Felkészülés: a Videoton simán kikapott a román éllovastól

Vágólapra másolva!
2018.01.26. 17:50
null
Nego végigjátszotta a találkozót (Fotó: vidi.hu)
A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton 3–0-ra kikapott a román bajnokság listavezetőjétől, a kolozsvári CFR-től a két labdarúgócsapat pénteki felkészülési mérkőzésén.

A hűvös, felhős időben lejátszott mérkőzés első félidejének közepén Ciprian Deac egy kezezés miatt megítélt büntetőből szerzett vezetést a kolozsvári csapatnak, majd nem sokkal később egy szép támadás végén Adrian Paun közeli lövéssel növelte az előnyt – derül ki a vidi.hu tudósításából.

Marko Nikolics Vidi-vezetőedző szükségesnek lát még némi erősítést – részletek itt!

A második játékrészben az erős szél a Videotont támogatta, többet is támadott a fehérvári együttes, de a helyzeteit nem tudta kihasználni (Lazovics szögletből egyszer eltalálta a kapufát), és egy ellentámadásból Marius Coman beállította a végeredményt – 3–0-ra győzött a CFR.

Érdekesség, hogy a második félidő elején partjelzőt kellett cserélni: egy párharc nyomán az egyik román játékos az oldalvonalon kívülre csúszott, telibe találta a partjelzőt, és bár mindkét csapat orvosa igyekezett segíteni, a sporit le kellett váltani.

A fehérváriak honlapja arról is beszámolt, hogy kiegészítő vizsgálatok elvégzése céljából a sérült Géresi Krisztián – az előzetes terveknek megfelelően – hamarabb hazautazott az edzőtáborból.

A Videoton hétfőn játssza az első spanyolországi edzőtábor utolsó mérkőzését; az ellenfélről egyelőre nem ír a klubhonlap.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–CFR CLUJ (romániai) 0–3 (0–2)
Benidorm
VIDEOTON:
Kovácsik – Nego, Juhász, Tóth B. (Mocsi, 46.), Stopira – Pátkai (Kovács I., 46.), Varga J. (Réti, 46.), Nikolov – A. Hadzic – Lazovics (E. Hadzic, 83.), Scsepovics
Gólszerző:
Deac (26. – 11-esből), Paun (32.), M. Coman (77.)

A VIDEOTON TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 10.
Edzőtábor: január 16–30., majd február 3–13., Spanyolország, Benidorm
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 20., 15.30, Benidorm: Videoton–Peking Zsenho (kínai) 1–1 (Kovács I. – 11-esből)
Január 23., 16.00, Benidorm: Videoton–Wisla Kraków (lengyel) 0–1 (Mitrovics, 45.)
Január 26., 15.30, Benidorm: Videoton–CFR Cluj (romániai) 0–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik