Kisvárda: Felipe nyilvánvalóan provokál minket – Révész Attila

Vágólapra másolva!
2019.07.05. 16:54
null
A sportigazgató szerint Felipe provokálja a Kisvárdát, hogy a gárda felbontsa a szerződését (Fotó: Koncz György)
Révész Attila, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda sportigazgatója lerántotta a leplet a Felipe-ügyről: a brazil kapus fel akarja bontani a szerződését.

 

Mint azt néhány napja megírtuk, az élő szerződéssel rendelkező, 35 esztendős brazil Felipe sorsa továbbra is kérdéses. Az osztályzatok alapján az NB I legjobb kapusaként végző játékos még mindig nem jelent meg Kisvárdán, így nem kapcsolódott be a felkészülésbe sem. Azt üzente, hogy fogproblémákkal küszködik, ezért nem utazott még vissza Magyarországra.

Révész Attila sportigazgató bővebben beszélt az ügy hátteréről, s elárulta, hogy a kapus vélhetően provokálja a gárda vezetőségét, hogy a Kisvárda szerződést bontson vele.

„Felipe nem érkezett meg a felkészülés június huszonnegyedikei kezdetére – idézi Révészt a Kisvárda hivatalos honlapja. Azóta sem kapcsolódott be a munkába, és még csak életjelet sem adott magáról. A közösségi média különböző csatornáin látjuk, hogy él és virul, láthatóan jól érzi magát Brazíliában. Amikor távolmaradása okait firtattuk, ügyvédje tolmácsolta felénk, hogy Felipe fogának kezeltetése miatt késik. Kértük az erről szóló orvosi papírokat, ezeket nem kaptuk meg, ehelyett Felipe jogi képviselője azt firtatta, miként tudnánk felbontani a szerződését.”

Révész Attila viszont elmondta, nem tervezik felbontani a játékos megállapodását.

„Klubunknak kutya kötelessége még ebben a helyzetben is megőriznie az értékeit, és ha a munkavállaló elvárja a szerződéses kötelezettségek teljesítését, akkor ez a mi részünkről is így van. Arról nem beszélve, hogy Felipe nyilvánvalóan provokál bennünket, és azt szeretné elérni, hogy bontsuk fel a szerződését. Ha ezt megtesszük, akkor az ő malmára hajtanánk a vizet, hiszen szabadon igazolhatóvá válna. Különböző forrásokból arról értesültünk, hogy Felipe már nem akar visszatérni Magyarországra, bár ennek ellentmond, hogy a kisvárdai lakásában hagyta több személyes dolgát is. Azt sem tudjuk, hogy folytatni kívánja-e pályafutását, mert a jelek szerint nincs edzésben.”

„Természetesen nem nézzük tétlenül a helyzetet, és hivatalos felszólítást küldtünk az érvényes szerződéssel rendelkező kapusunknak, hogy haladéktalanul vegye fel a munkát, az elmulasztott napok miatt pedig fegyelmi eljárást kezdeményeztünk vele szemben, kilátásba helyezve a megbüntetését, Tájékoztattuk arról is, hogy kártérítési perre is készülünk vele szemben. Meglátjuk, erre hogyan reagál, más kérdés, hogy milyen fogadtatásban részesülne a részünkről, és erkölcsileg mennyire lenne aggályos a visszafogadása abban az esetben, ha esetleg mégis meggondolná magát.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Baranyai Ádám (Csákvár), Rubus Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Tischler Patrik (Újpest FC, legutóbb kölcsönben Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Hrihorij Zanko (ukrán-magyar, Cigánd, majd FK Minaj – Ukrajna), Zöldesi Illés (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek: Nikházi Márk (III. kerületi TVE)
Távozók: Andrij Cserebko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna), Horváth Zoltán (ETO FC Győr, szabadon igazolható), Izing Martin (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Patrick Mevoungou (kameruni, szabadon igazolható),Mihai Adrian Minca (román, szabadon igazolható), Matija Misic (horvát, Soroksár, szabadon igazolhatóként), Mihajlo Rjasko (ukrán, ?, szabadon igazolható), Vári Barnabás (ETO FC Győr, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Pavlo Lukjancsuk (ukrán, Dinamo Kijev II – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Délczeg Gergely (Balmazújváros), Gosztonyi András (Bp. Honvéd), Lucas (brazil-magyar, Mezőkövesd)

A KISVÁRDA FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 24.
Felkészülési mérkőzések:
Július 3.: Kisvárda–FK Minaj (ukrán II.) 4–1 (Cukalasz 2, Grozav 2)
Július 6.: Kisvárda–Vác FC (NB II)
Július 10.: Kisvárda–Nyíregyháza Spartacus (NB II)
Július 13.: Kisvárda–Diósgyőri VTK
Július 17.: Kisvárda–Kaposvári Rákóczi (Budapesten)
Július 20., 17.00: Vasas FC (NB II)–Kisvárda
Július 20., 19.00: Vasas FC (NB II)–Kisvárda
Július 27.: Kisvárda–Balmazújváros (NB II)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik