„Ez már egy másik Fradi”; az Újpestet a műfű mentette meg?

Vágólapra másolva!
2011.10.27. 11:22
null
A szolnokiak nem tudták megállítani Csizmadiáékat (Fotó: Budány János)
Címkék
A Paks labdarúgócsapatának vezetőedzője, Kis Károly csapata védelmét okolja a tegnapi putnoki vereség után. A Szigetszentmiklóst irányító Horváth Ferenc szerint sokkal jobban játszottak, mint az Újpest, és 2–0 után tovább kellett volna jutniuk. A Ferencváros csatára, a Szolnok elleni 5–2-es mérkőzés első gólját szerző Pölöskey Péter szerint ez a Fradi már más, mint néhány héttel ezelőtt – visszhangok a Magyar Kupa 4. fordulójának tegnapi meccseit követően.

„EZ MÁR EGY MÁSIK FRADI”

A Ferencváros az Újpest elleni múlt heti 3–0-s sikert követően a Szolnok elleni tegnapi Magyar Kupa-mérkőzésen sem fukarkodott a gólokkal. Az 5–2-es győzelemhez a kezdő lökést a derbin is eredményes Pölöskey Péter találata adta meg. A csatár számára azért is érdekes lehetett a találkozó, mert januárban sokáig úgy tűnt, kölcsönben Szolnokra kerül.

„Az már történelem, de megmondom őszintén, nem bánom, hogy a Fradiban maradtam – mondta a zöld-fehérek egyre jobb formába lendülő támadója. – Elsősorban a Ferencvárosban akartam, akarok bizonyítani. Most élvezem Détári Lajos bizalmát, amit jó játékkal, gólokkal szeretnék meghálálni. Jó formában vagyok, de tudom magamról, hogy még ennél is több van bennem.”

„S hogy mitől más ez a Fradi, mint a néhány héttel ezelőtti? Elkezdtünk bízni magunkban és egymásban, s ennek megvan az eredménye. A keretünk sokkal erősebb annál, mint amit a táblázaton elfoglalt helyezésünk mutat. Egyelőre azonban nem foglalkozunk a tabellával, mindig csak a soron következő meccsre készülünk. Így már most is a Siófok elleni vasárnapi idegenbeli bajnokin jár az eszem” – tette hozzá Pölöskey.

Ha pedig már a Siófoknál tartunk: a Balaton-partiak tegnap 2–1-es vereséget szenvedtek az NB II-es Kozármislenytől, az élvonalbeli csapat vezetőedzője, ifjabb Mihalecz István el is ismerte, megérdemelten jutott tovább a baranyai gárda.

SZOLNOKI MÁV–FERENCVÁROS 2–5


DÉTÁRI INKÁBB A MÁSODIK FÉLIDŐVEL VOLT ELÉGEDETT
A SZOLNOK ELLEN



A MŰFŰ MENTETTE MEG AZ ÚJPESTET?

A játékosként Újpesten is megforduló, egy hete a másodosztályú Szigetszentmiklós vezetőedzőjeként dolgozó Horváth Ferenc szerint viszont csapata nem érdemelt tegnap vereséget – mint ismeretes, az Újpest 3–3 után 11-esekkel jutott tovább.

„Azt gondolom, sokkal jobban játszottunk. Nem tudom, mit vétettünk a sors ellen, de ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk kettő nulla után. Sajnálom, hogy nem sikerült, dolgozunk tovább” – nyilatkozta a szakember. Ezzel szemben a vendégeket irányító Zoran Szpisljak úgy véli, nekik is megvolt a lehetőségük, hogy még a tizenegyesek előtt megnyerjék a találkozót.

„Nehéz, küzdelmes mérkőzés volt, folyamatosan futottunk az eredmény után, három háromnál tizenegyest hibáztunk, akkor megnyerhettük volna a mérkőzést, de végül tizenegyesekkel sikerült győzni. Gratulálok a Szigetszentmiklós együttesének!” – fogalmazott az újpesti szakember. Az Újpest kapusa, Balajcza Szabolcs a műfű jelentőségét is kiemelte a találkozó után.

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl – mondta a lefújás után a Nemzeti Sportnak a kapuvédő. – A hazai csapat a második félidő elején már kétgólos előnyben volt, és valóban volt egy nagy helyzete, amely hála az égnek, kimaradt. Ezt követően szerencsére fel tudtunk állni a padlóról. Nekem úgy tűnt, kissé elfáradt a hazai csapat, s a műfű is jobban megfogta ellenfelünket, mint minket.”

HORVÁTH FERENC AZ ÚJPEST ELLEN… VEZETŐEDZŐKÉNT

KATASZTROFÁLIS HIBÁK OKOZTÁK A PAKS VESZTÉT

Ami nem sikerült az SZTK-nak, sikerült a Putnoknak – az NB III-as csapat a 4. forduló egyik legnagyobb meglepetését szerezte azzal, hogy 3–2-re győzött, és búcsúztatta az élvonalbeli Paksot.

„Nem tehetek mást, mint gratulálok a Putnoknak a továbbjutáshoz, és sok sikert kívánok nekik a legjobb tizenhat között! Rendkívül csalódott vagyok, mert úgy estünk ki, hogy számtalan lehetőséget dolgoztunk ki, főleg a második félidőben – nyilatkozta a paksifc.hu-nak Kis Károly vezetőedző a tegnapi mérkőzés után. – Egy egynél többször is eldönthettük volna a mérkőzést, de elhibáztuk a lehetőségeinket. A védelmünk hozta a »szokásos« formáját, most is három gólt kaptunk. Nem tudom, kihez kellene elmennünk, hogy kapott gól nélkül megússzunk egy mérkőzést…”

„Katasztrofális hibákat követtünk el ismét, nem érdemeltük volna meg a továbbjutást. Egy csapat sem engedheti meg magának, hogy ne koncentráljon megfelelően, legyen szó támadásról vagy védekezésről. Természetesen ahogy a sikerek közösek voltak, úgy a kudarcból is ki kell venni a részünket. Én is így teszek. Közös volt a tavalyi menetelés, és a mostani kiesésünk is közös” – tette hozzá a szakember.

A 4. FORDULÓ EREDMÉNYEI

Október 25. (kedd)
Veszprém–Haladás 0–2
Kaposvár II–Gyirmót 3–2
BKV Előre–Diósgyőr 1–4
Kozármisleny–Siófok 2–1
Tatabánya–Videoton 0–2
Jánossomorja–Győri ETO 2–9
RKSK–Kaposvár 0–1 – h. u.
Csákvár–Pécs 2–3 – h. u.
Baja–Pápa 1–1, 11-esekkel 4–2
Cegléd–Debrecen 0–2
Szolnok–Ferencváros 2–5
Mezőkövesd–Kecskemét 2–3
Putnok–Paks 3–2
Szigetszentmiklós–Újpest 3–3, 11-esekkel 3–4
Békéscsaba–Vasas 3–2
Balmazújváros–MTK 1–2
Az NSO ajánlja: Magyar Kupa 2011–2012, adatbank
A NYOLCADDÖNTŐ CSAPATAI

Baja (NB II), Békéscsaba (NB II), Debrecen, Diósgyőr, Ferencváros, Győri ETO, Haladás, Kaposvár, Kaposvár II (NB III), Kecskemét, Kozármisleny (NB II), MTK (NB II), Pécsi MFC, Putnok (NB III), Újpest, Videoton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik