Békéscsabán ébredezik a labdarúgás - kiejtették a Vasast

Vágólapra másolva!
2011.10.25. 18:59
null
Bárányos bosszankodhat – kiesett a Vasas <br />(Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupában az NB II-es Békéscsaba hazai pályán 3–2-re győzött a Vasas ellen, és ezzel a legjobb 16 csapat közé jutott.

Békéscsabán kezd felébredni Csipkerózsika-álmából a labdarúgás (a 2004–2005-ös szezon óta nem szerepelt a város csapata az élvonalban, és azóta az NB III-at is megjárta). Az 1912 Előre SE a jelenlegi szezonban még nem kapott ki az NB II-ben, és Keleti csoportban 2. helyen áll, hátránya egy pont a listavezető Szolnokkal szemben. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is jól szerepel a csapat, hiszen bejutott a 4. fordulóba, és ma a Vasas ellen már a legjobb 16 közé jutásért játszott hazai pályán.

A másodosztályú klub társadalmi elnöke, Gera Imre éppen a Nemzeti Sport mai számában nyilatkozott a csapat és a szurkolók viszonyáról

„A játékosoknak szükségük van a szurkolók biztatására, a szurkolóknak viszont szükségük van egy jó csapatra, vagyis a kettő szorosan kapcsolódik egymáshoz. Fontos továbbá, hogy a szurkolókat partnerként kezeljük, ami az elmúlt években nem volt jellemző a vezetőségre. A klub jövőre ünnepli századik születésnapját, felállítottunk egy tizenkét tagból álló emlékbizottságot, amely a szurkolóktól bármilyen ötletet elfogad, ami a klub érdekeit szolgálja" – fogalmazott a sportvezető.

Nos, a játékosok a mai meccsen mindent megtettek a szurkolók kiszolgálásáért.

A Békéscsaba már a 8. percben megszerezte a vezetést Pozsár Gábor révén, aki egy nagy bedobás, illetve a Alexandru Leucuta csúsztatott fejese után közelről talált Lubos Ilizi kapujába. A Vasas kapusa a csapat legutóbbi öt bajnokiján nem kapott gólt, több mint 500 perc után kellett ismét kiszednie a labdát a gólvonal mögül.

Tizenkét perccel később azonban már újra gyakorolhatta a kapus ezt a mozdulatsort, ugyanis az imént még feladóként jeleskedő Leucuta fejjel növelte a hazai előnyt. A román támadó Pozsár szabadrúgását követően, a francia Jimmy Jones Tchana továbbcsúsztatott labdájából volt eredményes.

A folytatásban a Vasas percei következtek, ugyanis Jusuf Dajic a 33. percben egy jó kiugrás végén 11 méterről szépített, majd a második félidő elején Haris Mehmedagic szöglet utáni fejesével egyenlített is.

A békéscsabaiak erejét azonban mutatja, hogy ezt követően sem törtek össze, az 58. percben Szélpál Tamás beadásából Juhász György is betalált, és mivel később a Vasas már csak helyzetekig és egy lesgólig jutott, így a Békéscsaba 3–2-re győzött, és a legjobb 16 között folytathatja a Magyar Kupában.

A Vasas Marijan Vlak irányításával először szenvedett vereséget tétmeccsen, a szezon közben kinevezett horvát vezetőedzőnek ez volt a 10. találkozója az angyalföldi csapat kispadján.

A 4. forduló többi keddi mérkőzéséről itt olvashat.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ
BÉKÉSCSABAI ELŐRE–VASAS 3–2 (2–0)
Békéscsaba, 1200 néző. Vezette: Solymosi (Márkus, Galán).
BÉKÉSCSABA: Balogh T. – Kerekes I., Kállai, Makra, Horváth T. – Szélpál T. (Ferenczi M., 73.), Balogh M., Pozsár (Fülöp T., 91.), Juhász Gy. (Balázs J., 68.) – Tchana, Leucuta. Vezetőedző: Pásztor József
VASAS: Ilizi – Kulcsár D., Kovács G., Gáspár J., Casal (Katona M. 40.) – Mehmedagic, Jokics, Ferkó, Beliczky – Dajics, Simic. Vezetőedző: Marijan Vlak
Gólszerző: Pozsár (1–0), a 8., Leucuta (2–0), a 21., Dajics (2–1), a 34., Mehmedagic (2–2), az 55., Juhász Gy. (3–2) az 58. percben.
Jó: Balogh T., Kállai, Balogh M., Leucuta, ill. Beliczky, Dajics.
MESTERMÉRLEG
Pásztor József: A vendégek kényelmesen kezdték a találkozót, mi pedig két góllal is megleptük őket. Remek mérkőzést játszottunk, s ha nehezen is, de kivertük a Vasast a kupából.
Marijan Vlak: Különösen az első félidőben játszott jobban a Békéscsaba. A szünet után feljavultunk, ki is egyenlítettünk, de a gyorsan jött gól megpecsételte sorsunkat. Egyébként nevetséges gólokat kaptunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik