nemzetisport.hu 2017.01.09 12:22 Frissítve: 2017.01.09 12:57

FTC: megegyeztek a Honvéd kulcsemberéről – ma érkezhet

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online korábbi értesülései – Botka Endre minden valószínűség szerint a Ferencvárosban folytatja a pályafutását. Úgy tudjuk, vasárnap született meg az egyezség a klubok között, az egyszeres válogatott védő ma már csak azért jelent meg a kispestiek első edzésén, hogy elbúcsúzzon a társaktól.

Botka Endre évekig alapembernek számított a Honvédban, tavasszal viszont már az FTC-nél futballozhat (Fotó: honvedfc.hu)

 

A Nemzeti Sport Online már decemberben jelezte, hogy a Honvéd egyszeres válogatott védője, a 22 éves Botka Endre szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között.

Úgy tudjuk, a két klub vasárnap meg is egyezett a futballista átigazolásáról, így a jobbhátvéd ma már az Üllői úton jelentkezhet edzésre. A Honvéd ma kezdte meg a téli felkészülést, Botka megjelent a Bozsik-stadionban a tréning előtt, de alighanem már csak azért, hogy elbúcsúzzon a társaitól. A gyakorlásra  már nem öltözött át, el is hagyta a stadiont.

Amennyiben Botka szerződtetését ma bejelenti az FTC, akkor ő lehet a zöld-fehérek első téli szerzeménye. A jobbhátvéd hosszú távon az osztrák-bosnyák Emir Dilavert pótolhatja majd, akinek a nyáron lejár a szerződése, és úgy tudjuk, nem tárgyaltak vele a hosszabbításról, jó eséllyel fél év múlva távozhat.

A budapesti születésű Botka a Honvédban kezdett el futballozni, és egy féléves kecskeméti kölcsönt leszámítva nem is játszott máshol. Az NB I-ben 2014 májusában mutatkozott be, ezt követően került kölcsönbe, és az az időszak annyira jól sikerült számára, hogy aztán a Honvédban is alapemberré vált. Az előző idényben 31 bajnokin játszott, tavaly ősszel pedig 17-szer szerepelt és a Svédország elleni felkészülési meccsen a magyar válogatottban is bemutatkozott. 

 
TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Botka Endre (Bp. Honvéd)*
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bognár István (DVTK),  Jahmir Hyka (albán, FC Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország) 
Távozók: Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC?), Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)
*A klubok még nem jelentették be, de az egyezség megszületett.

 

 

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.