FTC: Új támogató, új stadion ígérete, „hideg fej és meleg szív”

Vágólapra másolva!
2011.10.21. 15:32
null
Vajon meddig játszik még a Ferencváros a jelenlegi stadionban? – Fürjes Balázs szerint 2014-ig <br />(Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Ferencváros–Újpest derbit holnap rendezik, de a zöld-fehérekkel kapcsolatos hírek száma már ma megszaporodott. A klub vezetői új támogatót jelentettek be, Fürjes Balázs kormánybiztos 22 ezres új ferencvárosi stadionról beszél, Détári Lajos, a labdarúgócsapat szakmai igazgatója pedig „hideg fejről és meleg szívről&quot; a szombati rangadó kapcsán – összefoglaló.

 

„HIDEG FEJ ÉS MELEG SZÍV”

A nap Üllői úti híreinek összegzését kezdjük a szakmával, vagyis az Újpest elleni holnapi derbire készülő ferencvárosi labdarúgócsapat szakmai igazgatójának, Détári Lajosnak a szavaival, aki a rangadóval kapcsolatban elmondta, nem tesz különbséget az ellenfelek között, mindenkit le kell győzni.

„Minden soron következő ellenfelünket le szeretnénk győzni, így az Újpestet is. Megértem, ha a szurkolóknak nagy boldogság az, ha az Újpestet megverjük, de mi profi sportolók vagyunk, nekünk minden mérkőzésen győzni kell, ugyanakkor a Ferencváros számára nem ez lesz a mindent eldöntő mérkőzés. Bízom a csapatban, bízom abban, hogy meg fogjuk szerezni a győzelmet. Ehhez hideg fej és meleg szív kell, és az, hogy mindenki érezze át, hogy milyen helyzetben vagyunk" – nyilatkozta az ftc.hu-nak Détári a holnapi rangadó kapcsán.

A holnapi találkozóról a Nemzeti Sportnak Gera Zoltán, a csapat korábbi támadója is elmondta a véleményét. Gera szerint Détárival nagy dolgokra lehet képes a csapat, amely begyűjti a három pontot a derbin.

CAFETÉRIA UTALVÁNYOKAT OSZT AZ ÚJ SZPONZOR

Pénteken a klub vezetői bejelentették, hogy új szponzor segíti a Ferencváros labdarúgócsapatát és női kézilabda-szakosztályát, miután együttműködési megállapodást kötöttek a Puebla Tanácsadó Kft.-vel.

A mai szerződéskötésen a futballisták részéről Orosz Pál vezérigazgató volt jelen, míg a kézilabdázókat Kökény Beatrix, a szakosztály ügyvezetője képviselte (csak érdekesség: a két sportvezető édesapja, id. Orosz Pál és Kökény József a hatvanas évek első felében együtt futballozott az FTC-ben).

„A mai világban minden forint rendkívül pozitív hatással lehet egy klubra– nyilatkozta a sajtótájékoztatón Kökény Beatrix. – Ebben az időszakban minden szponzort meg kell becsülni. Remélem, a teljesítményünkkel meg tudjuk hálálni a bizalmat.”

A 2012. június 30-ig szóló kontraktus értelmében a cég a profiljába tartozó cafeteria-utalványokkal segíti mindkét szakosztályt.

12 MILLIÁRDBÓL 22 EZRES STADIONT ÍGÉR A KORMÁNY

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Fürjes Balázst a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki. Az új kormánybiztos feladata többek között az új FTC-stadion felépítésének irányítása is.

A frissen kinevezett politikus ma nyilatkozott a tervekről.

„Az FTC új vezetősége, Kubatov Gáborral az élen, úgy tűnik, meg tud állapodni abban, hogy visszaszerezze az Üllői úti stadiont, amit 2008-ban a magyar állam eladott, és ezzel zsákutcába is terelte a Fradi sorsát. Ha sikerül, szeretnénk egy huszonkétezres, korszerű futballstadiont építeni a Ferencvárosnak. A költségét tizenkétmilliárdra becsüljük. Bízom benne, hogy ha nekigyürkőzünk, két év alatt fölépül az új stadion" – mondta az index.hu-nak Fürjes Balázs kormánybiztos, aki kérdésre válaszolva hozzátette, a beruházás állami pénzből valósulna meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik