Továbbjutott a Videoton a debreceni döntetlennel

Vágólapra másolva!
2013.03.06. 17:33
null
Juhász (a háttérben) pályára, a Videoton továbblépett (Fotó: Szabó Miklós)
A Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a bajnoki címvédő DVSC-Teva nem tudta ledolgozni otthonában egygólos hátrányát a Videotonnal szemben: a gól nélküli döntetlennel a sorozat címvédői, a fehérváriak jutottak a legjobb négy közé.

Egygólos előnnyel érkezett a magyar Ligakupa negyeddöntőjének visszavágójára Debrecenbe a Videoton, és egy hétvégi bajnokihoz képest alaposan megváltozott kezdőcsapattal, lévén a Kispesten kezdők közül mindössze négyen maradtak meg keddre is, az „odavágóhoz” képest pedig öten. Kifutott viszont a gyepre a Videoton csapatában Juhász Roland, akinek volt dolga bőven az első percekben, mert remekül rajtolt a DVSC, ám Slimane Bouadla kétszer is megbukott kapáslövésből, majd Ibrahima Sidibe vacakolt addig gólhelyzetben, hogy az eset előtt a labdát rossz helyre pöckölő magyar védő menteni tudott előle.

Az első negyedóra után Sidibe javította hibáját, mert a gólvonal előtt állva testével blokkolta Torghelle Sándor ötméteres bombáját, majd a kipattanót Filipe Oliveira a kapufára lőtte – egyszóval remekül indult a mérkőzés, amelyet ingyen lehetett a helyszínen megtekinteni, és ki is jött mintegy kétezer néző a stadionba.

Plusz két fő is megjelent, de ők amúgy sem fizettek volna, ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség most tesztelte a következő idényben a legjobbak között bevezetendő „hat játékvezetős”, azaz az eddigi négyest két gólbíróval kiegészítő szisztémát. Igaz, a sok szem sem vette, vehette észre az alattomos könyökléseket…

A parázs, izgalmas első félórát szürkébb második harminc perc követte, változtatott is a két mester: Slimane Bouadlát Selim Bouadla váltotta a hazai oldalon, a másikon pedig Tóth Balázst Nikolics Nemanja. Vetélytársa megérkezése serkentőleg hatott Torghellére, mert a támadó rövid időn belül kétszer is ordító helyzetbe került, de mindkétszer hibázott.

A hazaiak darálása nem szült újabb gólhelyzetet, a Vidiben az igen aktív Gyurcsó Ádám teremtett viszont néhányat társainak. A hajrában éppen Gyurcsó dönthette volna el a mérkőzést, de lövése elzúgott a bal felső fölött, miközben a debrecenieknél a balhátvéd Korhut Mihályt a balszélső Ferenczi János váltotta, de előtte beállt Dombi Tibor is.

A kitámadó hajdúságiak mellett a fehérváriak kétszer is betalálhattak volna, de a helyzetkihasználással a vendégek is hadilábon álltak – ez is belefért azonban a fehérváriaknak, a gól nélküli döntetlennel a sorozat címvédője, a Videoton jutott tovább.



TOVÁBBI HÍREK, EREDMÉNYEK A MAGYAR LIGAKUPÁRÓL ITT!

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

DVSC-Teva–Videoton 0–0
Debrecen, 2000 néző. Vezette: Farkas Á.
Debrecen: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut (Ferenczi, 81.) – Czvitkovics (Dombi, 72.), Sl. Bouadla (Se. Bouadla, 58.), Spitzmüller – Pölöskey, Sidibe, Szécsi. Vezetőedző: Kondás Elemér
A kispadon: Polekszics (k.), Simac, Lukánszki, Bódi Á.
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, P. Vinícius, Juhász, Stopira – Filipe Oliveira (Álvarez, 36.), U. Nikolics, Tóth Balázs (Nikolics, 60.), Vítor Gomes, Gyurcsó (Zsótér, 90.) – Torghelle. Vezetőedző: José Gomes
A kispadon: Tujvel (k.), Caneira, Mitrovics, Brachi
Továbbjutott: a Videoton, 1–0-s összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Eger–Ferencváros
Videoton–PMFC
Az első mérkőzésekre március 20-án, a visszavágókra március 23-án kerül sor. A döntőt április 24-én rendezik.
NEGYEDDÖNTŐ, A VISSZAVÁGÓK EREDMÉNYEI

LOMBARD PÁPA–FERENCVÁROS 4–2 (1–0, 3–1) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–5-tel, idegenben szerzett több góllal
BUDAPEST HONVÉD–PMFC 3–3 (2–1)
Továbbjutott: a Pécsi MFC, 6–5-ös összesítéssel.
DVSC-TEVA–VIDEOTON 0–0
Továbbjutott: a Videoton, 1–0-s összesítéssel.
GYŐRI ETO FC–EGRI FC 3–3 (2–1)
Továbbjutott: az Eger, 7–4-es összesítéssel

PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, TOVÁBBJUTOTT A VIDEOTON.

90. perc
Gyurcsó, mivel ő áll legmesszebb, lejön, Zsótér Donát váltja.

90. perc Torghelle is lő egyet távolról, a jobb sarok előtt azonban Verpecz rádől (a labdára).

89. perc Ferenczi János ellő egy labdát sípszó után, sárga.

86. perc
Álvarez fut be egy hosszúnak tűnő labdát a jobbon, befelé cselez, majd ballal éppen csak eltéveszti 13-ról a jobb alsót. Nem sokkal később Gyurcsó éles szögből lő, a kapusról kipattan, Nikolics pedig hat méterről a jobb alsó mellé pöcköli a labdát.

85. perc Selim Bouadla gúnyosan megtapsolja a játékvezetőt, sárga.

83. perc Gyurcsó lő nem sokkal a bal felső fölé jobbal, húszról.

81. perc Ferenczi János be, Korhut le, azaz védő helyett támadó. Közben lesérül Gomes is, bal bokáját taposta meg Bouadla.

78. perc
Gyurcsó ad be balról, az érkező Nikolics ballal a jobb alsó mellé lő 11-ről.

77. perc
Bozsovics szabadít fel lábbal Szécsi passza után Pölöskey elől a 16-oson kívül, szemfülesen és pontosan.

75. perc
Sidibe lő ballal 14-ről, kis híján bedobás a másik oldalon. Amott Torghelle fejel vissza egy Gomes-passzt Nikolics elé, Máté ment előle az utolsó pillanatban.

74. perc Egy borzalmas Korhut-szabadrúgás után Gyurcsó viharzik el a jobbon, de beadása a kapusé.

72. perc Dombi Tibor be, Czvitkovics le.

71. perc
Ismét Gyurcsó ad be, Nikolics lő 14-ről jócskán a léc fölé.

70. perc
Gyurcsó bal oldali beadását lövi jobbal 22-ről centiméterekkel a léc fölé Gomes.

69. perc Verpecz ismét rosszul jön ki, hatalmas szerencséjére Torghelle a kaputól 11 méterre visszafelé, a mezőnybe fejeli a labdát…

67. perc Szécsi Márk mutatja be az év eddigi legmókásabb műesését, sárga.

66. perc
Sidibe esik nagyot a 16-os előtt Juhász mellett, de tovább, szabályos volt.

63. perc Paulo Vinícius fellöki a jobbon Pölöskeyt, sárga.

61. perc
HŰHA, TORGHELLE! Nikolics bal oldali beadását az ötösön az utolsó pillanatban menti Mészáros Torghelle elől. A szöglet után egy újabb beadást néz el Verpecz, de Torghelle hat méterről, középről az üres kapu mellé fejel.

58. perc Sl. Bouadle helyett Selim Bouadla a pályán.

57. perc
Pölöskey megy el a jobbon, éles beadása a kapusé.

56. perc
Korhut ível a kapu mögé jóval egy 26 méteres szabadrúgást.

51. perc
Kisebb zavar a Vidi-védelemben, Tóth Balázs, majd Vinícius is hibázik, végül Korhut oldja meg a helyzetet: az ötös bal sarka elől az égbe lő.

48. perc
ÚJABB HELYZET! Szécsi megy el a 16-os bal oldalán Juhász mellett, ballal kapura lő, de a túlsó alsó előtt vetődve véd Bozsovics.

46. PERC FOLYTATÓDIK A MÉRKŐZÉS!

Csere nincs.

Magyar Ligakupa-szinten kifejezetten jó és izgalmas a mérkőzés, és még teljesen nyílt. Maradjanak velünk!


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.

A végét szépen elcicázgatta a Vidi.

37. perc
Máté Péter megmutatja könyökét Torghellének, de tovább ez is.

33. perc
Bouadla harmadik rossz lövése, de saját felpattanóját ezt követően jobbal a jobb alsó mellé lövi 13-ról, kissé jobbról.

36. perc Oliveira megsérült, Arturo Álvarez váltja.

34. perc
Torghelle ballal lekönyökli Nagyot, ápolás. De sárga nincs.

33. perc Vinícius ment fejjel a kapu torkában Mészáros Norbert bal oldali beadása után tanári módon.

2
9. perc Pölöskey lő jobbal tíz méterről, kissé balról, de bele a remekül kimozduló Bozsovicsba.

Sidibe igazi tank. De néha úgy is fordul.

28. perc Vítor Gomes fejeli rossz helyre a labdát, Bouadla a 16-osnál helyezkedő Sidibéhez passzol, aki ismét borzalmasan körülményes, Szolnoki menteni tud előle.

27. perc Torghelle Sándor nem tud labdát kezelni, majd hevesen reklamál, amiért kipattant lábáról a labda, ennek ellenére nem ő dob. Sárga.

23. perc
Verpecz paskol egy szöglet mellé, szerencséjére Korhut Mihály kisegíti.

19. perc
HIHEETETLEN, KOMOLYAN MONDJUK (ÍRJUK)! Gyurcsó felívelése után Paulo Vinícius lő az ötösről Verpecz Istvánba, a kipattanót az ötös vonaláról, középről Torghelle Sándor a gólvonalon álló Sidibébe bombázza, majd érkezik Oliveira, és szintén az ötösről, annak jobb oldaláról hatalmas erővel a kapufára lő!

16. perc
Sidibe elront egy újabb ziccert, de les.

15. perc Gyurcsó Ádám lő jobbal a kapu mellé harmincról. Szöglet…

14. perc Filipe Oliveirát felvágja Pölöskey Péter, majd a portugál mérgében sárgát reklamál. Kap is egyet, reklamálásért.

11. perc
Czvitkovics Péter veszélyes jobb oldali szögletét tisztázza fejjel Juhász a kapu előtt.

6. perc
Nagy Zoltán jobb oldali beadását eltöri ismét a kis Bouadla, a labda Juhász Rolandra pattan, onnan Sidibe elé, aki a kipattanót az ötösről lőhetné a kapuba, de addig vacakol, hogy Juhász csak fedezi a labdát, amely így kapusáé.

5. perc
Szécsi Márk játssza magát szépen tisztára a 16-oson belül Szolnoki Roland mellett, de lövése nem gond Mladen Bozsovicsnak.

2. perc
HELYZET! Ibrahima Sidibe ad be a 16-os bal oldaláról, az ötös túlsó sarkán érkezik Slimane Bouadla, és jobbal hatalmas gyertyát rúg.

Amelyet ingyen lehetett megtekinteni a helyszínen.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Debrecenben kellemes idő, se szél, se eső, se felhő.

A HAZAIAK VÖRÖSBEN, A VENDÉGEK FEHÉRBEN.

„Egy nagyon jó csapat ellen lépünk pályára ma este, ez az első mérkőzésből is kiderült, az pedig szintén alátámasztja, hogy az elmúlt nyolc évben hatszor volt bajnok. Éppen ezért nagyon tiszteljük a Debrecen együttesét, azonban ellenük is szeretnénk a saját játékunkat játszani. Bízom benne, hogy ez idegenben is sikerül. Azzal a hozzáállással és mentalitással, melyet érkezésem óta folyamatosan elvárok a csapattól, és amelynek a székesfehérvári összecsapáson is sikerült megfelelniük a játékosoknak, úgy vélem, kiharcolhatjuk a továbbjutást” – nyilatkozta a vidi.hu-nakJosé Gomes, a fehérváriak edzője.

„A továbbjutás reményében lépünk pályára, úgy szeretnénk játszani szerdán, hogy a legjobb négy közé kerüljünk. Azt gondolom, jó mérkőzést láthatnak majd a szurkolók, mint ahogy múlt héten, Székesfehérváron is így volt, csak az a sajnálatos, hogy egy félidőt emberhátrányban kellett játszanunk. Hazai pályán mindent meg kell tennünk a továbbjutás érdekében” – mondta saját csapata honlapjának Kondás Elemér, a hazaiak mestere.

A Magyar Labdarúgó-szövetség úgy határozott, hogy a következő idényben minden NB I-es bajnokin hat „sporttárs” ténykedik: egy játékvezető, két asszisztens, egy tartalék és két gólbíró. Ma is tesztelik ezt a hatost.

A hazaiaknál Luis Ramos és Kulcsár Tamás eltiltását tölti, Rezes László, Bernáth Csaba, Szűcs István és Mamadou Wague sérült.

Az első mérkőzésen a Lokiból kiállították a szünet előtt Luis Ramost, az emberelőnybe kerülő Vidi pedig Nikolics Nemanja büntetőből szerzett góljával megnyerte a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik