Ferencváros: Priskin Tamás mellett Otigbát jelenthetik be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 21:56
A héten elsőként a Nemzeti Sport Online írta meg, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata megegyezett Priskin Tamás átigazolásáról a pozsonyi Slovannal, és a csatárral együtt hamarosan egy másik játékos szerződtetését is bejelentheti a klub. Az FTC–Újpest derbit követően megtudtuk, a másik érkező a sokszoros magyar utánpótlás-válogatott Otigba Kenneth lesz, aki a holland Heerenveentől igazol haza, legutóbb kölcsönben a török Kasimpasában futballozott.

A Nemzeti Sport Online pénteken, elsőként számolt be róla, hogy Priskin Tamás klubjával, a Slovannal már megegyezett a Fradi, így az Újpest elleni, azóta egyébként 2–0-ra megnyert derbi után egy-két nappal bejelenthetik a csatár érkezését. Ugyanakkor vele együtt egy másik futballista ügyében is megszületett az egyezség, de erről az ügyről akkor még nem tudtunk részleteket.A Nemzeti Sport Online pénteken, elsőként számolt be róla, hogy Priskin Tamás klubjával, a Slovannal már megegyezett a Fradi, így az Újpest elleni, azóta egyébként 2–0-ra megnyert derbi után egy-két nappal bejelenthetik a csatár érkezését. Ugyanakkor vele együtt egy másik futballista ügyében is megszületett az egyezség, de erről az ügyről akkor még nem tudtunk részleteket.

Nos, a szombati derbit követően megtudtuk, hogy a másik lehetséges érkező a belső védőként és védekező középpályásként is bevethető, magyar-nigériai Otigba Kenneth.

A 24 éves, korábbi magyar U-válogatott Otigba régóta szerepel az FTC kiszemeltjei között, de a korábbi években nem sikerült megegyezni az átigazolásáról a holland élvonalbeli Heerenveennel.

A most befejeződő szezont viszont nem Hollandiában, hanem a török első osztályú Kasimpasában szerepelt kölcsönben. Ez a szezonja azonban nem sikerült olyan jól neki, mint a korábbi, hollandiai idényei (az Eredivisie-ben 82 meccsen játszott, nyolc gólt szerzett), ugyanis a szezon második felében már csak elvétve számoltak vele, így 14 meccsel és egy góllal fejezte be az évadot. Holland források alapján már meg is írtuk, hogy a török klub nem él opciós jogával, viszont jelen állás szerint a Heerenveennél sem lenne helye, ezért vagy végleg eladnák a játékjogát vagy újabb kölcsön jöhet.

Azt nem tudjuk, hogy végül melyik opció lép életbe, de legkésőbb jövő héten az ő megszerzését is bejelentheti a Ferencváros.

Priskin és Otigba tehát várhatóan érkezik a Fradihoz, míg azt ugyancsak jeleztük a héten, hogy a német Werder Brementől kölcsönkapott Kleinheisler Lászlót nem marasztalja az FTC és hasonló a helyzet a Leverkusentől kölcsönkapott Rju Szung Vu esetében is. Emir Dilaver várható távozásáról már télen, Botka Endre szerződtetésekor beszámoltunk, és az is nyílt titok, hogy Michal Nalepa és Marco Djuricin sem marad. Utóbbit egyes pletykákban összeboronálták a Videotonnal, de valószínűbbnek tűnik, hogy Magyarországról is távozik a Red Bull Salzburgtól kölcsönkapott csatár.

Ami biztos, jelentős változások lesznek a nyáron is az NB I-ben címvédőként 4. helyen záró, jövő szerdán a Vasas ellen a Magyar Kupa-döntőt vívó Ferencváros keretében.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Novák Zsombor, Derekas Zoltán, Gera Dávid, Nagy Gábor, Kundrák Norbert
Kiszemeltek: Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Rju Szung Vu (dél-koreai, Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Emir Dilaver (lejár a szerződése), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország)

NB I, 2016–2017, 33. FORDULÓ
MÁJUS 27., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
: Vasas FC–Mezőkövesd 1–1 Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Berke Balázs
Ferencváros–Újpest FC 2–0
Budapest, Groupama ArénaFarkas Ádám
Budapest Honvéd–Videoton FC 1–0
Budapest, Bozsik József Stadion Bognár Tamás
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 1–3

Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
Paksi FC–MTK Budapest 1–1

Paks, Városi StadionIványi Zoltán
Haladás–Gyirmót FC Győr 1–2
Sopron, Városi StadionSzilasi Szabolcs
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik