízezren leszünk, senki sem állíthat meg minket.
Barczi Dávid:
Csak az Újpest… A vendégszektor is tele lesz, ahogy ismerem a drukkereinket, ők sem adják alább, sőt. Maradjunk annyiban, az ilyen meccsekért érdemes élni.
Tóth Bence:
Kár, hogy már akkor berezeltek, amikor kijöttök melegíteni…

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik