DVTK: Szarka Ákos megérkezett a DAC-tól, edzésbe is áll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.16. 16:54
Először a Nemzeti Sport Online adta hírül két hete, hogy a dunaszerdahelyi Szarka Ákos szerepel a DVTK kiszemeltjei között. A borsodi klub hétfőn a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csatár keddtől Horváth Ferenc vezetőedző csapatával készül.

A 193 centiméter magas középcsatár megérkezett Diósgyőrbe, és bár a tárgyalások még nem zárultak le a két klub képviselői között, Szarka Ákos a DAC engedélyével holnap reggeltől részt vesz Horváth Ferenc edzésein – írja a 26 éves csatárral kapcsolatban a dvtk.eu.

A szlovákiai magyar Szarka Ákos Dunaszerdahelyen és Kisudvarnokon nevelkedett, majd a Slovan Bratislava figyelt fel tehetségére, az élvonalban viszont a szintén pozsonyi Petrzalka csapatában mutatkozott be.

Miután visszatért a kölcsönből, egészen 2013-ig a Slovanban játszott, többek között a Videoton elleni Európa-liga-selejtezőn is szerepet kapott a 2012–2013-as szezonban. Ezen időszakban hat alkalommal a szlovák U21-es válogatottban is pályára lépett. 2013 nyarán előbb kölcsönbe, majd végleg szülővárosába igazolt, a DAC színeiben 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Legjobb mérkőzése kétségtelenül az előző idényben játszott Podbrezová elleni találkozó volt, amelyen négy találattal vette ki a részét az 5–1-es sikerből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik