FTC: magyar válogatott játékost igazoltak - hivatalos

Vágólapra másolva!
2015.05.16. 13:13
null
Leandro (jobbra) kilenc év után játszhat újra a Ferencvárosban (Fotó: NS-archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata hivatalos honlapján, a fradi.hu-n jelentette be, hogy ismét szerződtette a brazil származású, 12-szeres magyar válogatott Leandrót.

 

„A háromszoros magyar bajnok, négyszeres MK-győztes, magyar válogatott Leandro aláírta szerződését a Ferencvárosi Torna Clubhoz. A klubunkkal korábban bajnokságot és Magyar Kupát nyert Leandro de Almeida visszatér Magyarországra és a Ferencvárosi Torna Clubban folytatja pályafutását. A magyar válogatott futballista korábban 2002 és 2006 között erősítette csapatunkat, de a 2015–2016-os szezontól kezdve ismét sorainkban tudhatjuk a több poszton bevethető, jelentős nemzetközi rutinnal bíró labdarúgót” – jelentette be a fradi.hu a ciprusi Omoniától érkező játékos szerződtetését.

Gera Zoltán és Hajnal Tamás után tehát rövid időn belül Leandro a harmadik olyan futballista, aki többszörös magyar válogatott, és korábban már játszott a Ferencvárosnál – teszi hozzá a hivatalos honlap.

„Örömteli, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás után ismét egy olyan válogatott labdarúgót tudtunk szerződtetni, aki tudja, hogy mit jelent ebben a klubban játszani, hiszen egyszer már sikeres volt a Ferencvárossal – fogalmazott az új szerzeménnyel kapcsolatban Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. – A koncepciónk része, hogy ilyen tudású és mentalitású futballistákkal szilárdítsuk meg a keretet. Azon dolgozunk tovább, hogy a nyári átigazolási időszakban tovább erősítsük a Ferencvárost, az új igazolásoknál a hangsúly nem a mennyiségen, hanem a minőségen van. Leandro érkezésével erősödik a bal oldalunk, hiszen mindenki tudja, hogy több poszton bevethető, minőségi labdarúgóról van szó.”

Leandro bal oldali és védekező középpályásként, illetve balhátvédként is bevethető. Vagyis megoldást jelenthet abban az esetben, ha Cristian Ramírez a kölcsönjátéka után távozik, de ha az ecuadori marad, akkor a középpályán Somália alternatívája is lehet Leandro.

A 33 éves futballista az 1999–2000-es szezonban igazolt Magyarországra, az MTK-hoz. Később játszott a Büki TK-ban, a Haladásban, a Fradiban, a DVSC-ben, 2010-ben Debrecenből igazolt át Ciprusra. A magyar válogatottban 2004-ben mutatkozott be, 2007 után, hétéves szünetet követően 2014-ben tért vissza a nemzeti csapatba.

A Ferencváros arról nem adott tájékoztatást, hogy Leandro mennyi időre kötelezte el magát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik