FTC: Leonardo szerződése meghosszabbodott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 17:20
null
Leonardo (jobbra) marad a Fradinál (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a vasárnapi, Haladás elleni bajnokival automatikusan meghosszabbodott Leonardo szerződése a Ferencvárossal. Úgy tudjuk, a brazil légiós kontraktusa az előttünk álló szezon végéig érvényes így.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Leonardo nyáron lejáró szerződése egy fix meccsszámnál automatikusan meghosszabbodik. A hírt Georgi Attila, a játékost képviselő menedzser is megerősítette érdeklődésünkre, Orosz Pál pedig korábban úgy nyilatkozott: biztosra veszi, hogy a középpályás marad.

„A nyáron lejár a szerződése a Ferencvárosnál, de van a megállapodásban egy fix meccsszámhoz kötött kitétel, ami ha teljesül, akkor egyik félnek sincs mérlegelési lehetősége, a szerződés automatikusan meghosszabbodik egy évvel. A szerződés pontos tartalmáról nem beszélhetek, de már nem vagyunk messze attól, hogy életbe lépjen az opció. És Leo ezt nem is bánná. Szeret Magyarországon és Budapesten élni, jól érzi magát a klubnál, jóban van a szurkolókkal, a vezetőkkel, így semmi akadálya sincs annak, hogy maradjon” – fogalmazott korábban a játékosügynök Leonardóval kapcsolatban.

A Nemzeti Sport Online információi szerint a Haladás elleni idegenben megnyert bajnokin (0–1) meglett a szükséges meccsszám Leonardónak, így a brazil karmester az előttünk álló szezonban is a zöld-fehérek futballistája lesz.

A többek között a Feyenoordban, az Ajaxban és a Red Bull Salzburgban is megforduló Leonardo 2013 februárjában érkezett a Fradihoz, melynek színeiben a jelenlegi szezonban 13 bajnokin négy gólt szerzett.

Leonardo tehát marad, viszont többen is távozhatnak nyáron a Ferencvárostól: amint arról beszámoltunk, Julian Jennerrel várhatóan nem hosszabbít a csapat (török és spanyol klub is érdeklődik iránta). A holland szélső mellett Arsenio Valpoort és Mark Otten (aki az egyik közösségi oldalon már pedzegette távozását) is klubot válthat, a tavasszal mellőzött Jack Tuijp szerződése még egy évig érvényes. Továbbra is kérdéses Muhamed Besic ferencvárosi jövője, a bosnyák válogatott futballista iránt több európai klub is érdeklődik. Így elképzelhető, hogy Besic vasárnap, a Haladás ellen játszotta utolsó ferencvárosi meccsét, hiszen az utolsó fordulóban már nem játszik, mivel csatlakozik a vb-re készülő bosnyák válogatotthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik