Messze még az El-forma – Busai és Varga R. döntött Debrecenben

Vágólapra másolva!
2015.06.25. 16:47
null
Kétgólos Fradi-siker a felkészülési meccsen (Fotó: Teknős Miklós)
Egymás ellen játszotta első nyári felkészülési találkozóját az egyaránt az Európa-ligára készülő Debrecen és a Ferencváros. A Fradi idegenben 2–0-s győzelmet aratott Busai Attila és Varga Roland góljával.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DEBRECEN–FERENCVÁROS 0–2
(0–1)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion, 400 néző. V: Nazsa
DEBRECEN: Radosevic – Jovanovic (Nagy Z., 66.), Mészáros (Morozov, 66.), Brkovics, Korhut – Bódi (Sós, 66.), Varga J., Szakály (Zsidai, 66.), Horváth Zs. (Mihelic, a szünetben) – Kulcsár T. (Sidibe, 66.), Balogh N. (Tisza, a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér
FERENCVÁROS: Dibusz (Jova, a szünetben) – Ramírez (Haris, a szünetben), Mateos (Nalepa, a szünetben), Csukics, Valencsik – Nagy Á., Gyömbér (Gera, a szünetben) – Popov, Busai (Varga R., a szünetben), Nagy D. – Böde (Lamah, a szünetben). Vezetőedző: Thomas Doll
G: Busai (43.), Varga R. (56.)

Mind a két csapat első felkészülési mérkőzését játszotta annak ellenére, hogy egy hét múlva már pályára kell lépniük az Európa-ligában. A Debrecen a legerősebb összeállítását küldte pályára, bemutatkozott az új igazolások közül Horváth Zsolt, a kaput pedig a horvát Bodizar Radosevic védte.

A Ferencváros eközben tartalékos összeállításban kezdett, az alapemberek közül néhányan sérültek, mások a padon kezdték a találkozót. Visszatért ugyanakkor Busai Attila a csapatba, míg Vladan Csukics annak ellenére játszott, hogy öt nap múlva lejár a szerződése – ez volt a búcsúmeccse.

Az őszies időjárásban zajló meccsen kevés helyzet volt az első félidőben, többnyire a Debrecen irányította a játékot, a Fradi pedig kontrázni próbált úgy, hogy Böde Dánielt megjátszva a széleken keresték az üres területet. Ebből született az első játékrész egyetlen gólja is.

Busai futott el a jobb oldalon, Böde pedig kiválóan indította, a középpályás egy az egyben vezethette Radosevicre a labdát, az eldőlő kapus felett pedig a hálóba lőtt (0–1).

A második félidőre a kispadról erősített a Fradi, ez pedig meglátszott a játékán, átvette az irányítást, az 56. percben pedig el is döntötte a találkozó sorsát. Varga Roland 25 méterről tekert a jobb alsó sarokba (0–2).

Egyik csapat sincs még El-formában, de a Fradi jól futballozott, legalábbis jobban, mint a Debrecen. A Lokinak mindenképpen javulnia kell a jövő hétig, míg a Ferencvárosnál nagy kérdés, a sérültek felépülnek-e a jövő hétig. Az új igazolások bemutatkozására pedig egyelőre várnunk kell.

A mérkőzést követően Busai Attila, Varga Roland, Horváth Zsolt és Kondás Elemér értékelt az NSO Tv-nek.

A Fradi Média gólösszefoglalója

PERCRŐL PERCRE

90. perc: véget ért a találkozó!

89. perc: Sós cselezte be magát a Fradi tizenhatosának előteréig, lövése azonban gyengére sikerült.

A második félidőben lüktetőbb volt az iram, most ismét nyugodtabb a játék.

83. perc: Varga Roland ment el a jobb oldalon, középre lőtte a labdát, de a debreceniek felszabadítottak.

81. perc: Gera kapott sárga lapot.
80. perc: ismét Tisza került helyzetbe, 17 méterről azonban középre lőtte a labdát, Jova könnyedén védett.
78. perc:
Lamah hat méterre volt a kaputól, de három debreceni is körbevette, így nem tudott ráfordulni.
77. perc: Varga Józsefben benne maradt a düh, előbb Gerának csapott oda, majd még egyet szabálytalankodott, villant is a sárga.
76. perc: Varga József esett el Nalepa mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt.

A megerősített Fradi a második félidőben már uralja a mérkőzést, míg az első játékrészben szerzett találata inkább csak „talált” gól volt, most már megérdemelt a vezetése.

72. perc: Popov felmászott Morozov hátára, majd nagyot esett, ez pedig fájt neki, de ő volt a szabálytalan. A pontrúgás után a Loki nem tudott helyzetbe kerülni.
68. perc: Csukics rúgott oda Tiszának, sárga lap.
66. perc: cserélt a Loki, Zsidai, Sós, Morozov, Sidibe és Nagy Zoltán a pályán, Szakály, Bódi, Jovanovic, Kulcsár és Mészáros jött le.
64. perc:
Mihelic buktatta Valencsiket, ezért sárga lapot kapott.
64. perc:
Tisza került ziccerbe, tíz méterről lőhetett volna, Gera az utolsó pillanatban becsúszva hatalmasat mentett.
62. perc:
Popov és Nagy Dominik nem értette meg egymást a tizenhatoson belül, így nem lett belőle helyzet.
56. perc: GÓL! Már kettővel vezet a Fradi! Varga a gólszerző!
Egy szabálytalanságot követően 25 méterről végezhetett el pontrúgást Varga, és nagyon szép gólt lőtt, a jobb alsó sarokba tekerte a labdát: 0–2!
52. perc:
Gera cselezgetett a felezővonalnál túl sokáig, így elvesztette a labdát, a kontra végén azonban nem tudott helyzetbe kerülni a Loki.
46. perc: elkezdődött a második félidő, a Debrecen indította útjára a labdát.

A szünetben mindkét csapat cserélt. A Fradinál, mind a hatan beálltak a padról Gera, Lamah, Nalepa, Varga Roland és Jova is, Mateos, Gyömbér, Busai, Böde és Ramírez jött le. A Lokinál Horváth helyett Mihelic, Balogh helyett Tisza folytatja.

A pihenő alatt beszélgettünk Tőzsér Dániellel, hamarosan erről bővebben olvashatnak az oldalon.

45. perc: véget ért az első félidő!
43. perc: GÓL! Vezet a Fradi, Busai a gólszerző!
Ismét Böde tartotta meg kiválóan a labdát, megint remekül indított, ezúttal Busai futott fel a szélen, aki egy az egyben vezethette Radosevicre a labdát, az eldőlő kapus felett pedig a hálóba lőtt 0–1!
41. perc: ez szép volt!
Bódi ívelt középről a bal oldalra, Korhut onnan egyből, félmagasan középre ívelt, ott azonban Szakály szabálytalankodott, így a bíró kifelé ítélt szabadrúgást.
37. perc: következetes a bíró, Szakály Péter is sárgát kapott ugyanazért, amiért korábban Mateos.
36. perc: Balogh szépen fordult le Mateosról, majd Horváthhoz passzolt, aki azonban eladta a labdát.33. perc: David Mateos kapott sárga lapot, mert taktikai szabálytalanságot követett el. Közben Ramírez a földre került, de a saját lábán jött le a pályáról, és vissza is kéredzkedett.
32. perc:
itt az első Fradi-helyzet! Nagy Dominik verte meg egy az egyben Mészárost, 16 méterről lőtt, Radosevic azonban védett.

„Start to play football”, azaz „kezdjetek el focizni” – zúgja Thomas Doll. Lehet, hogy ehhez cserére lesz szüksége a németnek, a kispad most nem rossz, Gera, Lamah és Varga is lendíthetne a vendégek játékán.

29. perc: Dibusz majdnem kellemetlen helyzetbe került, de nem jött zavarba, egy csellel megoldotta, hogy ne kapjon gólt, majd felszabadított.
28. perc: Gyömbér indította Busait, Mészáros azonban sokkal gyorsabb volt és felszabadított.
27. perc: Horváth végzett el szabadrúgást éles szögből, de így is kapura lőtt, Böde a rövid sarok elől fejelte ki a labdát. Az előző percekben a Loki volt az aktívabb csapat.
25. perc: helyzetecske – még mindig nem az igazi. Horváth volt harcos a bal oldalon, majd Baloghhoz tette a labdát, a fiatal center azonban nem a kapu felé fordult, hanem a mélységből érkező Bódihoz passzolt, akinek lövését blokkolták a Fradi-védők.
24. perc: Korhut beadása után Varga lökte fel Mateost, a spanyol nagyot kiáltott, a bíró pedig a sípjába fújt. A szabálytalanság sok, az esemény kevés.

Bár sok a sérült a Fradinál, az jó hír a zöld-fehérek szurkolóinak, hogy az elmúlt időszakban igencsak gólérzékeny Busai felépült, ma már a kezdőben is ott van.

21. perc: Balogh Norbert sarkazott a Fradi tizenhatosán belül, tapsot ért ez a mozdulat a Loki-drukkerektől, mást nem.
20. perc: Csukics lökte meg Bódit, szabadrúgás a felezővonaltól. Húsz másodperc sem telt el, Gyömbér majdnem ugyanott szabálytalankodott. Továbbra is helyzet nélkül a meccs.
18. perc:
Böde tartotta meg kiválóan a labdát, majd indította Nagy Dominiket, Jovanovic azonban mentett. A szögletet Radosevic magabiztosan húzta le.

Csukics a kezdőbe került annak ellenére, hogy a klub már elköszönt tőle. Úgy tudjuk, szóba került, hogy a szerb felveszi a magyar állampolgárságot és marad, ám ebből a tervből valószínűleg nem lesz semmi.

15. perc: most azonban kiváló labdát adott Popov, Busai viszont lesen volt.
13. perc: Nagy Dominik szerzett labdát, kontrázhatott volna a Fradi, a jobb oldalon Popov azonban lassan vette át a labdát, indítása pedig nem talált társat. Thomas Doll nem értette, mit akart játékosa, majd elmagyarázta neki, miért nem kell feleslegesen indítgatni.
12. perc: Szakály beadása jól szállt az ötös felé, Mateos azonban kifejelte a labdát.

Három-négyszáz hazai néző és húsz-harminc Fradi-szimpatizáns a meccsen – szurkolást nem nagyon hallani.

9. perc: Ramírez adta el a labdát, Varga József Horváth Zsolttal kényszerítőzött, Csukics azonban felszabadított a tizenhatoson belül.
5. perc: debreceni szöglet után felszabadított a Fradi-védelem.

Csípős, őszies idő van – valószínűleg hiba volt rövid nadrágban útnak kelni Budapestről – az eső is rákezdett közben. Nem szakad, de csepeg.

4. perc: Mateos szabadrúgását könnyedén védte Radosevic.
3. perc: Busait indította Böde, Brkovics azonban lerántotta a középpályást. Szabadrúgás 20 méterre a Loki kapujától a Fradinak.
1. perc: Korhut eladott labdája után Busai passzolt Popovhoz, a jobbról középre tett labdát Radosevic fogta meg.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, a Fradi indította el a találkozót.

Már kifutottak a pályára a csapatok, hamarosan kezdés! Pirosban a Loki, fehérben a Fradi.

KEZDŐK. A Debrecennél a három új igazolás közül kettő (Bozidar Radosevic és Horváth Zsolt) a mérkőzés elejétől a pályán lesz. A Fradinál sok a sérült, ezért fiatalos a kezdő. Nem jó előjel ez az egy hét múlva sorra kerülő Európa-liga-selejtező előtt, hogy ennyi hiányzó van. Az újak a keretben sincsenek ott, Vladan Csukics azonban játszik, annak ellenére, hogy öt nap múlva lejár a szerződése és távozik a klubtól – ez lesz a búcsúmeccse.

FTC-ÁTIGAZOLÁSOK. A Fradinál több változás volt a keretben, de a zöld-fehérek is megtartották kulcsjátékosaikat. Érkezett erősítésként Leandro, valamint kölcsön után végleg aláírt Cristian Ramírez. Az elmúlt hetekben még két labdarúgóval állapodott meg az FTC, Stanislav Sesták mellett Haraszti Zsolt is elkötelezte magát az Üllői úti klubhoz. Nem kevés, pontosan tizenkét futballista neve szerepel a távozók között, de ők többnyire kiegészítő emberek voltak.

DVSC-ÁTIGAZOLÁSOK. A Debrecen eddig három új érkezőt jelentett be, hét év után visszatért a csapathoz Balogh János, mellette Bodizar Radosevic is új kapus a keretben, valamint szerződtette a klub Horváth Zsoltot az MTK-tól. Elhagyta a Lokit ugyanakkor Selim Bouadla és Wittrédi Dávid.

Mind a két csapat az első felkészülési mérkőzését játssza a nyáron, de nem lesz túl sok idejük a készülődésre. Egy hét múlva ugyanis mindkét együttes pályára lép az Európa-ligában. A Debrecen a montenegrói Szutjeszka Niksicset fogadja 18 órától, míg a Ferencváros a hollandiai Emmenben lép pályára a Go Ahead Eagles ellen 20.00-tól. Nemzetközi kupák: minden, amit a sorsolásokról tudni érdemes!

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DEBRECEN–FERENCVÁROS FELKÉSZÜLÉSI TALÁLKOZÓ TUDÓSÍTÁSÁNÁL! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A MÉRKŐZÉS!

A DEBRECENI VSC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: június 15.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
DVSC–Ferencváros 0–2
Június 28., 17.00: DVSC–Mezőkövesd
Július 5.: DVSC–Békéscsaba (?)
Július 11. vagy 12.: DVSC–MFK Zemplín Michalovce (Nagymihály; szlovákiai)
A FERENCVÁROS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: június 14.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Debrecen: DVSC–Ferencváros 0–2 (Busai, Varga R.)
Július 5., Székesfehérvár, Szuperkupa: Videoton–Ferencváros
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik